• ۱ مهر ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۲
  • کد خبر: 11429
زنگنه

وزیر نفت گفت: هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم و قانون نیز اجازه انجام این کار را نداده است.

به گزارش ایران پژواک، بیژن زنگنه در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا درباره صحت صحبت های جایگاهداران مبنی بر افزایش قیمت بنزین و دریافت مبلغی به عنوان حق الزحمه برای جایگاهداران از مردم، اظهار کرد: هیچ قراری برای افزایش قیمت بنزین گذاشته نشده است و برداشتی که در این باره شده درست نیست.
وی همچنین درباره مصوبه روز گذشته شورای اقتصاد درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی گفت: هنوز هیچ تصمیمی نهایی نشده است.

وزیر نفت با اشاره به اهمیت تقویت صنایع پایین دستی گفت: اگر بخواهیم مواد پایین دستی تولید کنیم، باید به مسائل بین المللی و صادرات توجه داشته باشیم.

وی درباره اتفاقات اخیر در مورد آرامکو و افزایش تقاضا برای خرید نفت از ایران، اظهار کرد: درباره تحریم و برنامه‌ها در این حوزه صحبتی نخواهم کرد.

وزیر نفت با اشاره به برنامه‌های وزارت نفت برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان گفت: با توجه به تجاربی که در این حوزه توسط معاونت علمی و فرهنگی ریاست جمهوری و سایر حوزه‌ها اخذ کرده‌ایم، از این شرکت ها استفاده خواهیم کرد اما نباید شرایط به گونه ای باشد که این شرکت‌ها به منابع مالی معتاد شوند.  

زنگنه افزود: با توجه به تجارب دنیا این شرکت‌ها را تنها در دوران جنینی با روش‌های متعددی که تعریف شده، حمایت مالی خواهیم کرد اما در مجموع این شرکت‌ها مورد حمایت ما هستند و برنامه هایی را برای آن‌ها در نظر داریم.

او درباره صحبت‌های اخیر در مورد افزایش گوگرد بنزین که توسط سازمان محیط زیست اعلام می‌شود، واکنش نشان داد و تصریح کرد: من تا کنون این صحبت‌ها را از سازمان محیط زیست نشنیده‌ام و بخش‌های دیگری این صحبت‌ها را مطرح می کنند.

وی تاکید کرد : تاکنون هیچ گزارشی در این باره اعلام نشده است اما با این وجود امروز با آقای کلانتری در مورد این مساله صحبت خواهم کرد.

وزیر نفت افزود: زمانی که وضعیت وزارت نفت در افکار عمومی جایگاه مطلوبی پیدا می‌کند، عده‌ای سعی در بهم زدن این شرایط دارند تا وزارت نفت را مورد آزار و اذیت قرار دهند.

او با اشاره به رویکرد وزارت نفت برای توسعه پتروپالایشگاه‌ها، گفت: حتما از این سیاست حمایت خواهیم کرد و اگر شخصی تمایل به سرمایه‌گذاری داشته باشد و منابع مالی طرح را تامین کند از آن حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان این‌که قانونی در همین راستا در مجلس تصویب شده است، اظهار کرد: آیین نامه اجرایی این مساله را نیز دیروز برای دولت ارسال کردیم؛ حتی زودتر از زمانی که متعهد بودیم و تسهیلاتی را نیز برای پتروپالایشگاه‌ها در نظر گرفته‌اند که دولت نیز برای راه‌اندازی به آن‌ها کمک خواهد کرد؛ ما نیز در همین قالب کمک هایی را خواهیم داشت.

وزیر نفت درباره مصوبه دیروز شورای اقتصاد درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی گفت: هنوز تصمیمی در این باره نهایی نشده است.

وی درباره شایعات اخیر هپکو اظهارکرد: عده‌ای دروغ‌هایی را می‌گویند و من هم نمی‌دانم، چرا این دروغ‌ها را می‌گویند و چه نیتی دارند؛ بالاخره دروغ خوب نیست، اگر دولت برای دروغ گفتن مالیات می‌گرفت، درآمد آن بیشتر از درآمدهای نفتی بود.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا طی دو روز اخیر اتفاق خاصی در تاسیسات نفتی ایران رخ داده است و به تاسیسات نفتی ایران حمله سایبری شده است، افزود: این اخبار را دروغگوها منتشر می‌کنند، همه این خبرها دروغ است و ما آمادگی خوبی داریم.

وی با اشاره به شایعه هپکو، گفت: یکسری دروغ هایی توسط برخی افراد مطرح می شود و بنده نیز از نیت افراد بی خبر هستم اما یقین دارم اگر روی دروغ گفتن مالیات می گرفتند قطعا درامد حاصل از این راه بیشتر از درامد های نفتی بود.

زنگنه در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا وزارت نفت در تولید بنزین سوپر مشکلی دارد یا خیر ، تاکید کرد: ما در تولید بنزین هیچگونه مشکلی نداریم.

وی درباره طرح فراگیر پالایشی سیراف نیز اظهار کرد: هم‌اکنون مهم‌ترین اولویت ما تکمیل طرح فراگیر پالایشی سیراف با ظرفیت روزانه ۳۶۰ هزار بشکه است که به معنای واقعی زنجیره پتروپالایشگاهی هستند، مراحل اولیه آن‌ها پالایشگاه‌هایی هستند که ۸ میلیون تن نفتا تولید می‌کنند، نفتا هم خوراک الفینی بسیار باارزشی است.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که چرا باید خوراک مجتمع‎های تولیدی که در داخل تولید می‌شود، فروش آن براساس نرخ دلار محاسبه شود، افزود: این قانون است. قانون درستی هم هست، ما یک قاعده بازی گذاشته‌ایم. حالا می‌آییم می‌گوییم سرمایه‌گذاری زیاد است و یقه او را بگیریم که اینها جواب نمی‌دهد.

زنگنه ادامه داد: قدیم‌ها مثلی بود که می‌گفتند آدم خوش‌معامله شریک مال مردم است، حال اگر ما می‌خواهیم مردم سرمایه‌گذاری کنند و برای آن قاعده یا قراری می‌گذاریم و این‌که دولت تعهدی می‌گذارد و قانونی نوشته می‌شود، باید تا آخر به آن وفادار باشیم. نمی‌شود وسط آن یادمان برود و بگوییم اینها پول زیادی بردند و باید از آن‌ها بگیریم یا این‌که جلو آنها را بگیریم و نگذاریم بفروشند.

وی افزود: قانون می‌گوید اگر واحدهای خصوصی یا غیردولتی محصولی را  تولید می‌کنند و دولت دستور می‌دهد یارانه‌ای بفروشند، باید مابه‌التفاوت آن را به آن‌ها بدهند. اینها قانون است، حالا گاهی قیمت جهانی آن کالاها بالا می‌رود.

وزیر نفت تاکید کرد: برای همه اینها قانون گذاشته شده است، اما این‌که چرا به جای بخش خصوصی، بخش خصولتی زیاد است، ربطی به من ندارد. یک نحوه خصوصی‌سازی اتفاق افتاده که آن خصوصی‌سازی را هم ما انجام ندادیم؛ من هم با آن نوع خصوصی‌سازی موافق نبودم، اما اکنون دیگر کار زیادی نمی‌توانیم بکنیم، مگر برای توسعه‌های آتی برنامه ای انجام شود.

او درباره وضعیت نارنجی که در عسلویه ایجاد شده است، گفت: ما همیشه با این مسایل مواجه بوده‌ایم، گاهی نارنجی، گاهی قرمز و در کل همیشه یک رنگی هستیم.

وی با بیان این‌که به طور جدی به دنبال صفر شدن فلر هستیم، گفت: روشی را در پیش گرفتیم که عمده خوراک آن منجر به تولید پتروشیمی می‌شود.

زنگنه با بیان این‌که تحریم های آمریکا، ضد بشریت و ضد محیط زیست است، گفت: به ما اجازه نمی‌دهند دستگاه‌هایی که از سوزاندن گوگرد و گازهای غیر استاندارد جلوگیری می‌کنند را وارد کشور کنیم. این در شرایطی است که ما این دستگاه‌ها را خریداری و  پول آن را نیز پرداخت کرده‌ایم اما اجازه حمل آن ها را به ما نمی دهند.

وزیر نفت ادامه داد: به این دلیل است که می‌گوییم این تحریم‌ها، هم ملت ایران را هدف قرار داده و هم ضد بشری است و به جنایت علیه بشریت منجر می شود.

وی درباره صحبت‌هایی که درباره حملات سایبری می‌شود گفت: اینگونه نیست، اگر هم باشد، ما آمادگی داریم و سیستم‌های کشور آنقدر هوشیار است که بتواند جلوی این حملات را بگیرد و کارهایی که باید برای مقابله با این حملات انجام شود صورت گرفته است.

او با اشاره به آخرین وضعیت صادرات گاز کشور نفت: صادرات گاز به عراق ترکیه و ارمنستان کمی به آذربایجان در حال انجام است.

وی در پاسخ به این سوال که در شورای هماهنگی اقتصادی روز گذشته موضوع فاز ١١ مطرح شد، گفت:  مساله فاز ١١ تمام شد و بحث آن مطرح شده است و نیازی به اخذ کمک از صندوق توسعه نیست و مجوز شورای اقتصاد کافی بود که آن هم مشکلی وجود ندارد.

زنگنه درباره مذاکره با CNPC نیز گفت: مذاکراتی با این شرکت چینی داشته‌ایم اما نتیجه آن را نمی‌دانم. وی هم‌چنین درباره سازو کار جدید مالی با چین و روسیه نیز اظهار کرد: بحث سرمایه‌گذاری مطرح نیست، بیش‌تر عملیات جاری و طرح‌های خاص مثل نیروگاه و راهسازی است که فعلا باید صبر کنیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی