به گزارش ایران پژواک، سید عباس موسوی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به سفر اخیر ظریف به مسکو اظهار کرد: آقای ظریف در جریان این سفر علاوه بر دیدار با آقای لاوروف از طریق خط تلفنی امن یک ساعت با آقای پوتین در مورد مسائل دوجانبه و تحولات بین المللی و منطقه رایزنی کردند.
وی همچنین به سفر ظریف به عراق و سفر نخست وزیر این کشور همسایه به تهران در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: امیدوارم که نتایج این سفرها خیر برای دو ملت ایران و عراق باشد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اظهارات اخیر پمپئو در ارتباط با تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران و تلاشهای این کشور در این زمینه گفت: بر اساس رایزنیها و تماس هایی که ما با دوستان مان داشتیم، بعید میدانم که آمریکاییها به اهداف خود در این زمینه دست پیدا کنند.
موسوی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر نتانیاهو مبنی بر اینکه ما اجازه نمیدهیم که ایران در نواحی مرزی سرزمین های اشغالی حضور پیدا کند، گفت: آقای نتانیاهو مثل آقای هوک حرف زیاد میزند. ما نه حضور نظامی در جایی داریم و نه قصد داریم به صورت دائمی حضور نظامی در جایی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه حضور ایران در سوریه مستشاری است و این حضور به درخواست دولت سوریه انجام شده است، گفت: آنها هستند که باید مقداری خود را جمع و جور کنند. گرچه از اساس موجودیت آنها برای ما و کشورهای منطقه و حتی در سطح جهانی غیرمشروع و غیرقانونی است. آنها در جایگاهی نیستند که به جمهوری اسلامی ایران بگویند کجا حضور داشته باشد و چگونه حضور داشته باشد. اینها حرف های زیادی است که آقای نتانیاهو مطرح می کند.
این دیپلمات کشورمان همچنین در پاسخ به ایسنا در مورد آخرین پیگیری های صورت گرفته از سوی ایران به منظور بازگردانده شدن پول های بلوکه شده ایران در کره جنوبی و اقدام کره در احضار سفیر ایران اظهار کرد: ما هم در تهران و هم در سئول و در ملاقات هایی که در سطوح مختلف با یکدیگر داشته ایم اعلام کرده ایم که اقدام کره جنوبی در عدم بازگرداندن پول های ایران بر خلاف روابط دوستانه و سنتی بین دو کشور است و ما از آنها خواسته ایم که اراده کشور ثالثی را در این روابط دخالت ندهند.
وی با بیان اینکه بهانه های مطرح شده از سوی کره جنوبی در مورد این موضوع از جمله تحریم ها و فشارهای آمریکا برای ما قابل قبول نیست، گفت: ما انتظار داریم که آنها به تعهدات خود عمل کنند و اگر مدعی مستقل بودن دارند این استقلال خود را به نمایش بگذارند و نشان دهند که تحت تاثیر کشورهای ثالث قرار نمی گیرند. آنها در همین راستا باید پول ایران را آزاد کنند.
موسوی ادامه داد: رابطه آنها با سایر کشورها به خودشان مربوط است و خواست ما این است که بدون دخالت کشورهای ثالث پول ملت ایران را که برای مبارزه با کرونا و عواقب آن به آن نیازمند است آزاد کند.
وی همچنین در مورد اظهارات برایان هوک در جریان سفرهایی که به برخی از کشورهای منطقه داشته از جمله ادعای اینکه رئیس جمهور آمریکا در کنار ملت ایران است، گفت: آقای هوک حرف های زیادی می زند. حرف های مجانی می زند و از طرف دیگر با توجه به شرایط آمریکا و بر اساس توهماتی که دارد به یک دوره گردی افتاده اند.
وی با بیان اینکه حرف های وی بی اساس است، گفت: از جمله ادعای مضحکی که مطرح کرده بود مبنی بر اینکه رئیس جمهور آمریکا کنار مردم ایران است. واقعیت آن است که رئیس جمهور آمریکا مقابل ملت ایران است.
موسوی با اشاره به تحریم اقتصادی اعمال شده از سوی آمریکا علیه ایران و تهدید فشارها علیه کشورمان در زمان ریاست جمهوری ترامپ گفت: اقداماتی که او علیه شهروندان ایرانی در ارتباط با تروریسم اقتصادی و یا تحریم ها انجام داده آیا این بیانگر این است که او کنار مردم ایران ایستاده است؟ به خاطر بستن راه های قانونی و محدودیت هایی که برای ارسال دارو به ایران ایجاد کرده تعدادی از کودکان بیمار ما جان خود را از دست داده اند و بیمارانی که دچار بیماری صعب العلاج هستند در تهیه داروهای خود با مشکل روبرو هستند.
سخنگوی وزارت خارجه با برشمردن برخی دیگر از اقدامات نامشروع دولت آمریکا علیه ایران، گفت: دولت آمریکا تمام مقررات بین المللی را زیر پا می گذارد و با قلدری و یکجانبه گرایی عمل می کند. آیا این اقدامات به معنای ایستادن کنار ملت ایران است؟ ملت ایران به این حرف ها توجهی نمی کند. آنها قهرمان ملت ایران در عرصه مبارزه با تروریسم را بزدلانه ترور کردند. مردم ایران به این حرف های بی پایه و بی اساس مقامات آمریکایی توجهی ندارند.
موسوی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه واکنش اروپا به نامه اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ارتباط با فعال شدن مکانیزم حل اختلاف که در برجام قید شده، چه بوده؟ گفـت: تا آنجا که می دانم اروپایی ها اعلام کرده اند که این نامه را دریافت کرده اند ولی فکر نمی کنم که پاسخی به آن داده باشند. در این مورد اطلاع دقیقی ندارم و باید بپرسم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در جریان سفر ظریف به مسکو ایران و روسیه در ارتباط با موضوع برجام نیز رایزنی و گفتوگو کردند گفت: بخشی از رایزنی های دو کشور ایران و روسیه در جریان این سفر مربوط به برجام و تلاش های آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران بود.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با ریاست جمهوری آمریکا از جمله برنامه حزب دموکرات این کشور برای انتخابات پیش رو گفت: این مسائل، مسائل داخلی آمریکاست و ارتباط مستقیمی به ایران پیدا نمی کند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از حدود چهار دهه پیش همه این دولت ها با گرایش های مختلف حزبی را آزموده است. ملت ایران حافظه قوی تاریخی دارد و به ذهن خود سپرده است که دولت های آمریکا چه دموکرات و چه جمهوری خواه چه اقدامات خصمانه ای را علیه ملت ایران در سطوح و مقاطع مختلف انجام دادهاند.
این دیپلمات کشورمان ادامه داد: برای جمهوری اسلامی ایران اینکه چه کسی در آمریکا سرکار بیاید و چه گرایشی داشته باشد اهمیتی ندارد. ایران کاری به حرف ها و تبلیغات آنها در انتخابات ندارد. ما به رویکرد و رفتار آنها نگاه می کنیم و بر اساس شرایط و مقتضیات واکنش های مقتضی را خواهیم داشت.
موسوی تاکید کرد: ما هیچ حساب ویژه ای روی اینکه چه کسی و چه دولتی در آمریکا سرکار باشد باز نکرده و نخواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر زلمای خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان مبنی بر اینکه آمریکا آماده گفت وگو با تهران در مورد وضعیت صلح در افغانستان است و برخی منابع گفته اند این پیشنهاد در سفر آقای عراقچی به کابل نیز به وی داده شده است تاکید کرد: ما هیچ گونه صداقتی در گفتار و کردار آمریکایی ها در ارتباط با منطقه به ویژه در مورد موضوع افغانستان مشاهده نمی کنیم. ما آمریکایی ها را در اظهاراتشان صادق نمیدانیم بلکه معتقدیم حضورشان باعث بروز ناامنی و بی ثباتی در منطقه به خصوص افغانستان می شود.
موسوی ادامه داد: آنچه که برای جمهوری اسلامی ایران مهم است انجام گفت وگوهای بین الافغانی با رهبریت دولت افغانستان است و ما هر گونه دخالت خارجی در این زمینه را مردود می دانیم.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت هایی دارد که حتما از آنها برای برقراری صلح، ثبات و آرامش در کشور همسایه خود یعنی افغانستان استفاده خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد: آمریکایی ها بعد از شکست هایشان در منطقه از جمله در افغانستان به گفت وگو با برخی از گروه ها روی آورده اند و این اقدامات را متاسفانه بیشتر برای نجات خودشان انجام می دهند تا خیرخواهی و تحقق صلح برای دولت و ملت افغانستان و همانطور که اشاره کرده ام ما آنها را در پیشنهادها و حرف هایی که مطرح می کنند صادق نمی دانیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال ایسنا در مورد تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمایی مسافربری ماهان و اینکه ایران چه اقدامات حقوقی و سیاسی برای پیگیری این موضوع انجام داده است؟ گفت: آمریکایی ها انواع و اقسام راهزنی ها را دنبال می کنند. آنها از راهزنی دریایی به راهزنی هوایی رسیده اند و اقدام خطرناکی را علیه هواپیمای مسافربری ایران در فضای سوریه و لبنان انجام داند. اقدام صورت گرفته اقدام بسیار خطرناکی بود و در واقع یک تهدید تروریستی که خلاف موازین و قوانین حقوق بین الملل است.
وی ادامه داد: قطعا ایران و وزارت خارجه با کمک ستاد نیروهای مسلح، قوه قضائیه، سازمان هواپیمایی کشوری، همه اقدامات لازم را برای پشیمانی آمریکایی ها انجام خواهد داد.
وی با بیان اینکه در سطح بین المللی نیز از طریق دفتر نمایندگی کشورمان در سازمان ملل اقداماتی را انجام داده ایم و برخی از اقدامات دیگر نیز در حال انجام است افزود: به محض اینکه گزارش نهایی که در برگیرنده جزئیات است به دست ما برسد سایر اقدامات حقوقی و دیپلماتیک خود را اعم از شکایت و پیگیری انجام خواهیم داد.
موسوی تاکید کرد: ایران در وقت مقتضی پاسخ این اقدام تروریستی آمریکا را انجام خواهد داد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در واکنش به اظهارات اخیر پامپئو مبنی بر اینکه تضمین می کنیم تحریم های تسلیحاتی ایران تمدید خواهد شد و واکنش ایران به این سخنان تصریح کرد: ما می دانیم که آمریکایی ها از هیچ تلاشی برای پیگیری این موضوع فروگذاری نکرده اند. تا آنجا که خبر داریم فشارهای زیادی را به کشورها در سطح شورای امنیت (اعضای دائم و غیردائم) و سطوح منطقه ای آورده اند.
موسوی ادامه داد: ما این موضوع را به آنها، دوستان خودمان و همچنین اعضای شورای امنیت گفته ایم که این مسئله برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست و آنها نباید تحت فشار آمریکا ایران را از این حق قانونی خود که در قطعنامه ۲۲۳۱ آمده محروم کنند و قطعا چنین مسئله ای با واکنش و حساسیت ایران مواجه خواهد شد.
موسوی گفت: با توجه به رایزنی ها و تماس هایی که با دوستان خود برقرار کرده ایم قدری بعید می دانیم که آمریکایی ها به این هدف خود برسند و احتمال نمی دهیم که کشورهای مختلف تن به این خواسته قلدر مابانه و نامشروع آمریکایی بدهند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر ظریف به روسیه و پیام رئیس جمهور به پوتین و اینکه آیا آقای الکاظمی نخست وزیر عراق در جریان سفر به ایران حامل پیامی از سوی عربستان بوده است، گفت: سفر آقای ظریف به روسیه از قبل تنظیم شده بود چنانکه ایشان در سفر آقای الکاظمی به ایران حضور نداشتند و از قبل تعیین شده بود که ایشان در این روز مقرر به مسکو سفر کنند.
موسوی ادامه داد: ما رایزنی های همیشگی و مستمری با مقامات روسیه داریم و با توجه به اهمیت شرایطی که در آن قرار داریم و تحولاتی که در پیش است لازم بود که این سفر انجام شود.
وی با بیان اینکه در این سفر آقای ظریف علاوه بر دیدار با آقای لاورف پیام آقای روحانی را به آقای پوتین منتقل کردند گفت: این سفر دو هدف داشت، یکی مواضعی است که آمریکایی ها در مورد ادامه محدودیت های تسلیحاتی ایران اتخاذ کرده اند و لازم بود مجددا مذاکراتی در سطوح عالی با روسیه داشته باشیم. البته در کنارش برخی دیگر از مسائل نیز مطرح شد و نکته دیگر در مورد تمدید قراردادی است که از ۲۰ سال پیش بین ایران و روسیه به امضا رسیده است. گفتوگو شد که دو کشور قرارداد طولانی مدتی با یکدیگر داشته باشند و اصلاحاتی در قرارداد مذکور داشته باشند.
موسوی همچنین ادامه داد: در مورد لغو سفر الکاظمی به عربستان نیز گفت: در ارتباط با این مورد نیز در حد اطلاعاتی که دولت عراق منتشر کرده اکتفا میکنم.
وی با اشاره به سفر الکاظمی به تهران افزود: طبیعتا در اینگونه سفرها علاوه بر مسائل دو جانبه مسائل منطقه و برخی ناسازگاری ها، ناهماهنگی ها و برخی از سوء تفاهم های احتمالی در منطقه می تواند مورد بحث و گفتوگو قرار بگیرد.
موسوی تاکید کرد: ایران بارها اعلام کرده است که تعامل با همسایگان در اولویتش قرار دارد و حاضریم رابطه متوازن و متعادلی توام با حفظ احترام متقابل با کشورهای همسایه خود از جمله عربستان داشته باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی در فرانسه خوانده شد و آیا این احتمال وجود دارد که فرانسه اطلاعات آن را به صورت عموم در اختیار رسانه ها قرار بدهد، گفت: کشور فرانسه تکنولوژی خوانش این جعبه سیاه را داشت و در همین چارچوب جعبه سیاه به آنجا منتقل شد.
وی ادامه داد: اقدامات در این زمینه بر اساس اصول و ضوابط مشخصی و با حضور کشورهای ذینفع از جمله ایران و اوکراین باید صورت بگیرد و فکر نمی کنم که فرانسوی ها دست به چنین کاری بزنند و اطلاعات خوانده شده را از طریق غیررسمی منتشر کنند. همانطور که اشاره شد این موضوع قواعد خاص خود را دارند و آنها موظف هستند که اطلاعات استخراج شده را در اختیار کشورهای ذینفع در این موضوع قرار دهند و علتی ندارد که آنها بخواهند اطلاعات آن را منتشر کنند.
موسوی همچنین در این نشست خبری با اشاره به فرا رسیدن سالگرد عملیات مرصاد، گفت: بعد از تجاوز نظامیان صدام، آخرین حربه آنها امتحان کردن وطن فروشانی چون منافقین بود و در ماه های پایانی جنگ آنها با تجهیزاتی که دشمن متجاوز در اختیارشان قرار داده بود به کشور حمله کردند. گرچه کاری از پیش نبردند و مردم آن خطه دلاوری ها و رشادت های بی نظیری را در مقابل این وطن فروشان در تاریخ به یادگار گذاشتند.
این دیپلمات کشورمان با بیان اینکه اکنون منافقین عناصری پیر و فرتوت هستند و کاری از پیش نمی برند، گفت: آن زمان هم علی رغم اینکه ساز و برگ هایی در اختیار داشتند و صدام از آنها حمایت می کرد ولی باز هم نتوانستند کاری از پیش ببرند. ملت ایران خاطره بدی از این گروهک منفور دارد و آنها علاوه بر اینکه در دهه ۶۰ اقدام به انجام فعالیت های تروریستی در داخل کشور کردند به نوکری متجاوزان ایران نیز تن دادند و وطن فروشی آنها هیچ گاه از ذهن مردم ایران محو نمی شود. از طرف دیگر حمایت های گذشته و فعلی برخی کشورها از این گروه تروریستی منفور نیز از ذهن ملت ایران پاک نمی شود و این موضوع را فراموش نمی کنند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین با تبریک فرا رسیدن عید سعید قربان و روز عرفه گفت: با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور از جمله تهران تصمیم گرفتیم که نشست امروز را با حداقل حضور دوستان و رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی برگزار کنیم و امیدواریم هر چه زودتر این ویروس منحوس از بین برود.
انتهای پیام
ارسال نظر