سعید نمکی

وزیر بهداشت ضمن تشریح اقدامات انجام شده در جهت مبارزه با کرونا در طول ۱۴ ماه گذشته و با بیان اینکه در شرایط تحریم ها با دست بسته اما با چشمان باز در اقیانوس پربلا شنا کردیم، در عین حال درباره موج چهارم بیماری در کشور گفت: در این مملکت اتفاقی افتاد که اگر دقت می‌شد و اگر نگاه کارشناسی خریدار داشت، ما در طوفانی به نام موج چهارم کرونای موتاسیون یافته نمی‌افتادیم. در این زمینه مکتوبات زیادی را دارم که جزو اسناد طبقه بندی شده است و بنا ندارم منتشر کنم.

به گزارش ایران پژواک، دکتر سعید نمکی در شصت و چهارمین کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، گفت: در پیک قبلی بیماری کرونا با همراهی همه مردم و مسئولان مدیریت موفق کرونا در کشور آسیب‌دیده از تحریم‌ها خلق شد که این خیلی متفاوت از کشورهای برخوردار است. در آمریکا تا شش ماه قبل فقط ۱۱ میلیارد دلار برای مدیریت کرونا در حوزه سلامت خرج شده و در انگلیس ۲۲ میلیارد پوند. در حالی که ما هنوز مقدار قابل توجهی از یک میلیاردی که مقام معظم رهبری فرمودند را نگرفته ایم.

وی افزود: ما دوره‌ای را به شدت خوب اداره کردیم؛ به زیبایی و با وسواس و با پیش‌بینی‌های درست و با یک اتاق کارشناسی بسیار سنجیده. من ۱۴ ماه است که به یاد ندارم شبی را یک ساعت پیوسته خوابیده باشم و به یاد ندارم که یکی از معاونان و همکارانم یا یک رییس دانشگاه یک روز مرخصی داشته باشند یا یک روز با خانواده‌هایشان یک نهار خورده باشند. این یعنی ۱۴ ماه پیاپی کار را رصد کردن و نفس‌گیر کار کردن، اما متاسفانه برخی بی‌مهری‌هایی این عزیزان را کسل‌تر و خسته‌تر کرده است.

با دست‌های بسته اما با چشم‌های باز در اقیانوس پربلا شنا کردیم

نمکی ادامه داد: قبل از عید راه بسیار پرسرعتی را با وجود همه سختی‌ها رفتم. ما با دست‌های بسته اما با چشم‌های باز در اقیانوس پربلا شنا کردیم و دستاوردهایمان مشخص بود. زمانی که برای ما مرگ ۱۲۰۰ در روز پیش‌بینی کرده بودند، ما به مرگ دو رقمی رسیدیم. یک ماه و نیم ویروس موتاسیون یافته در خوزستان می‌چرخید و ما مرگ‌ها را روی ۵۰ تا ۶۰ مورد نگه داشتیم. در حالی که این ویروس اروپا را به زانو درآورد و اروپا در برابر هجمه آن احساس عجز کرد.

وزیر بهداشت گفت: اما اتفاقاتی افتاد که هیچ ربطی به این کمیته ندارد. هر کس جز قدردانی و تشکر از این کمیته چیز دیگری بگوید، بی انصافی است. این کمیته انتهای وقت گذاری است و تدوین پیشنهاد را در موقع مناسب انجام داده و من هم در جریان جزییات هستم و به همین دلیل دستبوس همه آنها هستم. اما قرارم آن نیست که با مردم در پس پرده صحبت کنم و قرارم نیست که اعتماد مردم را به عنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی حراج کنم و معتقدم که نظامی موفق است که مردم قبولش داشته باشند. ۳۰ سال قبل معاون بهداشتی بودم و مرحوم رفسنجانی مرا صدا کرد و گفت فلان مدیرکل تو این حرف را زده که از دیشب رسانه‌های بیگانه آن را مطرح می‌کنند، گفتم من نگران رسانه‌های بیگانه نیستم، آنها تا زمانی که این انقلاب و نظام بر اصولش پایبند باشد و رژیم صهیونیستی را غاصب بشناسد، این حرف‌ها هست. من از روزی می‌ترسم که مردم قبولمان نداشته باشند و از بی اعتمادی مردم به عنوان اصلی ترین حربه علیه نظام می‌ترسم و آن زمانی است که ما به مردم راست نگوییم و با مردم شفاف نباشیم.

نمی توانم با سلامت مردم مصالحه کنم

نمکی ادامه داد: حرف دو صدایی و یک صدایی را باید لفظ دو صدا و یک صدا را ارزیابی کنیم. در زمینه حرف غیرکارشناسی از محل مورد اعتماد کارشناسی مردم، اگر انتظار تک صدایی داریم، اشتباه است. ما حافظ جان مردم هستیم. من وزیر بهداشت مردم ایرانم، اعم از شیعه، سنی، مسیحی، زرتشتی، لامذهب و حتی زندانی محکوم به اعدام. من نمی‌توانم با سلامت مردم مصالحه کنم و اگر مردم به این برادر کوچک طبق ارزیابی ها اعتماد بیشتری پیدا کردند، دلیلش این است که من همیشه با مردمم شفاف حرف زدم.

ارز دریافتی وزارت بهداشت در سال کرونا کمتر از سال ۹۷

وی گفت: ارزی که در سال ۱۳۹۹ دریافت کردم، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو کمتر از سال آرام ۱۳۹۷ بود، اما آیا شما یک مورد صف مرغ را در حوزه دارو دیدید؟. اصلا کسی پرسید، وزیر فلک‌زده بهداشت، تو چطور ۴۷۵۰ قلم دارو را مدیریت کردی؟. چطور یک روز کارخانه‌های داروسازی مملکت به دلیل کمبود ماده اولیه تعطیل نشد؟. چطور اتاق عمل‌های این مملکت ۵ دقیقه به دلیل داروی بیهوشی تعطیل و کنسل نشد که در تمام سایت‌های بیگانه به این مملکت بتازند؟. تو چه کردی؟.

کمک وزارت بهداشت به آرامش و امنیت جامعه مغفول مانده است

وزیر بهداشت ادامه داد: هیچکس از من نپرسید که چه کردی که یک استنت برای بیمار قلبی در شرایط سخت تحریم در اتاق‌های جراحی این کشور کم نیاید، چطور اداره کردی و چه کردی که هم بیمار کرونا را اداره کردی و هم بیمار غیرکرونایی اعم از تصادفی و ... و به او نگفتی که آی سی یو ندارم؟ چطور خوزستان را مدیریت کردی که هم ضربه مغزی موتورسوارش را در بیمارستان بستری کردی و هم بیمار کرونایی را؟. کمکی که وزارت بهداشت به آرامش و امنیت جامعه کرد، مغفول مانده، این مظلومیت را جایی نمی‌گویند. نمی‌گویند که وزارت بهداشت نگذاشت که جامعه احساس تهی بودن کند.

برای مقام و ارتقای درجه نیامدم

نمکی افزود: نقش من فریاد بر کاستی‌ها نیست، بلکه نقشم ایجاد آرامش در جامعه است و باید به مردم بگویم درست است که این موج جدید ایجاد شده، اما ما هستیم و آماده‌ایم. ما نیامدیم که برای صندلی‌های دیگری نشانه رویم، بلکه ما آمدیم برای فدا شدن، برای روی مین رفتن، برای آبرو خرج کردن. ما برای پست و مقام و ارتقاء درجه نیامده‌ایم، بلکه برای دفاع از خون شهدا و نیستی و نابودی آمدیم. ما ملت امام حسینیم، ما برای شهادت آمدیم، نه برای ارتقاء درجه و سیاست. ما اصلا سیاست‌باز نیستیم، بلدیم اما اهلش نیستیم.

اگر نگاه کارشناسی خریدار داشت در طوفان موج چهارم نمی‌افتادیم

نمکی گفت: در این مملکت اتفاقی افتاد که اگر دقت می‌شد و اگر نگاه کارشناسی خریدار داشت، ما در طوفانی به نام موج چهارم کرونای موتاسیون یافته نمی‌افتادیم. مکتوبات زیادی را دارم که جزو اسناد طبقه بندی شده است و بنا ندارم منتشر کنم.

وقتی به عنوان کارشناس حرفی می‌زنم حتما حساب و کتاب دارد

وزیر بهداشت ادامه داد: ما گفتیم که ویروسی آمده با یک قابلیت به مراتب خشن‌تر؛ به تمام روسای دانشگاه‌ها هم گفتم که خودتان را برای یکی از سهمگین‌ترین مبارزات تاریخ اپیدمی آماده کنید. من ۳۲ سال است که این موضوعات را در دانشگاه درس می‌دهم. ۳۰ سال قبل در این مملکت اپیدمی جمع می‌کردم و سابقه کنترل سرخک، ریشه‌کنی فلج اطفال، حذف کزاز و ... برنامه‌هایی است که در این مملکت اجرا کردم. بلدم این موضوعات را. در اپیدمی می‌گویند اگر در خوزستان پروانه‌ای پر زد، شما در خراسان جنوبی تا ۲۴ ساعت بعد منتظر طوفانش باشید. اصلا در اپیدمی زرد و قرمز و نارنجی و آبی نداریم، ممکن است از نظر تعداد کیس طبقه‌بندی کنیم، اما مگر می‌توان به ویروس موتاسیون یافته گفت حق ندارد از یک نقطه ویروس را به نقطه دیگری ببرد. اصلا چنین حقی ندارم. مدیریت اپیدمی یعنی ما باید دورتر را ببینیم، نه امروز را. من در اتاق فرمان کشور نشسته‌ام و وقتی من به عنوان کارشناس حرفی می‌زنم حتما حساب و کتاب دارد.

مکتوب نوشتم یا یک برزیل بر گردنم بگذارید یا به من مهلت دهید

نمکی افزود: وقتی در ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۹ می‌نویسم که پروازهای خوزستان باید لغو شود، برای این است که می‌دانم بمب ویروس دارد به اقصی نقاط کشور می‌رود. در عین حال حتی اگر بهترین تست‌های دنیا را هم داشته باشم، ۲۵ درصد از کیس‌ها به عنوان منفی کاذب از دستم در می‌رود. یعنی حتی اگر تمام پروتکل‌ها در چیدمان یک پرواز رعایت شود، حداقل ۲۵ درصد موارد از دست من در می‌رود و این یعنی که داریم ویروس می‌فرستیم به مشهد، بندرعباس، تهران و ... من مکتوب نوشتم دو راه دارید؛ یا یک برزیل بر گردن من بگذارید یا به من مهلت دهید. شما از محتوای این مکاتبات خبر ندارید که اگر خبر داشتید با یقه پاره کرده از من حمایت می‌کردید.

کادر بهداشت و درمان ۱۴ ماه است که نفس‌گیر کار می‌کنند و دیگر بریده اند

وی ادامه داد: ما گفتیم که به ما وقت دهید، مانند کاری که پارسال شد و دو کار انجام دهیم؛ اول اینکه با بچه‌های طرح شهید سلیمانی بتوانیم تا ۱۸ فروردین شعله‌های کوچک بیماری را در منازل محله به محله پیدا کرده و خاموش کنیم تا به هم نپیوندند. گفتیم که ما با جمعیت سیال و غیر ساکن، نمی‌توانیم بیماری را کنترل کنیم و دوم اینکه سفر در هر صورت عامل انتقال بیماری است و با ویروس موتاسیون یافته گرفتار می‌شویم. نوشتم که تاب‌آوری مردم برای ما مهم است اما تاب‌آوری نظام سلامت مهم‌تر است. این بچه‌ها ۱۴ ماه است که دارند نفس‌گیر کار می‌کنند و دیگر بریدند. در مازندران تازه از پیک ویروس ووهان درآمدند و به دلیل این سفرها به پیک ویروس موتاسیون یافته انگلیسی افتادند.

در ترکیه ویروس غیرانگلیسی هم دارد می چرخد

وزیر بهداشت ادامه داد: اگر می‌گویم که ترکیه را ببندید، به این دلیل است که من می‌دانم آنجا ویروس غیر انگلیسی هم دارد می‌چرخد و نوشتم اگر من گفتار ویروس برزیلی و آفریقای جنوبی و موتاسیون‌یافته هندی شوم، دیگر نمی‌توانیم کار را جمع کنیم. تمام این مکتوبات هست. اگر انتظار تک‌صدایی از وزیر کارشناس این مملکت را در جهت حرف غیرکارشناسی داریم، بدانید که این اتفاق نخواهد افتاد.

ستاد ملی بدون مصادیق کارشناسی وزارت بهداشت معنا ندارد

وی تاکید کرد: این وزیر می‌تواند برود اما نمی‌تواند حرف غیرکارشناسی را تایید کند. ولله صندلی که رویش نشستم اگر خدمت به مردم نباشد، از آب بینی بزی که امیرالمومنین می‌گفت، برایم کمتر است و اگر نشستم برای عشق خدمت به مردم نشستم و البته شرمساری از یک مرد بزرگ که هیچوقت مرا تنها نگذاشت. یکبار نشد که من گلایه و نامه‌ای بنویسم و یک دقیقه بعد جواب نگیرم. مدت‌ها پیش خدمت‌شان نوشتم این تصمیمات، قرارگاهی می‌خواهد که اجرا کند، بلافاصله فرمودند که اولین جلسه را خودم می‌گذارم و نگران نباش. جلسه گذاشتند و فرمودند که مصادیق را وزارت بهداشت تعیین می‌کند و باید اجرا کنند. نه اینکه بگویند وزیر بهداشت هم عضوی از ستاد ملی است. این حرف یعنی چه؟. اصلا ستاد ملی بدون مصادیق کارشناسی وزارت بهداشت معنا ندارد. اصلا ما بیرون می‌آییم، آنها تصمیم بگیرند و به ما ابلاغ کنند. اینطور نمی‌توان مملکت را اداره کرد. ما در دام یکی از سهمگین‌ترین اپیدمی‌های این مملکت افتادیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی