به گزارش ایران پژواک، غزاله اسلامیان، افزود: برخی زنان باردار جهت تعیین جنسیت فرزندان خود، قبل از بارداری اقدام به پیروی از رژیمهای غذایی ناصحیح میکنند و این رژیمها را بدون مشورت با متخصص تغذیه، از طریق فضای مجازی و اینترنت دریافت میکنند.
وی ادامه داد: تاکنون بر اساس یافتههای آخرین مطالعات، اطلاعاتی که در مورد افزایش یا تغییر برخی یونها به منظور بالا بردن شانس فرزند پسر، داده میشود مربوط به مطالعات محدود حیوانی است و در مطالعات انسانی شواهدی در این زمینه وجود ندارد که ثابت کند رژیمهای غذایی میتوانند در تعیین جنسیت جنین مؤثر باشند. نقش اسیدی یا قلیایی بودن خون مادر بر جنسیت جنین، باید بدانیم غذای دریافتی ، نمیتواند منجر به تغییر pH خون شود و از طرفی تغییر جزئی pH خون حتی میتواند سلامت فرد را به خطر بیندازد.
اسلامیان بیان داشت: اگر فردی ادعا کند با رژیم غذایی، تعیین جنسیت میکند، ادعای او پشتوانه علمی ندارد و به سلامت مادر، جنین و در نهایت سلامت نسلهای آینده آسیب خواهد زد. زیرا رژیمهای غذایی که به قصد دختر یا پسردار شدن به غلط تجویز میشوند، موجب محروم ماندن مادران باردار از مصرف چندین گروه غذایی و ماده مغذی ضروری برای بدن خواهد شد. همچنین این ادعا که مصرف یا عدم مصرف یک ماده غذایی توسط مادر باردار میتواند جنسیت جنین را تغییر دهد، کاملاً غلط است و این توصیهها خطرات جدی مادر و جنین به دنبال خواهد داشت.
استادیار گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: قبل از اقدام به بارداری و در دوران بارداری باید از الگوی غذایی سالم پیروی شود و تنها به یک ماده غذایی یا یک ماده مغذی اکتفا نشود. چرا که همه مواد غذایی میتوانند با تأثیری که بر یکدیگر میگذارند بر پیامدهای مختلف بارداری اثرگذار باشند. بنابراین اگر مادر بارداری برای تعیین جنسیت جنین از رژیم غذایی خاصی پیروی کند، باید بداند با کمبود ویتامینها، املاح و اسیدهای آمینه ضروری مواجه شود که برای مادر و جنین خطراتی به دنبال دارد.
انتهای پیام
ارسال نظر