به گزارش ایران پژواک، در ادامهی روند تعطیلی مراکز فرهنگی کشور و در شرایطی که مدیران ارشد سازمان صداوسیما تا مدتها به اشتباه حضور پزشک سر صحنه تصویربرداری پروژهها را دلیل و راهکاری کافی برای جلوگیری از شیوع بیماری میدانستند، در نهایت با پافشاری برخی نهادهای مسوول در حوزه بهداشت و درمان، ضبط برخی برنامههای تلویزیونی و سریالها به اجبار متوقف شد؛ البته در این میان برخیها هم بودند که تا دقیقه نود و صرفا به بهانهی یک مشت جذابیت بیشتر! بر این تصمیم مخاطرهآمیز پافشاری کرده و با ضبط برنامههای استودیویی با حضور تماشاگر، معلوم نیست، جان چند نفر از هموطنشان را به خطر انداختند.
«دورهمی» (مهران مدیری) و «عصر جدید» (احسان علیخانی) دو ویژهبرنامهی نوروزی بودند که اتفاقا هر دو با حضور تماشاگر در استودیو ضبط میشدند و برای مقاومت در برابر طرح فاصلهگذاری اجتماعی، نهایت تلاششان را هم کردند؛ اما در نهایت یکی (عصر جدید) که اتفاقا بیشتر هم برای رسیدن به عنصر جذابیت، به حضور تماشاگر در استودیو نیاز داشت، به نفع سلامت مردم کنار آمد، ابتدا ضبط را در استودیوی خالی ادامه داد و در نهایت وقتی دید نمیتواند به جذابیت لازم برسد، سرانجام به نشانه تسلیم در برابر کرونا، دوربینها را زمین گذاشت و ادامه برنامه را به بعد بحران موکول کرد.
هشدارها حالا به فریاد بدل شده بود اما همچنان در گوش سازندگان «دورهمی» فرو نمیرفت و در شرایطی که روز به روز بر تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور اضافه میشد، مهران مدیری هر شب در استودیویی مملو از جمعیت حاضر میشد تا به واسطهی شوخیهایش با کرونا، آنها را بخنداند؛ غافل از اینکه در هم کدام از این دورهمیها، شرایط برای ابتلای چند نفر به بیماری فراهم میشد!
در ادامه و با توجیه کم کردن تعداد تماشاچیان، مهران مدیری باز هم حاضر نشد برنامه دورهمی را بدون حضور تماشاگر ضبط کند. اما سرانجام در روز 24 اسفند ماه و در شرایطی که در آن زمان آمار رسمی مبتلایان در کشور به ۱۲ هزار و ۲۷۹ نفر و مرگ و میر ناشی از این بیماری، به بیش از 610 تن رسیده بود، مهران مدیری با پیامی که باز هم از ناآگاهی به این بیماری حکایت داشت، در صفحه شخصیاش در اینستاگرام اعلام کرد که با وجود رعایت تمام نکات بهداشتی از این پس برنامه را بدون حضور تماشاگر ضبط خواهد کرد که البته این وعده هم محقق نشد.
در این ارتباط خبرنگار بخش رسانه ایسنا با یکی از اساتید ارتباطات گفتوگویی انجام داده است که در ادامه میخوانید:
امیدعلی مسعودی ـ استاد ارتباطات ـ مهمترین انگیزهی ادامه برنامه «دورهمی» با وجود هشدارها را منافع اقتصادی عنوان کرد و گفت: شما میدانید آقای مدیری برای هر برنامه چقدر پول میگیرد؟ صحبت از اقتصاد و پولهای نجومی است. من چون میدانم خبرنگارها چقدر حقوق میگیرند، میگویم هشتاد برابر دستمزد شما!
او در همین رابطه ناراحتی عدهای از توقف چاپ روزنامهها را هم مسالهای اقتصادی خواند و افزود: عدهای از دوستان درباره توقف روزنامههای چاپی هم اظهار نگرانی کرده بودند. ولی وقتی نسخه الکترونیکی روزنامه به راحتی در دسترس است و هر شهروند خودش یک خبرنگار است دیگر نگرانی بابت اطلاعرسانی وجود ندارد. کارگران چاپخانه و قسمت توزیع که خیلی آلوده است، چه گناهی کردهاند؟ استادانی که طرفدار روزنامه کاغذی شدهاند هم همان دستهاند که اقتصاد برایشان مهم است.
مسعودی در ادامه گفت: حتی الان که برنامه مهران مدیری بدون تماشاگر هم ضبط میشود، باز اشکال دارد؛ میدانید چند نفر سر صحنه هستند؟! خیلیها مشغولند. از فیلمبردار و تدارکات و حمل و نقل گرفته تا خیلیهای دیگر. اگر میتوانند مانع شیوع ویروس شوند و فاصله را رعایت کنند ضبط کنند اما خیلی کار سختی است. ما در نانوایی میتوانیم فاصله بگذاریم اما آیا در مترو هم میتوانیم اینکار را بکنیم؟
مسعودی یکی از خطرات این بیماری را نبود علائم در برخی از مبتلایان عنوان کرد و افزود: مشکل این است که خیلیها مبتلا هستند اما متوجه نمیشوند و ممکن است آنهایی که به برنامه «دورهمی» رفتند مبتلا بوده و دیگران را هم بیمار کرده باشند. به ویژه که این بیماری ۱۰ تا ۱۵ روز دوره نهفتگی دارد. ممکن است در این اجتماعها شخصی بیماری زمینهای داشته باشد و مرگش حتمی باشد. آیا یک برنامه تلویزیونی انقدر ارزش دارد؟
او درباره لزوم اقدام و عکسالعمل زودهنگام در برابر ویروس کرونا، گفت: اگر خطرات زودتر درک میشد و جلوی تجمعات را میگرفتیم و حتی در انتخابات هم فاصلهگذاری را رعایت میکردیم و یا به تعویق میانداختیم، وضع خیلی بهتر بود اما اینها گذشته است در همین زمان حال هم می توانیم رفتارمان را درست کنیم. الان در تمام دنیا بحث فاصلهگذاری اجتماعی بسیار جدی گرفته میشود. زیرا دیگر همه میدانند که این بیماری سلسلهوار و به سرعت شیوع پیدا میکند؛ لذا نه تنها در برنامههای زنده و تولیدی تلویزیون بلکه در تمام جاهایی که امکان تجمع هست باید فاصله رعایت بشود. اما خیلی از مسوولان فکر میکنند اگر برنامه هایشان به نتیجه برسد بهتر است.
این استاد ارتباطات یادآور شد که امام(ره) هم وقتی بیمار شدند، تسلیم پزشک خود بوده و گفتند شما بهتر میدانید چهکار باید بکنید. او در ادامه افزود: ما در این زمینه تابع هستیم. در فقه ما مجتهد نیستیم و باید به مجتهد مراجعه کنیم و در پزشکی نیز باید به پزشکان مراجعه کنیم.
او درباره نگاه تخصصی به بحرانها افزود: من زمانی مدیریت روابط عمومی سازمانی را بر عهده داشتم و قرار بود طرحی را برسی کنیم. دیدم که همگی نظرات غیرکارشناسانه میدهند، پس متذکر شدم که باید دو نفر را که تخصص دارند بیاوریم. مشکل ما این است که نگاه تخصصی نداریم و هر کس نظری میدهد. میگویند «دورهمی» اشکال ندارد ضبط شود؛ اینها مخالفت با علم و تخصص است و در دین اسلام هم پذیرفته شده نیست.
مسعودی دربارهی ضرورت توقف پخش برنامههایی مثل «دورهمی»، گفت: اگر میگوییم بهتر بود برنامههایی مثل دورهمی زودتر متوقف شوند، به خاطر این است که تعداد مبتلایان زیاد نشود و درمان با مشکل روبهرو نشود. احتمال ابتلا زیاد است اما این فاصله گذاری ها باعث می شود به تدریج باشد.
انتهای پیام
ارسال نظر