• ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
  • کد خبر: 14700
کرونا

عضو هیأت مدیره‌ انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: تعرفه ابلاغی وزارت بهداشت برای تست‌های مشابه کرونا حدود ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

به گزارش ایران پژواک، سید حسن هاشمی مدنی عضو هیأت مدیره‌ انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: آزمایشگاه‌های خصوصی کشور توانایی تشخیص ویروس‌های مشابه کرونا مانند ویروس ایدز، هپاتیت و غیره را انجام می‌دادند و حتی از امکانات لازم برای تشخیص کرونا برخوردارند اما اینکه چرا وزارت بهداشت از ابتدا از ظرفیت آزمایشگاه‌های خصوصی استفاده نکرد جای سوال دارد.

وی با بیان اینکه اخیرا وزارت بهداشت اعلام کرده است که تعدادی از آزمایشگاه‌ها اجازه انجام تست‌های تشخیص کرونا را دارند گفت: اگر از ابتدا این موضوع اعلام می‌شد و این اجازه به آزمایشگاه‌های خصوصی داده می‌شد تعداد بیشتری از مبتلایان شناسایی می‌شدند.

هاشمی مدنی عنوان کرد: کیت‌ها از دو روش تهیه می‌شود، عده‌ای از آزمایشگاه‌ها کیت‌ها را از شرکت‌ها تهیه می‌کنند و برخی دیگر خودشان توانایی طراحی و تولید کیت را دارند، برخی از آزمایشگاه‌های خصوصی درحال حاضر امکان انجام هزار تست را دارند و این آزمایشگاه توانسته است کیت‌های تشخیص کرونا را طراحی کند. وزارت بهداشت باید از ابتدای شیوع کرونا اجازه انجام تست را به آزمایشگاه خصوصی می‌داد و این کار طبق یک پروتکلخاص انجام می‌شد تا در زمان نمونه‌گیری فرد به آلوده نشود.

عضو هیأت مدیره‌ انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ادامه داد: از آنجا که ممکن است شاهد موج دوم شیوع کرونا در کشور باشیم بهتر است در راستای تسریع بیماریابی از طرفیت این آزمایشگاه‌ها استفاده شود. دلیلی برای سخت‌گیری برای انجام تست وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره هزینه انجام تست کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی گفت: تعرفه ابلاغی وزارت بهداشت برای انجام تست‌های مشابه کرونا حدود ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده است که این تعرفه مربوط به سال گذشته است و بخشی از هزینه توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود.

هاشمی مدنی افزود: هزینه تامین کیت برای آزمایشگاه حدود ۳۰۰ هزار تومان است که البته هزینه پرسنل و سایر مخارج آزمایشگاه نیز باید در نظر گرفته شود.

وی گفت: اگر وزارت بهداشت به آزمایشگاهی کیت رایگان ارائه بدهد آزمایشگاه مورد نظر باید با دریافت هزینه جزئی آزمایش را انجام دهد هرچند بعید است که وزارت بهداشت کیت رایگان در اختیار آزمایشگاه خصوصی قرار دهد.

عضو هیأت مدیره‌ انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۲۰۰ آزمایشگاه توانایی انجام این تست‌ها در کشور را دارند برخی از آنها می‌توانند در عرض ۵ روز از ۵هزار بیمار تست تشخیص کرونا بگیرند، در این شرایط آزمایشگاه‌های خصوصی به دنبال کسب درآمد نیستند بلکه تشخیص بیماری اولویت این مراکز است. در حال حاضر ما به اواسط شیوع بیماری نرسیده‌ایم و بهتر است از این ظرفیت استفاده شود.

وی درباره پوشش بیمه‌ای تست کرونا گفت: بیمه‌ها باید برای انجام این تست تاییدیه دریافت کنند و وزارت بهداشت می‌توانست با تهیه پروتکلیاعلام کند که اگر آزمایش توسط پزشکان مشخصی برای بیماران نسخه شود بیمه باید بخشی از هزینه این تست‌ها را بپردازد و ایجاد این پروتکلنیز کار دشواری نیست.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی