به گزارش ایران پژواک به نقل از روابط عمومی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، روزبه کردونی گفت: آگاهی دقیق از وضعیت جامعه و انجام پژوهشهای مبتنی بر نظرسنجی، حرکت به سمت هرگونه سیاستگذاری یا مداخلهای را با کاهش احتمالات قابل توجهی از شکست، اتلاف منابع یا حتی تحقق اهدافی ناخواسته و خلاف اهداف مدنظر مداخله کنندگان روبرو خواهد کرد.
وی ادامه داد: از همین رو؛ مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی در راستای اهداف مأموریتی خود، پژوهشی از نوع نظرسنجی را به منظور بررسی «وضعیت متقاضیان دریافت بیمه بیکاری» به انجام رسانده و بنا دارد تحلیل هایی را بر پایۀ این دادههای دقیق در اختیار متخصصان و سیاستگذاران حوزههای مرتبط قرار دهد.
کردونی گفت: این نظرسنجی، وضعیت حدود بیش از ۷۰۰ هزار متقاضی بیمه شده تامین اجتماعی را که در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند مورد ارزیابی قرار داده است، برخی نتایج به دست آمده (برای آندسته از افرادی است که همچنان پس از درخواست مقرری بیمه بیکاری، بیکار هستند)؛ نشان میدهد ۴۰.۴ درصد از پاسخگویان در این نظرسنجی، زن و ۵۹.۶ درصد مرد بودهاند.
رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی اظهار کرد: ۲۱.۲درصد از پاسخگویان «مجرد» و ۷۲.۴ درصد «متأهل» هستند.
وی با بیان اینکه ۲۲.۶ درصد از پاسخگویان دارای «قرارداد دائم» و ۷۷.۴درصد نوع قراردادشان «موقت» بودهاند، افزود: ۸۶.۴ درصد آنها قبلا مقرری بیمه بیکاری دریافت نکردهاند. همچنین ۷۶.۷درصد از آنها اعلام کرده که خودشان درخواست بیمه بیکاری را ثبت کردهاند.
کردونی ادامه داد: براساس این نظرسنجی، ۷۷.۱درصد پاسخدهندگان در بخش «خدمات»، ۱.۴درصد در بخش «کشاورزی» و ۲۱.۵درصد در بخش «صنعت» مشغول به کار بودهاند.
وی در مورد نوع قرارداد این افراد گفت: ۷۶درصد به صورت تماموقت و ۲۴درصد ساعتی بوده و ۵۸.۲درصد آنها اعلام کرده که کارفرماهایشان نسخهای از قرارداد را به آنها تحویل ندادهاند.
رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت: ۶۱.۹ درصد پاسخگویان، «سرپرست خانوار» بوده و این درحالی است که فقط ۲۷.۱ درصد پاسخگویان بیان کردهاند که فرد دیگری در خانواده آنها «حقوقبگیر» است.
وی افزود: طبق این نظرسنجی ۵۸.۴درصد پاسخگویانی که همچنان بیکار بوده، «مستاجر» و ۴۱.۶ درصد «مالک» هستند.
رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت: اقساط ماهیانه این افراد ۲۵.۵ درصد(بین ۵۰۰هزار تا یک میلیون تومان)، ۲۵درصد (بین یک تا۲ میلیون تومان)، ۱۶درصد (کمتر از ۵۰۰هزار تومان)، ۱۵.۶ درصد(بدون قسط)، ۱۰درصد(بین ۲تا۳ میلیون تومان)، ۴درصد(بین ۳تا ۴میلیون تومان) و ۳.۷ درصد (بیش از ۴میلیون تومان) گزارش شده است.
کردونی تصریح کرد: ۸۷.۹درصد از پاسخگویان اظهار کردهاند که «یارانه ۴۵ هزارتومانی» دریافت میکنند و ۵۴.۶ درصد نیز «یارانه معیشتی» میگیرند.
وی اظهار کرد: نتایج تفصیلی این نظرسنجی به زودی در اختیار پژوهشگران و سیاستگذاران قرار میگیرد.
انتهای پیام
ارسال نظر