به گزارش ایران پژواک به نقل از سیتنا، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در روزهای پایانی بهمن ماه سال گذشته و در جلسه هماهنگی بازار مرغ و تخم مرغ که با حضور مدیران ارشد ستادی و استانی این وزارت به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان این که با تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، تمام اختیارات گرفته شده به وزارت جهاد کشاورزی بازگردانده شده است، خاطرنشان کرد: اختیارات ثبت سفارش و تامین نهادهها به وزارت جهاد کشاورزی بازگشته است و به ستاد تنظیم بازار کشور هم ابلاغ شده که باید تصمیماتش طبق نظر وزارت جهاد کشاورزی باشد.
خاوازی ادامه داد: اختیارات بند الف قانون انتزاع هم از سال ۱۴۰۰ به وزارت جهاد کشاورزی بازگردانده خواهد شد و تمام اختیارات تنظیم بازار داخلی که مقرر شده بود وزارت صمت به آن رسیدگی کند، بر عهده وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود.
اختیارات بازار مرغ و محصولات کشاورزی از ابتدای امسال به وزارت جهاد برگشت و این وزارتخانه در این خصوص پاسخگوست
رئیس کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت توجه به دو حوزه تجارت و سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، بخشی از مشکلات را مربوط به عدم تمرکز کل زنجیره کشاورزی در یک وزارتخانه عنوان کرد و گفت: وزیر صمت در این مدت با جدیت، اصرار و حریت اقدامات موثری را در این راستا انجام داده است.
سید جواد ساداتینژاد در نشست هماندیشی برنامههای توسعه صادرات کشور که ۲۱ اردیبهشت ماه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران دولتی و روسای تشکلهای خصوصی حوزه صادرات برگزار شد، بیان اینکه قانون تمرکز به خوبی اجرا نشده است، بخشی از مشکلات این حوزه را ناشی از عدم تمرکز کل زنجیره در یک وزارتخانه و پراکندگی اختیارات دانست و اذعان داشت: وزیر صمت در این مدت با توجه به وعده خود در زمان رأی اعتماد مبنی بر برگرداندن اختیارات این حوزه به وزارت جهاد کشاورزی، با جدیت، اصرار و حریت اقدامات موثری را انجام داده است که جای تقدیر و تشکر دارد و من شهادت میدهم اگر تاخیری در انجام این مهم است، مربوط به وزارت صمت نیست.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه وزارت جهاد باید در این حوزه تلاش بیشتری داشته باشد و از ظرفیت افراد حرفهای در این زمینه استفاده کند، بر تمرکز حوزه تجارت و سرمایهگذاری کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد.
طبق توضیحات ساداتینژاد قانون تمرکز اختیارات وزارت جهاد کشاورزی در سال 92 به تصویب رسید اما با مصوبه شورای سران لغو شد و برخی از اختیارات این حوزه به وزارت صمت منتقل شد و علیرغم تلاش وزارت صمت در راستای انجام مسئولیتهای مربوطه، به دلیل نبود فرماندهی واحد در این حوزه، نتیجه مطلوب و مورد انتظار حاصل نشد؛ با پیگیریهایی انجام شده، از فروردین سال جاری، تقریبا تمامی اختیارات بهویژه در خصوص بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزی برگشت و در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه پاسخگوست.
نماینده مردم کاشان و آرانبیدگل در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: اتفاقات اخیری که در حوزه محصولات کشاورزی در کشور اتفاق افتاد به دلیل عدم فرماندهی واحد است که با ورود آقای رزمحسینی به وزارت صمت تلاش برای برگرداندن این اختیارات به صورت جدیتر دنبال شد و حتی به سمت توافقنامه بین وزرای صمت و جهاد کشاورزی نیز رفت اما به سرانجام نرسید؛ موضوع قانون تمرکز اختیارات وزارت جهاد کشاورزی هفته آینده در مجلس مطرح خواهد شد که بر اساس آن سه اتفاق مهم ساختاری در زمینه تنظیم بازار محصولات کشاورزی، تجارت داخلی و خارجی این حوزه و سرمایهگذاری با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی ایجاد خواهد شد.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود خواستار توجه بیشتر وزارت امور خارجه به حوزه صادرات و فعالیتهای اقتصادی شد و گفت: تلاشها و تغییر رویکرد در وزارت امور خارجه و حوزه معاونت اقتصادی ایجاد شده است اما لازم است علاوه بر تسریع در تغییر رویکرد، در کنار نگاه سیاسی و امنیتی، به حوزه اقتصادی و ایجاد بازار بینالمللی برای محصولات صنعتی و کشاورزی کشور نیز توجه شود و امیدواریم به زودی شاهد اتفاقات بزرگ و مثبتی در حوزه صادرات و اقتصاد کشور باشیم.
فعالین اقتصادی موارد مربوط نهادهها را از وزارت جهاد پیگیری کنند
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی هم گفت: بر اساس تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مسئولیت و اختیار ثبت سفارش، تعیین اولویت و تخصیص ارز نهادههای دام، طیور و کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد.
به گزارش سیتنا، محمدصادق مفتح با بیان این مطلب، افزود: در این راستا تمامی اقدامات مربوط به تخصیص و تامین ارز و همچنین ترخیص این کالاها از گمرک به اشکال مختلف، با مجوز وزارت جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.
وی همچنین تصریح کرد: به منظور حصول اطمینان ناشی از تامین مکفی و به موقع و متناسب نهاده های مورد نیاز کشور، به وزارت جهاد کشاورزی اجازه داده شد تا در شرایط خاص برای واردات نهادهها در چارچوب برنامه زمانی مورد نیاز و بر اساس ابلاغیه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، با ارز حاصل از صادرات بخش کشاورزی یا اشخاص ثبت سفارش نماید.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: بر اساس تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین تنظیم بازار زنجیره محصولات مرغ و تخممرغ با محوریت و بر اساس نظر وزارت جهاد کشاورزی در کارگروه تنظیم بازار اتخاذ تصمیم خواهد شد.
مفتح تاکید کرد: در این راستا سیاستهای حوزه صادرات نهاده های کشاورزی، دام و طیور مرغ و تخممرغ با محوریت و بر اساس نظر وزارت جهاد کشاورزی اتخاذ می شود.
تکلیف وزارت صمت در ارایه دسترسی کامل وزارت جهاد به اطلاعات سامانه جامع تجارت
وی همچنین تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است دسترسی کامل و برخط وزارت جهاد کشاورزی به اطلاعات سامانه جامع تجارت را تامین نماید و حمایت های سیاستی و نظارتی لازم را اعمال کند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی همچنین بیان کرد: در این راستا وزارت جهاد کشاورزی نیز مکلف شد اطلاعات لازم در مورد تامین، حمل و انبارش این کالاها را به طور برخط از طریق سامانه جامع تجارت در اختیار وزارت صمت قرار دهد.
فرماندهی قرارگاه ساماندهی مرغ با وزیر جهاد است
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: امروز تقریبا تمام موضوعات مربوط به بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شده و برای هفته آینده به موضوع تشکیل ستاد تنظیم بازار کشاورزی خواهیم پرداخت.
ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین در گفتوگویی درباره تفکیک اختیارات وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت گفت: قانون تمرکز اختیارات وزارت جهاد سال ۹۲ تصویب شد اما هیچ زمانی به اجرای کامل نرسید و در حوزههایی مثل صنعت و صادرات همواره تداخلاتی با سایر ارگانها داشت. از ۲ سال گذشته با مصوبه شورای سران این اختیارات به وزارت صمت منتقل شد و وزارت صمت هم تلاشهایی را در حوزه محصولات کشاورزی انجام داده است اما زمانی که فرماندهی در یک حوزه واحد نباشد هیچگاه به خروجی مطلوبی نخواهیم رسید.
او بیان کرد: اتفاقاتی که اخیرا در حوزه محصولات کشاورزی مثل گوشت و مرغ داشتیم به عدم فرماندهی واحد در این حوزه مربوط میشد. آقای رزم حسینی در زمان ورود تعهد کردن که معتقد به بازگشت اختیارات وزارت جهاد کشاورزی باشند. تلاشهای خوبی از طرف وزیر صمت انجام شد و حتی به سمت امضا تفاهمنامهای بین دو وزارت خانه حرکت کردند که در دولت پذیرفته نشد و به این آشفتگی بیشتر از قبل دامن زده شد.
ساداتی نژاد بیان کرد: از فروردین ۱۴۰۰ اختیارات این حوزه تحت عنوان قرارگاه ساماندهی مرغ دوباره به وزارت جهاد کشاورزی بازگشت. فرماندهی در این حوزه واحد است و وزیر جهاد پاسخگوست، ما هم در مجلس تکلیفمان روشن است. مقداری آرامش به بازار بازگشت اما کمی دیر هنگام بود. امروز تقریبا تمام موضوعات به وزارت جهاد منتقل شده و در برخی موضوعات مثل قیمت گذاری با ستاد تنطیم بازار مشترکاتی دارند. از حوالی مهر سال ۹۹ ضربههایی به حوزه تولید وارد شد که جبران آنها زمانبر است. مواد غذایی مثل مرغ زنجیرهای دارند که باید در حلقه بدون اشکال انجام شود؛ هنوز هم آثار سوء این اتفاقات در بازار وجود دارد و امکان دارد دوباره با مشکلاتی مواجه شویم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: قانونی را برای هفته آینده در دستور کار داریم که ۳ اتفاق در حوزه ساختاری ایجاد خواهد کرد؛ ستاد تنطیم بازار محصولات کشاورزی در وزارت جهاد تشکیل خواهد شد، سازمان تجارت کشاورزی تجارت ایران برای بازار داخل و خارج در نظر گرفته شده و سازمان سرمایه گذاری کشاورزی ایران تشکیل خواهد شد.
انتهای پیام
ارسال نظر