به گزارش ایران پژواک به نقل از سیتنا، طی روزهای اخیر قطعی مکرر و متناوب برق در شهرهای مختلف کشور باعث بروز مشکلات متعدد برای مردم و کسبوکارها شده است. در همین حال، کاهش بارشها و افزایش قابل ملاحظه و زود هنگام دمای هوا موجب افزایش بیسابقه مصرف برق در سال جاری شده و با کاهش حجم آب مخازن سدها و کاهش ظرفیت تولید نیروگاههای برقآبی در کشور، محدودیتهایی در تأمین برق ایجاد شده است.
در همین حال، صنعت برق کشور ادعا میکند که بر اساس برنامهریزیهای قبلی، با احداث نیروگاههای جدید و ارتقای ظرفیت واحدهای موجود و اِعمال برنامههای مدیریت مصرف، توانایی پوشش دادن نیاز مصرف متعارف را به خوبی دارد.
هم اکنون اوج مصرف برق به بیش از 54500 مگاوات رسیده است که حدود 9000 مگاوات از مدت مشابه سال گذشته بیشتر است و نشاندهنده رشد 20 درصدی مصرف برق نسبت به سال قبل است.
اگر بخواهیم عوامل اصلی رشد مصرف برق در سال 1400 را نام ببریم، میتوانیم به افزایش زودهنگام و شدید دمای هوا و در مدار قرار گرفتن سیستمهای سرمایشی، رشد فزاینده استفاده از ماینرها و تجهیزات استخراج رمز ارزها اشاره کنیم.
قابل ذکر است؛ صنعت برق به دلیل استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال که مصرف برق بالایی را به خود اختصاص داده، تحت فشار است.
بر اساس آخرین اطلاعات روزانه دانشگاه کمبریج، مصرف برق در جهان صرفاً برای رمزارز بیتکوین، معادل 15 هزار مگاوات تا 60 هزار مگاوات تخمین زده شده است. سهم ایران بیش از 10 درصد از کل مصرف برق جهان برای استخراج رمزارز تخمین زده میشود (یعنی بیش از 2000 مگاوات مصرف برق به طور مستمر).
گفتنی است؛ در حال حاضر 326 مگاوات انشعاب برق به صورت مجاز صادر شده و بیش از 2661 مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز کشف و جمع آوری شده است.
به منظور تأمین برق سایر مشترکان از ابتدای خرداد ماه، کلیه مراکز مجاز استخراج رمزارز خاموش شدهاند و برای تسریع در شناسایی مراکز غیرمجاز، به افرادی که نسبت به شناسایی و معرفی آن مراکز اقدام نمایند شرکت توانیر تا سقف 20 میلیون تومان پاداش پرداخت مینماید.
انتهای پیام
ارسال نظر