حسن قالیباف

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تشریح جزئیات انتقال یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به صندوق ثبات بازار سرمایه، گفت: صندوق ثبات بازار موضوع بازارگردانی سهام را در دستور کار دارد.

به گزارش ایران پژواک، حسن قالیباف اصل در نشست هم اندیشی ایمیدرو و شرکت‌های معدنی با سازمان بورس و اوراق بهادار در جمع خبرنگاران درباره انتقال یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق ثبات بازار سرمایه اظهار داشت: برآورد ما این است که سرمایه از بازار بیرون نرفته است. برخی، سهام را به اوراق صندوق‌های با درآمد ثابت تبدیل کرده اند. ممکن است قاعدتاً بار دیگر این سرمایه به بازار سهام برگردد. چون بازار سرمایه صرفاً خرید و فروش سهام نیست. در بازار سرمایه هم سهام خرید و فروش می‌شود و هم اوراق بهادار.

وی افزود: موضوع صندوق ثبات بازار سرمایه و انتقال یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به این بازار قانون مصوب سال ۹۴ مجلس است که ذیل قانون بهبود فضای کسب و کار به تصویب رسیده است. اما با مصوبه شورای عالی بورس موضوع پیگیری اجرای آن در دستور کار قرار گرفت.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد: نامه درخواست اختصاص یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به صندوق ثبات بازار را به صندوق توسعه ملی ارائه دادیم. صندوق ثبات بازار موضوع بازارگردانی سهام را در دستور کار دارد.

به گفته قالیبال اصل، صندوق ثبات بازار سرمایه آئین نامه اجرایی و دستورالعمل مخصوص به خود دارد و هیئت امنای آن بر اساس این دستورالعمل اقدام به بازارگردانی خواهد کرد.

وی درباره مبلغ یک درصد صندوق توسعه ملی گفت: با توجه به اینکه ما از منابع این صندوق مطلع نیستیم لذا از رقم یک درصد این صندوق نیز اطلاعی نداریم. ضمن اینکه مصوبه شورای عالی بورس برای انتقال این مبلغ کفایت کرده و نیازی به تصویب درخواست سازمان بورس در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ندارد.

دبیر شورای عالی بورس در پاسخ به این پرسش که آیا از زمان موافقت صندوق توسعه ملی با اختصاص منابع به صندوق ثبات بازار سرمایه مطلع هستید یا خیر گفت: ما فعلاً نامه درخواست را اعلام کرده ایم و هنوز صندوق توسعه به سازمان بورس نداده است. منابع این صندوق می‌توانند به بازارگردانی سهام کمک کرده و اثر مثبتی در کاهش صف فروش خواهد داشت.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به جلسه امروز خود با سازمان ایمیدرو اشاره کرد و گفت: قرار شد ۳۰ هزار میلیارد تومان شرکت‌های فلزی و معدنی به بازارگردانی اختصاص دهند. این اقدام از سوی شرکت‌هایی که ۲۳ درصد ارزش بازار را به خود اختصاص داده اند می‌تواند نقش مثبتی در بهبود بازار داشته باشد.

قالیباف اصل تاکید کرد: راه اندازی صندوق‌های بازارگردان از سوی شرکت‌های بورسی اجباری شده و شورای عالی بورس، سازمان بورس را مکلف به اجرای این مصوبه کرده است. ضمن اینکه از این پس شرکت‌های تازه وارد بورس حتماً باید صندوق بازارگردان هم همراه خود داشته باشند.

وی درباره افت اخیر بازار سرمایه گفت: این کاهش ارزش سهام اتفاقی نیست که تازه و منحصر به فرد باشد. ما در سالهای قبل هم، چنین کاهش ارزش سهام را تجربه کرده بودیم؛ به بازار سرمایه باید نگاه بلندمدت داشت. هر کس که وارد این بازار می‌شود باید با صبر و حوصله در آن فعالیت کند. برخی فکر می‌کنند باید تابلو دائماً مثبت باشد در حالی که بازار همیشه نوسان دارد اما کسی که به آن نگاه بلندمدت داشته باشد می‌تواند بازده مناسب از بازار دریافت کند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی