سیف

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در راستای ساماندهی بازار ارز امروز اولین روزی است که بازار ثانویه ارز آغاز به کار کرده است.

به گزارش ایران پژواک، ولی‌الله سیف در حاشیه جلسه هیات دولت این هفته در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در راستای پیگیری اقداماتی که در رابطه با ساماندهی بازار ارز انجام شد؛ خوشبختانه امروز اولین روزی است که بازار ثانویه ارز کار خود را از محل ۲۰/. صادرات کالاهای غیرنفتی شروع کرده است. تقسیم بندی شده کالاهای خاص پتروشیمی فولاد و امثال آن جزو صادرات غیر نفتی به اندازه ۸۰/. هستند و بخش ۲۰/. عمدتا مربوط به بخش خصوصی و اقلام خرد می شود.

وی ادامه داد: این میزان مبنایی برای فعال شدن ارز ثانویه شده است. ارز حاصل از صادرات این  نوع کالاها تامین نیاز ارزی می‌کند برای تامین لیست سوم کالایی که از طریق وزارت سمت ارائه شده است. به این صورت است که وارد کننده با صادر کننده تفاهم می‌کند؛ با ثبت این تفاهم در سامانه جامع تجارت، این کار می تواند عملیاتی شود.

سیف در توضیح این نوع از معامله ارزی گفت: وارد کننده مراجعه می‌کند به بانک، گواهی ثبت آماری اش را می گیرد بعد مراجعه می کند به صادر کننده مربوطه توافقش را انجام می دهد و این توافق در سامانه ثبت می شود.

وی افزود: ما فکر می کنیم با این اقدامات، این بازار ساماندهی می‌شود و در مقابل جهت رفع بعضی ابهاماتی که هنوز هست با فعال شدن و آرامشی که در بازار حاکم می شود می توانیم اقدامات دیگر را هم انجام دهیم.

سیف در پاسخ به این پرسش که قرار بود از شنبه صرافی‌ها قعالیت خود را شروع کنند، آیا این امر مححق شده است ، گفت: در حوزه‌ی حواله‌جات فعال هستند. در رابطه با این موضوع که اسکناس جابه‌جا کنند در مقطع بعدی اقدام می کنیم.

وی سپس گفت: نرخ ارز در بازار ثانویه متناسب با عرضه و تقاضا است. خودشان توافق می‌کنند. در شروع کار واردات کالا و خدمات انجام می شود.

سیف در ادامه خاطر نشان کرد: صرافی ها می‌توانند بین وارده کننده و صادر کننده ایفای نقش کنند؛ ممکن است یک صادر کننده کل ظرفیتی که برای عرضه به بازار دارد را از طریق صرافی ها انجام دهد.

وی در رابطه با نوع قیمت گذاری این بازار گفت: هیچ محدودیتی وجود ندارد و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود.

رئیس کل بانک مرکزی اظهارکرد: ارز فیزیکی در ایران منتقل نمی شود، بلکه از حساب صادر کننده به حساب وارد کننده منتقل می شود.

سیف خاطرنشان کرد که فعلا تصمیمی مبنی بر حذف ارز مسافرتی وجود ندارد.

وی با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر شفافیت در تمام دستگاه ها گفت: در بانک مرکزی بر اساس سفارش های انجام شده کار انجام می شود، تصمیم در بانک مرکزی گرفته نمی شود، اما چون این دستگاهی است که تامین می کند می تواند اطلاع رسانی انجام دهد، بر اساس توانایی ها شفافیت ها را ادامه می دهیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی