علی ربیعی

سخنگوی دولت گفت: امیدواریم رئیس جمهور و تیم همراه در سفر به نیویورک بار دیگر بتوانند حقانیت ایران را در مورد مسائل مختلف به گوش جهانیان برسانند.

به گزارش ایران پژواک، ربیعی در آغاز این نشست خبری با اشاره به سفر حسن روحانی به آنکارا گفت: این سفر در ادامه ابتکار  مذاکرات آستانه و مربوط به ایجاد صلح و ثبات در سوریه و برقراری نظم و ثبات سیاسی در این کشور و همچنین تعمیق ارتباطات سیاسی دو کشور در موضوعات دیگر منطقه‌ای است. مذاکرات آستانه الگویی برای حل و فصل بحران هایی است که در منطقه و سایر مناطق بحران خیز وجود دارد. معتقدم کشورهای مهم و اثرگذار منطقه بیشترین حق را برای حل و فصل منازعات منطقه‌ای دارند و می‌توانند در ساختن الگوهایی که مسائل منطقه را در درون خودش حل و فصل کند، موثر باشند.

 وی افزود: شاید هیچگاه ارزش و جدی‌بودن کار با همسایه‌ها به برکت تحریم‌ها آنقدر حساس نشده بود و خوشبختانه روابط ما با ترکیه و روسیه در بهترین دوران تاریخی خودش به سر می‌برد و استراتژی اصلی ما هم در سیاست خارجی تعمیق روابط گسترده با همسایگانمان است. امروز معتقدیم که از برکات تحریم است که رویکردمان در کار با همسایگان متعدد امکان بسیار خوبی برای ما فراهم کرده است و رئیس‌جمهوری هم روز گذشته پیش از عزیمت به آنکارا اعلام کرد که آمادگی کامل داریم روابط حسنه‌مان را با همه همسایگانمان مبتنی بر اعتماد و احترام متقابل داشته باشیم و این سیاست و استراتژی ما است که مجددا بر آن تاکید می‌کنیم.

سخنگوی دولت با اشاره به اهداف این سفر ادامه داد: به طور طبیعی در این سفر؛ در نشست های دوجانبه‌ای که با روسیه داریم درباره خریدهایی که از این کشور داریم و صادراتی که به روسیه خواهیم داشت، صحبت خواهد شد. در گذشته هم کمیسیون‌های مشترک ما با روسیه و ترکیه تفاهم‌هایی را صورت داده‌اند و کارها را جلو برده‌اند که در این سفر بخشی از  گفت‌و گوها درباره تداوم ارتباطات، تحکیم یا عملیاتی‌کردن تفاهم‌نامه‌ها با این کمیسیون‌های مشترک دنبال می‌شود.

ربیعی با اشاره به حمله به تاسیسات  نفتی‌ آرامکو در عربستان سعودی، گفت: برخی بداندیشان منطقه با طرح اتهامات بی‌اساس در مسیر ایجاد تفرقه حرکت کرده و تلاش می‌کنند بی‌اعتمادی بین همسایگان را افزایش دهند که ما یک نمونه از این اقدامات مخرب را در روزهای گذشته در پی حادثه پیش‌آمده برای شرکت آرامکو در عربستان مشاهده کردیم. در حالی که به ریشه‌های این جنگ و ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه توجه نمی‌شود. ما معتقدیم یمن مورد هجوم و زیرشدیدترین حملات و رفتارهای ضدانسانی قرار دارد و کشته‌های زیاد، کودکان آواره و بی‌سرپرست زیاد محصول این جنگ ۵ ساله علیه این مردم بی‌دفاع است. اینها ریشه‌ها و بنیادهای ناامنی‌های منطقه است که نیاز به فرافکنی ندارد.

ربیعی با اشاره به اینکه برای بحران یمن طرح چهار ماده‌ای ارائه کردیم، افزود: هنوز معتقدیم که راه بازگشت ثبات به منطقه و یمن چیزی شبیه به همان طرح چهار ماده ای است و من از همین‌جا اعلام می کنم که جمهوری اسلامی آمادگی دارد تا با سازمان ملل در این زمینه همکاری کند و اعلام می کنیم که وجود بی ثباتی و ناامنی در منطقه به نفع هیچکس نیست.

وی افزود: یمنی‌ها هم دانش، امکانات و ظرفیت‌های خود را توسعه داده‌اند و هم متحدانی در منطقه و در داخل کشورها و جنبش‌های منطقه‌ای  دارند و اینکه به دنبال فرافکنی باشند و باز انتقام‌گیری و خونریزی و باز هم تهدید و حمله مجدد به یمن و تهدید سایر کشورها را راه‌حلی برای پایان این حوادث و مناقشات بدانند همان مسیر طی شده است که منجر به ایجاد بن‌بست و هزینه دادن کشورها منطقه و سود بردن قدرت‌ها از جمله ایالات متحده آمریکا می‌شود.

امیدواریم در سفر رییس‌جمهور به نیویورک بار دیگر حقانیت ایران نشان داده شود

وی با اشاره به سفر قریب‌الوقوع روحانی به نیویورک گفت: این سفر می‌تواند فضای مناسبی را برای گفت‌وگوی با رهبران کشورهای مختلف ایجاد کند و اینکه امیدواریم رئیس جمهوری و تیم همراه در این سفر نیز بار دیگر بتوانند حقانیت ایران را در مورد مسائل مختلف به گوش جهانیان برسانند.

سخنگوی دولت با اشاره به مصوبات جلسه اخیر سران قوا درباره مسائل اقتصادی، اظهار کرد: مصوبه‌ای را برای تنظیم بازار کالا و خدمات و در نظر گرفتن اختیاراتی برای وزارت صمت تصویب کردیم. همچنین قرار است قوه قضاییه و قوه مقننه هم به منظور هم افزایی و هماهنگی در این زمینه طرح مشترکی در زمینه تعزیرات حکومتی ارائه کنند.

توقف کلیه تحریم‌ها، امکان مذاکره را فراهم می‌کند

ربیعی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره راهبرد ایران برای دیدار با آمریکایی‌ها در سفر روحانی به نیویورک، گفت: از نگاه ایران توقف کلیه تحریم هایی که پس از خروج آمریکا از برجام صورت گرفت، امکان مذاکره را فراهم می کند. ما توقف تحریم ها و برگشتن به شرایط قبل از تحریم ها را خواستار هستیم و آمریکا برای نشان دادن صداقتش در این مسیر باید شرایط را برای تامین منافع مردم ایران تامین کند و در حال حاضر هیچ نشانه‌ای در این زمینه نمی‌بینیم.

یک بار در شرایط تحریم مذاکره کردیم و دیگر آن را تکرار نمی‌کنیم

وی افزود: اگر ترامپ بتواند با این کارها و اقدامات اعتماد را به ما برگرداند آن وقت باید درباره مذاکره کردن یا نکردن صحبت کرد وگرنه اینکه مدام از آمادگی برای مذاکره صحبت کنیم دردی را دوا نمی کند و برای افکار عمومی هم نیاز این است که مشخص شود در زمان مذاکره چه دستاوردهایی برای ایران متصور است. ما یک بار در شرایط تحریم مذاکره کردیم و دیگر چنین چیزی را تکرار نمی کنیم.

سخن ما،‌ تعهد در برابر تعهد است

اگر تعهدات افزایش یابد ما هم تعهدات خود را افزایش می‌دهیم

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد فرانسه به ایران در زمینه خط خرید نفت 15 میلیارد دلاری، اظهار کرد: قرار بود نفت ایران خریداری شود و پولش هم به ما برسد. ما گفته ایم که تعهد در برابر تعهد، اروپایی ها می خواهند برخی از تعهدات خود را عملی کنند ما هم به بخشی از تعهدات خود معتقد خواهیم بود، نه بیشتر. اگر تعهدات افزایش یابد ما هم این تعهدات خود را افزایش می‌دهیم، البته امیدوارم در جریان سفر به نیویورک نیز آقای روحانی بتوانند با سران کشورهای اروپایی گفت و گو داشته باشند.

نباید دولت منتخب مردم را در چشم آنان بی اعتبار سازیم

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره علت صدور اطلاعیه‌ای از سوی روابط عمومی دولت درباره برنامه‌ای تولید شده در صداوسیما، گفت: آن مطالبی که درباره جلسه سران سه قوه گفته شده بود غلط بود و ما هم همان را پاسخ دادیم. ما امیدواریم هیچ نگاهی به سمت رسانه های بیگانه نرود. ما به مصلحت کشور می دانیم که چشم ها و گوشهای مان به رسانه های داخل کشور باشد. ما هیچ وقت خیر و برکتی از شایعاتی که از رسانه های خارجی مطرح می‌شود ندیده ایم و آنچه که در اطلاعیه روابط عمومی دولت دیده شد به برخی از برنامه سازی ها ناظر بود که برخی شبکه ها به صورت بسیار جهت دار برنامه خود را درباره دولت پیش می برند، البته این روند از سال 92 آغاز شده است.

وی افزود: ما نباید مردم را ناامید کنیم. نباید دولت منتخب مردم را در چشم آنان بی اعتبار سازیم. اگر می خواهیم انتقاد کنیم، انتقاد کنیم نه اینکه غیر از این عمل کنیم و با برنامه سازی ها روندی دیگری را طی کنیم.

صحبت آقای واعظی در تضاد با حرف‌های هفته گذشته من نبود

سخنگوی دولت درباره موافقت دولت با حضور زنان در استادیوم، اظهار کرد: صحبت آقای واعظی در تضاد با حرف‌های هفته گذشته من نبود، بلکه یک نگرانی را مطرح کردند که نادرست هم نیست، اما دولت با حضور زنان در استادیوم ها موافق است و مجدد تاکید می‌کنم که اقای سلطانی فر تمهیدی اندیشیده اند که زنان در بازی ایران با کامبوج حضور داشته باشند و این حضور به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به حادثه خودسوزی سحر خدایاری گفت: حادثه‌ای که رخ داد حادثه تلخ و درس‌آموز بود.  فضای رسانه‌ای و تحلیلی ایجاد شده برای این موضوع به مقدار زیادی مغرضانه بود، اما مسئله دخترمان سحر، ابعاد مختلفی را پیش ما قرار داد این موضوع در حوزه مرتبط با روانشناسی، جامعه شناسی، جرم شناسی و تحولات نسلی ما است، ما نمی‌توانیم این موضوعات را نادیده بگیریم.

حضور زنان در استادیوم گزینشی نیست

وی افزود: بلیت فروشی هم انجام خواهد شد و اینطور نیست که زنان گزینشی وارد استادیوم شوند. ما امروز به سیاست های مربوط به جنسیت نیازمندیم و نمی توانیم آن را نادیده بگیریم. ما باید به آستانه تحمل افراد توجه داشته باشیم و شرایط را به سمتی نبریم که اتفاقی مانند آنچه برای دخترمان سحر عزیز رخ داد، انجام شود که قطعا غیرقابل قبول است.

حذف یارانه افراد ثروتمند،‌ حتما اجرا می‌شود

ربیعی درباره حذف یارانه دهک های بالا اظهار کرد: برای تکمیل پایگاه های اطلاعاتی دستوری صادر شده و روز به روز وضعیت آن بهتر می‌شود. مجلس نیز دستور داده بود که سه دهک را حذف کنیم و این یعنی نزدیک به سی میلیون نفر که با توجه به شرایط اقتصادی و تحریم ها این تصمیم در حال حاضر کمی دشوار است، اما آنچه درباره حذف افراد ثروتمند مطرح است حتما اجرا می‌شود و حتما فشار به طبقات پایین و متوسطه نخواهد آمد و با درصد خطای پایینی این کار انجام می‌شود. همچنین در مرحله اول در مهرماه چند صدک از دهک های بالا حذف می‌شوند که ممکن است هفتصد تا هشتصد هزار نفر را در برگیرد که البته امکان اعتراض هم برای آنان محفوظ است.

سخنگوی دولت درباره طرح مجلس برای افزایش نظارت بر زندان ها و نظر دولت درباره آن، اظهار کرد: این طرح هنوز در دولت مورد بررسی نشده است.

خالی کردن پشت ستاد جنگ اقتصادی،‌ ضربه به منافع ملی است

وی در پاسخ به پرسشی درباره حواشی جلسه اخیر سران قوا درباره محاکم مبارزه با مفاسد اقتصادی و علت این اختلاف میان قوه قضاییه و قوه مجریه، اظهار کرد: این موضوع برای روز شنبه است و مربوط به گذشته نیست. من تعجب کردم که خبری ناقص، هدفدار و برنامه‌ریزی شده پخش شد، در حالیکه این جلسه برای مبارزه و جنگ اقتصادی کشور است. اخباری که مخدوش شده و ناقص از آن جلسه بیرون می آید و پشت ستاد جنگ را خالی می کند، ضربه زدن به منافع ملی است. کسانی که در این جلسه هستند شأن بالاتری از این دارند که بخواهند خبر به بیرون بیاورند.

ربیعی گفت: آقای رئیس جمهور در این جلسه بر رعایت حقوق افراد و اطلاع رسانی منصفانه و جلوگیری از اطلاق صفات مفسد به افراد پیش از صدور حکم و اثبات اتهام تاکید کردند و آقای رئیسی هم با تواضع پذیرفتند که در این زمینه اگر موردی هست به آن اشاره شود تا بررسی ها در این زمینه صورت گیرد.

سخنگوی دولت افزود: همه افراد حاضر در جلسه معتقد بودند که این دادگاه های مفاسد اقتصادی جایی برای صید سیاسی نیست و نیز هر سه رییس قوا بر کنار رفتن هرگونه خط قرمز برای رسیدگی به مفاسد تاکید کردند تا اگر موردی در هر کدام از قوا وجود دارد رسیدگی شود؛ البته برخی موارد از پرونده‌ها هستند که رسیدگی نشدند و امیدواریم که آنها هم رسیدگی شود و ما از رسیدگی به مفساد حمایت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه نباید تا وقتی که فرد حکمی نگرفته، اطلاع‌رسانی در این زمینه انجام شود، اظهار کرد: هنوز فرد متهم است و حکمی نگرفته، اما تحت عنوان اخلالگر و مفسد اقتصادی معرفی می‌شود. در جلسه سران قوا این باره اختلاف نظری وجود نداشت و هدف این بحث‌ها در شورای عالی هماهنگی اقتصادی تلاش برای اثرگذاری بیشتر برای مقابله با فساد است تا فساد ریشه‌کن شود نه اینکه صرفا تبلیغات ظاهری انجام شود. خطر جدی در مقابله با فساد این است که از صورت ملی و بی‌طرفانه خارج شود و این ذهنیت در مردم شکل بگیرد که همه اینها تبلیغات و هیاهوهای سیاسی و خدایی ناکرده انتخاباتی و برای فریب مردم است. 

ربیعی افزود: همه بحث این است که اطلاع‌رسانی ناقص و جهت‌دار نباشد.به ریشه‌ها بپردازیم و آگاهی و فرهنگ مردم را در زمینه‌های فساد افزایش دهیم.  آنچه سران سه قوا تاکید کردند این است که هیچ خط قرمزی برای هیچ قوه و مقامی نباید وجود داشته باشد. این تاکید هر سه قوه است. همچنین قضاوت‌ها هم باید قابل دادخواهی و فرجام‌خواهی باشد و این هم یکی از مسائل مورد بحث بود که همه نیز نسبت به این مسئله اتفاق نظر داشتند. آیین دادخواهی موضوع دیگری بود که از سوی دولت مطرح و توسط لاریجانی نیز مورد تاکید قرار گرفت و نیز پخش اخبار دادگاه‌ها نباید به گونه‌ای باشد که همه احساس کنند بی‌اعتمادی عمومی وجود دارد. 

سخنگوی دولت تاکید کرد: گاهی اوقات یک خبر ناقص، یک تلاش عظیم را به سمتی می‌آورد که موجب ناامیدی شود. من امروز صبح خبر دادگاهی را دیدم که متهم هنوز هیچ حکمی را نگرفته، ولی باز هم خبرش پخش شده است. این مسئله با حقوق افراد در تناقض است. هرکس مجرم شناخته شد و قاضی حکمی را صادر کرد، همه باید به آن حکم احترام بگذاریم و پشت حکم قاضی بایستیم. در مواردی که بیان کردن اسم موجب می‌شود به مبارزه با فساد کمک کند، حمایت کنیم.

اتهام‌زنی به ایران در موضوع آرامکو، عجولانه بود

وی در پاسخ به این پرسش که در حمله به آرامکو، آمریکایی ها، ایران را متهم به دخالت در این موضوع کردند و اینکه آیا چنین اتهام زنی باعث وقوع جنگ می شود، گفت: این یک اتهام زنی غیردقیق و عجولانه است و به سبک آمریکایی انجام شده و نخستین بار از سوی وزیر خارجه آمریکا صورت گرفت که با فرافکنی بخشی از سنت عملیات روانی آمریکا در این زمینه را انجام داد. ما معتقدیم بحث در حال حاضر در منطقه بحث سرکوب مردم یک کشور است و تحمیل اراده ای که بر آنان مطرح می شود و معتقدیم که هیچکس نباید از آن دفاعی بکند.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که پذیرش معاهده برجام از سوی چه کسی انجام شد، اظهار کرد: برجام مطمئناً در شورای عالی امنیت ملی روند خود را طی کرده و چیزی که در آنجا تصویب شود باید امضای رهبری را هم داشته باشد. در کنار آن ایشان ممکن است نقطه نظری داشته باشند و مطرح کنند.

ربیعی ادامه داد: دولت بدون امکان و اجازه شورای عالی امنیت ملی کاری نمی‌تواند بکند این را هم بگویم که آقای روحانی متعهد به تصمیم رهبری هستند. ممکن است جاهایی نقطه نظراتی وجود داشته باشد اما آقای روحانی وظیفه خود می‌داند که نظر مورد تایید رهبری را انجام دهد.

ربیعی در پاسخ به پرسش ایسنا، مبنی بر وارد کردن اتهام دوقطبی ‌سازی در جامعه به رئیس‌جمهوری در جریان نماز جمعه هفته گذشته تهران، اظهار کرد: گفته‌های آقای روحانی چیزی جز دعوت مردم به مشارکت در انتخابات نبود. ما فکر می‌کنیم، هیچ دوره‌ای همچون دوره کنونی حضور مردم در انتخابات دارای پیام بین‌المللی نبوده است. در شرایطی که بیگانگان و امثال ترامپ می‌گویند مشارکت مردم در انتخابات ایران، نمایشی است حضور مردم می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد.

وی افزود: ما به حضور مردم در انتخابات به عنوان یک نظام مردمسالار نیاز داریم . اعلام می‌کنم که انتخابات قطعا با شکوه برگزار خواهد شد و دولت تمام تلاش خود را برای حضور همگان در انتخابات به کار خواهد گرفت.

سخنگوی دولت تاکید کرد: بنابراین سخنان آقای روحانی دوقطبی سازی نیست. ما که یادمان نرفته است.دوقطبی‌سازی‌ها بعد از سال ۹۶ شروع شد؛ آنجایی که گفتند کسی که رای آورده مقابل ارزش‌ها خواهد ایستاد و دوقطبی ارزشی و ضدارزشی شکل گرفت. دوقطبی‌سازی از دید دولت به ضرر جامعه است و ما از نخستین مخالفان دوقطبی‌سازی در جامعه بوده‌ایم. دوستان برگردند و ببینند دوقطبی‌سازی‌ها را چه کسانی انجام می‌دهند؟ چه کسی می‌گوید دوقطبی مذاکره و مقاومت؟ دوقطبی خادم و خائن را چه کسی مطرح کرد؟ دوقطبی ماله‌کشی و امثالهم توسط چه کسانی انجام می‌شود؟

سخنگوی دولت درباره خرید گندم نیز گفت: حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وارد چرخه خرید تضمینی شده است و هزار میلیارد تومان نیز سهم بانک است که تامین خواهد شد. دولت به اندازه نیاز از کشاورزان گندم خریداری کرده است و نیاز بیشتری ندارد. مسئله ما فقط در ذخایر است وگرنه دولت به طور کلی در زمینه گندم خودکفا است. ما برای مصرف داخلی کم و کسری در زمینه گندم نداریم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی