به گزارش ایران پژواک، علیاف چند روز پیش مدعی شده بود «ارمنستان و ایران سالها است از خاک ناگارنو-قرهباغ برای قاچاق مواد مخدر به اروپا استفاده میکند.»
در پاسخ به ادعاهای علیاف، نیکول پاشینیان تصریح کرده بود که ایران و ارمنستان با کمک یکدیگر در حال مبارزه با قاچاق مواد مخدر هستند. پس از آن، وزارت خارجه ایران هم ادعاهای علیاف را تکذیب کرد.
دفتر دادستان کل ارمنستان امروز جمعه در بیانیهای اعلام کرد در سال ۲۰۲۰ سیزده پرونده کیفری برای مقابله با قاچاق مواد مخدر در مرز ایران و ارمنستان تشکیل شد و علیه ۱۴ نفر اعلام جرم شد.
در این بیانیه تصریح شده در ۹ ماه نخست سال میلادی ۲۰۲۱ در دوازده پرونده تحقیق صورت گرفته و علیه ۲۴ نفر که در میان آنها شهروندان ایران و ارمنستان وجود دارد طرح اتهام صورت گرفته است.
ارمنستان میگوید در حالی که در این مرز بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ مجوعاً ۱۵۷ کیلوگرم مواد مخدر کشف شده این رقم تنها در سال ۲۰۲۱ به ۴۵۱ کیلوگرم رسیده است.
در سالهای گذشته دستگاههای مجری قانون در دو کشور ارمنستان و ایران فعالانه از طریق خاک ناگارنو-قره باغ با پدیده قاچاق مواد مخدر مبارزه کردهاند.
در این بیانیه آمده است: «همه این آمارها نشان میدهند که اتهامات مطرح شده از سوی رئیسجمهور آذربایجان هیچ ارتباطی با واقعیت ندارند و ساختگی هستند، فاقد دادههای واقعیتهای فکتمحور هستند و با هدف اعتبارزدایی از ایران و ارمنستان طراحی شدهاند. بنابراین این ادعاها از همان ابتدا محکوم به شکست هستند. هدف این ادعاها، همچنین پنهان کردن این واقعیت است که آذربایجان خودش یک کشور ترانزیت برای قاچاق مواد مخدر است.»
دو هفته پیش علیاف در سخنرانی خود در جلسه شورای سران کشورهای مستقل مشترک المنافع که در قالب یک ویدئو کنفرانس برگزار شد، ادعا کرد ارمنستان در تبانی با ایران از مناطق اشغالی سابق جمهوری آذربایجان (در اشاره به مناطق تحت اشغال جمهوری ارمنستان که در پی آتشبس قرهباغ آزاد شد) برای انجام قاچاق مواد مخدر به اروپا به مدت حدود ۳۰ سال استفاده میکرد.
او با بیان ادعاهای اثباتنشده گفت: «جمهوری آذربایجان مسیر قاچاق مواد مخدر از ایران به ارمنستان و سپس اروپا را که قبلاً از ناحیه جبرئیل میگذشت، بسته است. حجم هروئین توقیف شده در مناطق دیگر مرز جمهوری آذربایجان و ایران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است. این بدان معناست که حدود ۳۰ سال ارمنستان به همراه ایران از مناطق سابقاً تحت اشغال متعلق به جموری آذربایجان برای قاچاق مواد مخدر به اروپا استفاده میکردند.»
در هفتههای گذشته رئیسجمهور جمهوری آذربایجان بهرغم آن که تهران و باکو به طور سنتی روابط صمیمانهای دارند، با اتخاذ مواضعی زیادهخواهانه و مخالف با حسن همجواری، به گزافهگویی و اتهامزنی علیه تهران پرداخته است.
وی پیشتر اظهارات مقامهای ایران درباره حضور عناصر خارجی در مرز ایران را بهانههای ساختگی خواند و در مخالفت آشکار با اظهارات و اقدامات مقامهای باکو، مدعی شد جمهوری آذربایجان خواهان احترام در مرزهاست.
مقامهای جمهوری آذربایجان همچنین بدون توجه به اصول و قواعد بینالمللی و حسن همجواری از طریق تحریف مفاد توافق آتشبس قرهباغ، به دنبال اعمال خواسته خود برای ایجاد کریدوری با هدف تغییرات ژئوپولتیک در منطقه و مرزها هستند.
تکذیب استفاده از اراضی جمهوری آذربایجان برای اهداف اطلاعاتی علیه جمهوری اسلامی ایران در شرایطی انجام شده که طی ماههای اخیر موضوع حضور برخی نیروهای تروریستی و وابسته به رژیم صهیونیستی بسیار خبرساز شده است.
«حسین امیرعبدالهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان تقدیم رونوشت استوارنامه سفیر جدید جمهوری آذربایجان در ایران، تصریح کرد «حضور فعال رژیم صهیونیستی در آذربایجان علیه امنیت ایران را برنمیتابیم.»
امیرعبداللهیان همچنین هشدار داد: «جمهوری اسلامی ایران حضور و فعالیت رژیم صهیونیستی علیه امنیت ملی خود را تحمل نمیکند و در این رابطه هر اقدامی که لازم باشد انجام میدهد».
انتهای پیام
ارسال نظر