به گزارش ایران پژواک، تقریبا همه خودروسازان بزرگ جهان ماشینهای هیدروژنی ساخته و نمایش دادهاند اما تویوتا میرای اولین ماشین هیدروژنی جهان است که به صورت انبوه تولید و به بازار عرضه شده است. ماشینهای هیدروژنی با الکتریسیتهای حرکت میکند که از ترکیب هیدروژن و اکسیژن تولید میشود. این ماشینها مسافت بیشتری از ماشینهای الکتریکی حرکت میکند و تنها پسماند آنها آب است.
تویوتا نسل اول میرای، که در زبان ژاپنی به معنی آینده است، را در سال ۲۰۱۴ به بازار عرضه کرد. این ماشین با یک باک پر از هیدورژن میتواند تا ۵۰۰ کیلومتر حرکت کند.
پس از میرای، هوندا و هیوندای هم ماشینهای هیدروژنی خود را به بازار عرضه کردهاند. چین، ژاپن و کره جنوبی پول زیادی برای ساخت ماشینهای هیدروژنی سرمایهگذاری کردهاند. چین میخواهد تا سال ۲۰۳۰ تعداد ماشین هیدروژنی در این کشور از یک میلیون دستگاه بیشتر شود. این در حالی است که تعداد ماشینهای هیدروژنی موجود در بازار چین در حال حاضر از ۱۵۰۰ دستگاه کمتر است.
ژاپن و کره جنوبی هم میخواهند تعداد ماشینهای هیدروژنی تا سال ۲۰۳۰ از ۸۰۰ هزار دستگاه بیشتر شود.
برای این کشورها که همیشه برای تامین انرژی به خارج وابسته بودند، استفاده از هیدروژن که بسیار ارزان و در دسترس است، راه حلی منطقی به نظر میرسد. اما نبود ایستگاههای سوخترسانی و گرانبودن فنآوری باعث شده این ماشینها در بازار جا نیفتد.
با این حال مدیران تویوتا پیشبینی کردهاند قیمت ماشینهای هیدروژنی تا ده سال آینده با ماشینهای هیبرید برابر باشد و با حمایت دولتها، تعداد ایستگاههای سوخت هیدروژنی در این کشورها افزایش یابد.
انتهای پیام
ارسال نظر