خراسان شمالی

رئیس جمهور با بیان اینکه هر چه فشار خارجی بیشتر شود، حضور مردم در صحنه هم بیشتر می شود، اظهارداشت: با اطلاع می گویم شرایط ما از دوران جنگ سخت تر است؛ اما مطمئنم مثل جنگ با مقاومت پیروز می شویم.

به گزارش ایران پژواک به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر یکشنبه در جلسه شورای اداری استان خراسان شمالی، با بیان اینکه تعداد کمی از فعالان اقتصادی در شرایط سخت کشور سوداگری و به ملت ظلم کردند، تاکید کرد: خدا را گواه می گیرم دولت با تمام قوا تلاش کرد؛ مردم و اکثر مسوولان همراهی، اما عده ای هم ما و ملت را دور زدند.

دکتر روحانی با قدردانی از حضور پرشور مردم استان خراسان شمالی که با هدف قدرت‌نمایی اسلام و نظام، از خدمتگزار و منتخب خود حمایت کردند، گفت: هر چه فشار خارجی‌ها بیشتر می‌شود، مردم ما بیشتر به صحنه می‌آیند و در حمایت از نظام و مسئولان خود سنگ تمام می‌گذارند.

رئیس جمهور با اشاره به وحدت و همدلی موجود در بین مردم و مسئولان استان، گفت: وقتی می‌بینم همه مردم استان از شیعه و سنی و اقوام مختلف یکپارچه در کنار هم هستند، احساس لذت می‌کنم.

دکتر روحانی با بیان اینکه نباید انرژی‌های خود را هدر دهیم، اظهار داشت: در شرایط سخت امروز که با فشارها و تهدیدات مختلف دشمنان مواجه هستیم، همه باید در کنار هم باشیم و با وحدت و همبستگی است که می‌توان کارهای بزرگ انجام داد و افتخارات زیادی خلق کرد.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه امروز ۲۳ تیرماه در تقویم ملی کشور به عنوان روز گفتگو و تعامل سازنده نامگذاری شده است، گفت:‌ در سال ۹۴ در چنین روزی، توانستیم در یک گفتگوی سخت و نفسگیر ۲ ساله با قدرت‌های بزرگ به توافق مهمی دست یابیم و این کار در تاریخ کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر است.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در مذاکرات سخت و فشرده‌ای که انجام شد یک کشور در مقابل ۶ کشور، ایستاد و به توافق بزرگی دست یافت و در حالی که ۱۲ سال قدرت‌های بزرگ، ملت ما را متهم به مخفی‌کاری و تلاش برای دستیابی به بمب می‌کردند در این گفتگوها آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به صراحت اعلام کرد که ایران به دنبال ساخت بمب نیست و این همان پروژه معروف پی‌ام‌دی بود که پرونده آن برای همیشه بسته شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه لغو ۶ قطعنامه سازمان ملل علیه ایران که در مذاکرات محقق شد، کار ساده‌ای نبوده است، گفت:‌ از همه کسانی که در این موفقیت بزرگ دخیل بودند، مخصوصاً وزیر خارجه و همکارانش که به این موفقیت بزرگ دست یافتند تشکر می‌کنم.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: امروز ما پای قراردادی که بستیم، ایستاده‌ایم و عهد خود را نشکستیم و این یک پیروزی اخلاقی بزرگ برای ملت ایران است. مسئولان برخی کشورها در مذاکرات خصوصی با من نیز به این موضوع مهم اشاره می‌کنند و می‌گویند که شما پیروز بزرگ اخلاقی و سیاسی هستید.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها برغم تلاش‌های خود و زورگویی‌هایی که انجام می‌دهند، نتوانستند کاری از پیش ببرند، اظهار داشت: آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دادگاه لاهه، کنفرانس ورشو و همه عرصه‌هایی که علیه ملت ایران تلاش کردند، شکست خوردند و این یک پیروزی بزرگ برای ملت ایران است و ما توانستیم در صحنه‌های بزرگ قدرت خود را به نمایش بگذاریم.

دکتر روحانی با بیان اینکه ملت ایران در جنگ تحمیلی قدرت نظامی خود را به نمایش گذاشت، گفت: در مذاکرات هسته‌ای، ما قدرت سیاسی و حقوقی خود را نشان دادیم و این موفقیت بسیار بزرگی است.

رئیس جمهور با اشاره به تجربیات خود در مذاکرات هسته‌ای در مقاطع مختلف به عنوان مذاکره‌کننده و یا ناظر و تصمیم گیر، گفت: خیلی‌ها می‌گفتند که این توافق به نفع آمریکا بوده است، چرا آمریکا آن را بدترین توافق عنوان می‌کند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه براساس مصوبه شورای امنیت غنی‌سازی که حق ایران بوده را برای ما ممنوع کرده بودند، تصریح کرد: ما در این مذاکرات غنی‌سازی را برای خود قانونی کردیم. هر چند هر کشوری در چارچوب مقررات ان‌پی‌تی حق غنی‌سازی دارد اما در مورد هیچ کشوری شورای امنیت سازمان ملل این حق را به رسمیت نشناخته است و فقط در مورد ایران بود که به اتفاق آراء حق غنی‌سازی برای ایران به رسمیت شناخته شد و حتی خود آمریکا نیز به آن رأی داد که این پیروزی بسیار بزرگی است.

رئیس جمهور با اشاره به امضاء توافق برجام بعد از مذاکرات سخت و فشرده با قدرت‌های بزرگ، گفت: پس از توافق برجام از نظر اقتصادی، گشایش‌های خوبی برای کشور شاهد بودیم به طوری که  ۱۴ فاز پارس جنوبی افتتاح شد.

دکتر روحانی گفت: کمپرسورهای عظیمی را برای تأسیسات پارس جنوبی خریداری کرده بودیم اما بخاطر تحریم به ما تحویل نمی‌دادند، بعد از برجام ظرف چند ماه همه این دستگاه‌ها وارد کشور شد و در یکسال ۵ فاز جنوبی  افتتاح گردید.

رئیس جمهور با اشاره به افتتاح ده‌ها طرح پتروشیمی و همچنین پالایشگاه خلیج فارس، گفت: امروز روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌کنیم که در تاریخ بی‌سابقه است. در آغاز توافق برجام یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کردیم، اما در سال‌های ۹۴ الی ۹۶ این رقم به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسید که اینها از نتایج و آثار برجام بود.

دکتر روحانی در ادامه با طرح این سوال که چه کسی موجب شد که آمریکا از برجام خارج شود؟، گفت: رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهوی خبیث ۲ بار اعلام کردند که ما فشار آوردیم ترامپ از برجام خارج شود و همچنین ولیعهد عربستان هم گفت که فشارهای او به ترامپ باعث خروج آمریکا از برجام شده است و بدعهدی دولتمردان امروز آمریکا که هیچ پایبندی به تعهدات بین‌المللی ندارند و حتی برای متحدان خود نیز احترام قایل نیستند،  از دیگر عوامل خروج آمریکایی‌ها از برجام بوده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکایی ها بعد از خروج برجام تلاش کردند، دنیا را دنبال خود بکشند و با وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران و جنگ اقتصادی، ایران را نیز مجبور به خروج از برجام کنند، اظهار داشت: ما که یک ملت و یک حکومت با تجربه هستیم و در مقابل یک دولت کم‌تجربه در آمریکا قرار داریم به طرف‌های دیگر برجام مهلت دادیم تا جبران کنند که البته در این مدت برخی از طرف‌های برجام از جمله روسیه و چین قدم‌هایی برداشتند و همکاری خوبی با ایران دارند اما اروپایی‌ها نخواستند و یا نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

دکتر روحانی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در این موضوع و تلاش برای دستیابی به هدف خود، تنها مانده‌اند، گفت: فقط یک رژیم جعلی و یکی دو کشور کوچک از آمریکا حمایت کردند، اما همه دنیا در مقابل آمریکا و زورگویی‌اش ایستاده و صبر راهبردی ما را در مقابل آمریکا که کار بسیار سختی هم بود می‌ستایند.

رئیس جمهور همچنین اظهار داشت: البته با تحمیل شرایط سخت به کشور و تحریم‌های ناعادلانه آمریکا در داخل کشور بعضی افراد که در کارهای اقتصادی فعال بودند در ماه‌های اول بد عمل کردند. سوء استفاده و سوداگری نمودند و به ملت خود ظلم کردند.

دکتر روحانی با بیان اینکه این افراد عده زیادی نیستند، گفت: این سوداگران دلار را از ما گرفتند تا کالاهای اساسی برای رفع نیاز مردم وارد کنند، اما با عملکرد نادرست خود و با فرم‌های تقلبی به وظیفه خود عمل نکرده و مردم را دچار مشکل کردند.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما در دولت با تمام توان برای حل مشکلات و مقابله با فشار دشمنان تلاش می‌کردیم، گفت: گاهی تلاش ما کارساز نبود و عده‌ای ما را دور می‌زدند که البته دستگیر شدند که باید طبق قانون با آنها برخورد شود.

دکتر روحانی با قدردانی از مردم بخاطر مقاومت در برابر مشکلات در این شرایط سخت، گفت: می‌دانم که در این مدت به مردم بسیار سخت گذشته است، اما مردم ما مقاومت کردند در برابر مشکلات و دولت را یاری کردند. به روشنی می‌گویم با مقاومت مردم و تلاش مسئولان دشمنان موفق نخواهند شد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اگر دشمنان بخواهند به فشارهای خود ادامه داده و ما را تسلیم کنند، در مقابل فشارها ایستادگی خواهیم کرد، گفت: ما گاهی سخن نرم می‌گوییم و به دشمنان خود فرصت می‌دهیم شاید هدایت شوند. اشکالی هم ندارد که اول با دشمن با منطق و نرم صحبت کنیم، اما صبر و تحمل ما هم حد و اندازه‌ای دارد و کاسه صبر روزی لبریز می‌شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه یک عده افراد تازه‌کار در آمریکا روی کار آمده و بازی را بهم زدند تا ما را تحریک کنند، گفت: در برابر این بدعهدی‌ها ما استراتژی صبر راهبردی خود را از ۱۸ اردیبهشت امسال به اقدام تقابل تغییر دادیم و تأکید کردیم که در مقابل هر اقدامی از طرف مقابل، متقابل عمل می‌کنیم. اگر آنها با کاهش عمل کنند ما هم تعهدات خود را کاهش می‌دهیم، اگر برجام را نقض کنند ما هم نقض می‌کنیم. اگر هم تعهدات خود را به صورت کامل اجرا کنند ما نیز کامل اجرا خواهیم کرد. البته در این میان مذاکرات زیادی هم این روزها داریم، اما مسیر درستی را که انتخاب کرده‌ایم، پیش می‌بریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه مردم مقاوم و عزیز کشور هم امروز کاملاً به این نظر رسیده‌اند که در برابر زورگو نمی‌توان تسلیم شد و باید در برابر زورگویی ایستاد، تصریح کرد: ما همیشه برای مذاکره آماده‌ایم، همین ساعت و همین لحظه شما از زورگویی و تحریم دست بردارید و پای منطق و عقل برگردید ما آماده‌ایم.

دکتر روحانی تأکید کرد: ما اهل منطق و عقلانیت هستیم و به عهد خود وفاداریم، اما وقتی شما به عهد خود عمل نمی‌کنید، ما راه دیگری پیش روی خود نداریم و در این مسیر مردم عزیز با همه قدرت در حمایت از مسئولان خود پای کار هستند و از ۱۸ اردیبهشت در مقابل فشار دشمنان از تصمیم مسئولان خود حمایت کرده و بیشتر دولت را حمایت می‌کنند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات و حوادث طبیعی ماه‌های اخیر در کشور، گفت: مردم در برابر مشکلات نشان دادند که همراه و کمک دولت هستند و در واقعه سیل کشور که ۲۴ استان با آن درگیر شد، همه از مردم گرفته تا مسئولان، نیروهای مسلح، نیروهای امدادی و همه و همه پای کار بودند و کمک کردند. کار بسیار بزرگی انجام شد.

دکتر روحانی همچنین به هجوم ملخ‌ها به برخی استان‌های کشور و خسارات به بار آمده از این حادثه به محصولات کشاورزی اشاره کرد و  گفت: در این زمینه نیز کار بزرگی انجام شد و ۷۰۰ هزار هکتار مزارعی که با هجوم ملخ‌ها مواجه شده بود، سمپاشی شد و برغم مشکلات مالی، بودجه مورد نیاز تأمین و از این مشکل نیز عبور کردیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد که شرایط امروز بهتر از ۲ ماه قبل است، گفت: مردم و مسئولان همه تلاش خود را برای عبور از مشکلات انجام می‌دهند، به ملت شریف می‌گویم ما کاهلی و تنبلی نکردیم و همه مسئولان نیروهای مسلح، مجلس، قوه قضائیه و دولت نسبت به رفع مشکلات مردم بی‌تفاوت نبوده و بی‌توجهی نکردند.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: همه پای کار بودند و تلاش کردند، گاهی ۸۰ درصد، گاهی ۷۰ درصد و گاهی کمتر و یا بیشتر موفق بودند. در این راه در بعضی امور تجدیدی داشتیم، اما ردی نداشتیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در ۲ ماه اخیر، در موضوع قیمت ارز و تورم کمی تعادل ایجاد شده است، گفت:‌ معنی آن این است که اگر تلاش کنیم، موفق می‌شویم و اگر با همه توان حرکت کنیم، تورم را به طور کامل کنترل خواهیم کرد.

دکتر روحانی با بیان روند کاهش نرخ تورم طی ماههای فروردین تا خرداد ماه امسال گفت: اگر این روند کاهش نرخ تورم با تلاش همگانی ادامه یابد، بی‌تردید موفق خواهیم شد.

رئیس جمهور با اشاره به جلسه روز گذشته شورای عالی هماهنگی اقتصادی، اظهار داشت: در جلسه دیروز تصمیم گرفتیم امور بازرگانی را تا حدی متمرکز کنیم تا با نظارت بیشتر برای مصرف‌کننده‌ها گام‌های مثبتی برداشته شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه آغاز روند مثبت را امروز مشاهده می‌کنیم، گفت: اینکه امروز طرح‌ها و پروژه‌های متعددی در استان خراسان شمالی افتتاح می‌شود و برای ادامه روند توسعه استان ۱۰ هزار میلیارد تومان موافقتنامه امضاء می‌شود، نشان‌دهنده این است که حرکت پرشتاب توسعه و پیشرفت کشور برغم مشکلات و فشارهای دشمنان همچنان ادامه دارد.

رئیس جمهور اضافه کرد: به فضل الهی در همه ماه‌های آینده چندین طرح‌ بزرگ اقتصادی  در کشور افتتاح خواهد شد که این نشان‌دهنده وجود کار و کوشش در مسیر توسعه و آبادانی کشور است.

دکتر روحانی با اشاره به افزایش برداشت از مخزن مشترک گاز با قطر ، اظهار داشت: در گذشته و در اوایل دولت یازدهم کل برداشت گاز کشورمان از این مخزن مشترک کمتر از ۳۰۰ میلیون متر مکعب در روز بود و امروز بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب از این مخزن برداشت می‌کنیم و از قطر پیشی گرفته‌ایم و این خبری است که انسان از شنیدن آن احساس غرور و آرامش می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه به عنوان خادم ملت ایران، مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش خود احساس می‌کنیم، گفت:‌ مدیران بخاطر این مسئولیت باید در روز قیامت در پیشگاه خداوند متعال پاسخگو باشند لذا امروز باید در مسیر انجام وظایف و مسئولیت‌های خود به ملت بزرگ ایران تلاش‌ مضاعف داشته باشیم.

دکتر روحانی اضافه کرد: مردم به ما مسئولین رأی دادند و ما را انتخاب کردند که ما وکیل آنها بوده و از طرف‌شان کارها را انجام دهیم و قدرت دولت به واسطه رأی مردم است.

رئیس جمهور با اشاره به استقبال گرم مردم و ابراز مهربانی و خونگرمی آنها نسبت به خادمین خود در دولت، گفت: دولت‌های خارجی صحنه‌های اینگونه استقبال و همدلی بین دولت و مردم را به خوبی مورد بررسی قرار می‌دهند و اقتدار دولت را براساس آن می‌سنجند.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: مردم قدرشناس مسئولین خود هستند و هر چقدر استقبال مردم بیشتر می‌شود، مسئولیت ما نیز سنگین‌تر می‌شود. مردم نسبت به آینده خود امیدوار هستند و احساس می‌کنند که مسئولین به عنوان خادمین آنها مشغول خدمت‌گزاری هستند.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: همه آرزوی‌مان این است که خداوند ما را به عنوان خادم مردم و خادم و غلام امام هشتم(ع) قبول کند و اگر خداوند این را بپذیرد، بالاترین لطف الهی شامل حال ما شده است.

دکتر روحانی تصریح کرد: همچنان که خدمت به مردم بسیار ارزشمند است، به همان اندازه کم‌کاری جرم بزرگی به حساب می‌آید.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به افزایش برداشت از منبع مشترک نفت کشورمان با کشور عراق، اظهار داشت: اوایل دولت یازدهم، کشورمان ۵۰ هزار بشکه نفت از این منبع مشترک برداشت می‌کرد و در مقابل عراقی‌ها حدود ۳۰۰ هزار بشکه برداشت داشتند و امروز با اقداماتی که انجام شده تقریباً روزانه ۳۶۵ هزار بشکه نفت برداشت می‌کنیم.

دکتر روحانی افزود: اینکه وزیر نیرو اعلام می‌کند در هفته ۳۰ روستا از آب آشامیدنی سالم برخوردار می‌شوند و براساس گفته وزیر نفت هر روز ۱۰ روستا به گاز سراسری وصل می‌شوند. این موارد اقداماتی ارزشمند و غرورانگیز است.

رئیس جمهور با بیان اینکه از عمران و آبادانی روستاها احساس لذت و خوشایندی دارد، گفت:‌ به عنوان یک روستازاده از شنیدن اخبار مربوط به آبادانی روستاها و رفاه و آسایش روستائیان احساس خوشحالی می‌کنم و اینگونه اخبار برایم لذت‌بخش است همچنان که برای آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز عمران و آبادانی روستاها لذت‌بخش بود.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه دولت گام‌های بسیار خوبی برای توسعه و پیشرفت روزافزون کشور برداشته است، اظهار داشت: بدون تردید اگر تحریم‌های اخیر آمریکا نبود و کارشکنی‌های آنها وجود نداشت، امروز شرایط بهتری داشتیم، اما برغم همه فشارها باز هم ملت ایران به پیش خواهد رفت و به مقصد خواهیم رسید.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه راهی جز وحدت، اتحاد، یگانگی و کار و تلاش روزافزون نداریم، گفت: همچنان که ژاپنی‌ها بعد از جنگ جهانی دوم بیش از ساعات کاری خود، خود را مسئول توسعه کشورشان می‌دانستند، امروز همه ما باید احساس مسئولیت کرده و در مسیر کار و تلاش و توسعه و آبادانی کشورمان گام برداریم و در چنین شرایطی بدون تردید از این مسیر به سلامت عبور خواهیم کرد.

دکتر روحانی با بیان اینکه اگر گروهی از مردم در اثر فداکاری و ایثار به پیروزی رسیدند تا کی پیروز می‌مانند به بیانات امام علی(ع) در این رابطه اشاره کرد و گفت: چنین ملتی تا زمانی که همه در کنار هم باشند، خواسته‌ها و افکارشان مشترک باشد، در ذهن و قلب‌هایشان اعتدال باشد، دست‌هایشان در کنار هم باشد و شمشیر و قدرت‌شان به یاری یکدیگر بیاید و چشم دقیق و جهان‌بین داشته باشند و از وحدت تصمیم و اراده جمعی برخوردار باشند، همواره پیروز خواهند بود و زمانی این جماعت شکست می‌خورند که بین آنها اختلاف و تفرقه بیفتد، مهربانی‌ها از بین برود، دل‌هایشان از هم جدا باشد، خداوند عزت و نعمت‌های فراوانی که به آنها داده را می‌گیرد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: نباید تصور کنیم که اگر در انقلاب پیروز شدیم و مسلمان بوده و عاشق خاندان رسالت و امامت هستیم، بدون وحدت و یاری یکدیگر پیروز می‌مانیم. همه باید توجه داشته باشیم که قانون خداوند برای همه مردم و اقشار یکسان است و اگر امروز به توصیه مولا علی(ع) عمل کنیم، خداوند قطعاً ما را پیروز خواهد کرد و از مشکلات عبور خواهیم کرد.

وی  در ابتدای سخنان خود نیز با اشاره به سالروز ولادت امام هشتم شیعیان(ع) و با بیان اینکه مضجع شریف رضوی پناه ایران و ایرانیان است، گفت: زندگی امام رضا (ع) و ترویج علم اهل بیت(ع)، درس بزرگی برای همه ما است.امام رضا(ع) به دلیل فرصتی که پیدا کرد توانست دانش و علم اهل بیت(ع) را در گفتگوها و مناظره‌های خود، تبیین کند.

دکتر روحانی افزود: مناظره‌های بسیار جالب ایشان با خلیفه مرو نشان داد که بالاترین قدرت، منطق است و این رسالتی است که همه پیامبران برای دعوت بر عهده داشتند.

رئیس جمهور با بیان اینکه وظیفه همه ما نیز دعوت است، گفت: اگر مردم بدرستی دعوت شوند، مشتاقانه به دین رو می آورند و برای جذب مردم، بیان زیبایی های دین کافیست و بگیر و ببند هم لازم نیست.

دکتر روحانی تأکید کرد: با بیان درست از طرف ما مردم عاشق حقیقت، مهربانی، کمک به یکدیگر و عاشق اجرای مناسک دینی می‌شوند به شرطی که ما موضوع را درست بیان کنیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه زندگی امام هشتم(ع) برای ما یک درست است، گفت:‌ امام رضا (ع) در قدرت نبود، اما مردم و صاحب منصبان به ایشان اقتدا می کردند.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه نفوذ معنوی، از ارزش بالایی برخوردار است، گفت: امام راحل و بنیانگذار انقلاب با همین قدرت معنوی خود در انقلاب پیروز شد و همه باید کاری کنیم که قدرت معنوی تقویت شود که در این حالت مشکلات جامعه حل خواهد شد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی