شریعتمداری

​وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از احداث ۲۰۰ هزار مسکن برای جامعه کارگری، مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی و بازنشستگان با همکاری وزارت راه و شهرسازی طی سه سال آینده خبر داد.

به گزارش ایران پژواک، ظهر دیروز یکشنبه اول دی ماه 98، وزارت‌خانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی برای تامین مسکن کارگران، بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند. بر اساس این تفاهم نامه که به امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی رسید، واحدهای مسکونی مناسب و مقرون به صرفه در شهرهای هدف ساخته خواهد شد و خانواده های کارگری، بازنشستگان و مستمری بگیران قرار است در این طرح صاحبخانه شوند.

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم «امضای تفاهم نامه همکاری در حوزه مسکن بین وزارت راه و شهرسازی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در ساختمان شهید دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: ظرفیت‌های قانونی زیادی برای تأمین مسکن جامعه کارگری کشور وجود دارد؛ به طوری که بر اساس ماده ١٤٩ قانون کار، تکالیفی برای تأمین مسکن بر عهده جامعه کارفرمایی و دولت در تبصره‌های یک و دو این ماده پیش‌بینی شده است.

وی با بیان این که این تفاهم نامه ظرفیت همکاری و همدلی بین تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و دستگاه‌های اجرایی را فراهم می‌کند، ادامه داد: برای تأمین مالی اجرای پروژه‌های مسکن برای کارگران و بازنشستگان، از ظرفیت بانک عامل حوزه مسکن با همکاری وزارت راه و شهرسازی و همچنین از ظرفیت‌های سایر بانک‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استفاده می‌کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: صندوق‌های تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشوری در تأمین مالی این پروژه‌ها مشارکت دارند؛ ضمن اینکه وزارت راه و شهرسازی نیز در این پروژه با تامین زمین رایگان مجموعه ما را همراهی خواهد کرد.

شریعتمداری تاکید کرد: برای تحقق این هدف حتما به تنهایی وزارتخانه‌ها و جامعه کارگری موفق به انجام کار نمی‌شوند، بنابراین باید از منابع نظام بانکی استفاده کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: علاوه بر این، از ظرفیت شرکت شهرک‌های صنعتی نیز که محل تجمع صنایع هستند، استفاده می‌شود تا کارفرمایان به استناد ماده١٤٩ قانون کار، در این طرح مشارکت داده شوند تا علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های دولت، از ظرفیت‌های جامعه کارفرمایی نیز برای تأمین زمین و مسکن کارگران استفاده کنیم.

وی با اشاره به جمعیت ۴۳ میلیون نفری کارگری کشور گفت: حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بازنشسته تحت پوشش صندوق تأمین اجتماعی و ۱.۵ میلیون نفر نیز تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند که برای تأمین مسکن مجموعه جامعه کارگری، بازنشستگی و مستمری‌بگیران از ظرفیت‌های دولتی، کارفرمایی و تعاونی‌های مسکن کارگری به صورت منظم و سازماندهی‌شده، استفاده خواهیم کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: در قالب تفاهم نامه امروز،  اجرای ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای جامعه کارگری، بازنشستگی و مستمری‌بگیر کشور هدفگذاری شده است؛ همانطور که اعلام شد، علاوه بر این، از ظرفیت شرکت شهرک‌های صنعتی نیز برای تأمین مسکن کارگران با به‌کارگیری ظرفیت کارفرمایان شهرک‌های صنعتی استفاده خواهد شد.

همچنین در این جلسه محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی با بیان این که طرح اقدام ملی مسکن یک طرح فراگیر است درباره چگونگی تامین منابع احداث ۲۰۰ هزار مسکن کارگری گفت: تسهیلات از طریق بانک توسعه تعاون، بانک رفاه، صندوق بازنشستگی و بانک مرکزی تامین می‌شود و منابعی هم از طریق آورده متقاضیان خواهد بود.

وی تاکید کرد: این مسئله موجب رونق اشتغال می‌شود و این طرح می‌تواند سهم خود را از رونق اقتصادی ایجاد کند. همچنین در بحث نظامات فنی و مهندسی تمهیدات لازم اندیشیده می‌شود تا خانه‌ها از ایمنی و استحکام برخوردار باشند.

اسلامی با بیان این که تلاش می‌کنیم واحدها در مناطق دارای زیرساخت احداث شود، خاطرنشان کرد: اراضی که انتخاب شده حتما در محدوده شهری و جاهایی است که مباحث عمرانی در آن لحاظ شده است .
وزیر راه و شهرسازی درباره تامین مسکن کارگران فصلی که بعضا از پوشش بیمه و حقوق ثابت برخوردار نیستند، گفت: کارگران فصلی هم می‌توانند مشمول این طرح باشند. هم اکنون کسانی که در طرح اقدام ملی ثبت نام می‌کنند از همه اقشار و طبقات هستند و ما محدودیتی برای این موضوع نداریم. لذا کارگران ساختمانی هم می‌توانند در این طرح نام نویسی کنند و از آن بهره‌مند شوند.

همچنین در این جلسه ابراهیم صادقی فر معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: تامین مسکن کارگران همواره یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بوده که در سخنانشان در هفته کار و کارگر شاهد آن بودیم و خیلی خرسندیم که با امضای این تفاهم نامه این اتفاق در حال وقوع است .

وی ادامه داد: اراده خوبی در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد و این کار با همکاری این وزارتخانه آغاز شده و قطعا در آینده اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد و بخش مهمی از جامعه کارگری را در بر می گیرد .
لازم به توضیح است: موضوع این تفاهم‌نامه که در هفت ماده به امضا رسیده، به احداث واحدهای مسکونی مناسب، ارزان‌قیمت و مقرون به صرفه ملکی و استیجاری در شهرهای هدف سطح کشور جهت تامین مسکن خانواده‌های کارگری، بازنشستگان و مستمری بگیران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی فاقد مسکن اختصاص خواهد یافت. شناسایی خانوارهای فاقد مسکن بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

در این تفاهم نامه تاکید شده است که به منظور راهبری این تفاهم نامه و ایجاد زمینه اجرای مفاد توافق شده در آن، کارگروهی مشترک متشکل از نمایندگان وزارت راه و شهرسازی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی