• ۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۳
  • کد خبر: 11540
بیژن زنگنه

وزیر نفت گفت: در روزهای آینده شاهد کاهش سهمیه بنزین کارت سوخت جایگاهداران هستیم که البته چنین اقدامی، به منزله سهمیه‌بندی بنزین نیست و فقط الزامی برای استفاده مردم از کارت سوخت شخصی است.

به گزارش ایران پژواک، بیژن زنگنه، وزیر نفت امروز دوشنبه ۸ مهر سال ۹۸، در حاشیه امضای قرارداد ساخت الکتروپمپ های طرح انتقال نفت گوره-جاسک با سه شرکت داخلی، در جمع خبرنگاران در ارتباط با این قرارداد گفت: هر چند رقم کلی این  قرارداد برای صنعت نفت رقم بزرگی نیست؛ اما این رقم برای شرکت های داخلی عدد قابل توجهی بوده و از سوی دیگر، این  قرارداد جزو یک پروژه بزرگ است.

وی ادامه داد: کمتر از یک سال و نیم دیگر، حدود نیمی از این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد که در ادامه آن، شاهد طرح احداث پتروشیمی و پالایشگاه در منطقه جاسک خواهیم بود و به این ترتیب می توان گفت این اقدام، محوری ترین کار دولت برای توسعه منطقه جاسک بوده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه برای نخستین بار در کشور، شاهد تولید ورق های عریض مقاوم در برابر گاز ترش هستیم، اظهار داشت: پیش از پایان دولت دوازدهم، نفت و میعانات را به جاسک می رسانیم و در همین حال، ۲۰ مخزن نیز توسط یک شرکت داخلی که برنده مناقصه بود، در حال ساخت است و ما نیز موظف هستیم، نیازهای سازندگان داخلی را همانند ارز برطرف کنیم.

وزیر نفت در پاسخ به اینکه کیفیت بنزین عرضه شده در تهران را چطور ارزیابی می کنید، تصریح کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و همچنین سازمان ملی استاندارد، طی توضیحاتی کیفیت این بنزین عرضه شده را تائید کرده‌اند.

زنگنه درباره سفر خود به روسیه که به زودی انجام می شود، گفت: قرار است درباره مسائل مختلف و مشترکی صحبت کنیم؛ چراکه این هفته در روسیه، هفته انرژی بوده و همچنین شاهد برگزاری نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز هستیم که در حاشیه این دو مناسبت، با وزیر انرژی روسیه درباره روابط دوجانبه مذاکره خواهیم کرد.

این عضو کابینه دوازدهم در ارتباط با استفاده کارت سوخت در روند سوختگیری گفت: طی روزهای آینده، قصد داریم با کاهش سهمیه سوخت گیری کارت جایگاه داران، این الزام را برای دارندگان خودروها ایجاد کنیم که با استفاده از کارت سوخت خود، اقدام به سوخت‌گیری کنند.

وی با اعلام اینکه سهمیه کارت جایگاه داران به ۱۵ تا ۲۰ لیتر در هر سوخت گیری تقلیل می یابد، تاکید کرد: این اقدام به منزله اجرای سهمیه بندی نیست؛ اما در حال حاضر کمتر از یک میلیون نفر در کشور هستند که کارت سوخت ندارند که حدود ۳ تا ۴ درصد کل خودروها را تشکیل می دهند؛ البته بخش قابل توجهی از این کارت سوخت های صادر شده، در باجه پست معطل است و روزانه حدود ۳۵ هزار کارت جدید برای صاحبان این کارت ها تولید می شود و تا آخر مهر ماه، همه افرادی که کارت سوخت خود را از دست داده و ثبت نام داشته اند، دارنده کارت سوخت خواهند شد.

زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا رخداد اخیری که برای شرکت آرامکو عربستان، رخ داده موجب تسهیل صادرات نفت ایران شده، توضیح داد:  چنین نیست و من بارها تاکید کردم عربستانی ها به دلایل سیاسی، بزرگ نمایی کرده اند.

ساخت دو پالایشگاه در جاسک

وزیر نفت در پاسخ به اینکه کیفیت بنزین عرضه شده را چطور ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و همچنین سازمان ملی استاندارد توضیحاتی در این زمینه ارائه داده‌اند، من نمی‌دانم چرا اینگونه است، هروقت مسائل نفت کمی آرام می‌شود، عده‌ای جریان‌سازی می‌کنند.

زنگنه درباره موافقتنامه‌های ساخت دو پالایشگاه در جاسک هم توضیح داد: مجوز ساخت دو پالایشگاه با ظرفیت پالایش روزانه ۳۰۰ و ۱۵۰ هزار بشکه به ترتیب به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و یکی از شرکت‌های تابعه پتروشیمی باختر (پتروپالایشگاه) داده شده است و این شرکت‌ها باید کارهای آن را انجام دهند.

وی درباره نخستین محصولی که از پایانه جاسک صادر می‌شود هم گفت: میعانات گازی پارس جنوبی خواهد بود که اواخر سال آینده اتفاق می‌افتد.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که سوخت کم‌سولفور برای کشتی‌ها به‌زودی اجباری می‌شود، آیا پالایشگاه‌های ایران توانایی تولید این نوع سوخت را دارند، پاسخ داد: بخشی را می‌توانند تولید کنند و  بخشی را هم از بازار باید تهیه کرد، اگر هم نتوانستند طبق ماده‌ای در سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) کشتی‌هایی که با تلاش متعارف نتوانند سوخت کم‌سولفور تهیه کنند، می‌توانند از سوخت با سولفور بالا استفاده کنند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی