به گزارش ایران پژواک به نقل از دیلی میل انگلیس، یک فروند F-۳۵B بریتانیا در حین تمرین آموزشی، اندکی پس از برخاستن از ناو هواپیمابر پرچم دار"ملکه الیزابت" به آبهای بین المللی دریای مدیترانه افتاد. خلبان جنگنده به موقع موفق به اجکت شده و نجات یافته است.
بعدازظهر چهارشنبه، هواپیما کشف شد و محل سقوط آن واقع در بستر دریا توسط یک تیپ امنیتی انگلیسی-آمریکایی تا زمان بیرون آوردن لاشه هواپیما به سطح دریا محافظت می شود. فرض بر این است که غواصان و بثیسکف ها در عملیات فوق محرمانه شرکت دارند.
F-۳۵B یک هواپیمای جنگی نسل پنجم تک سرنشینه است که قادر به حملات هوا به سطح و جنگ الکترونیک می باشد. این پیشرفته ترین و گران ترین هواپیما در تاریخ نیروی هوایی بریتانیا است و می تواند به صورت عمودی فرود بیاید و برای بلند شدن فقط به یک باند کوتاه فرودگاه نیاز دارد. فناوری آمریکایی به F-۳۵ اجازه می دهد تا بطور نامرئی و بدون کشف شدن با سرعت مافوق صوت بر فراز قلمرو کشورهای متخاصم پرواز کند.
این هفتمین سقوط هواپیمای F-۳۵B در هفت سال اخیر بود.
۲۳ ژوئن ۲۰۱۴: یک فروند F-۳۵A نیروی هوایی ایالات متحده در فلوریدا در حین برخاستن در نتیجه خرابی روتور آتش گرفت.
۲۷ اکتبر ۲۰۱۶: یک F-۳۵B تفنگداران دریایی ایالات متحده در بوفورت، کارولینای جنوبی در حین پرواز به دلیل آتش سوزی در محل اسلحه آتش گرفت. خلبان موفق به فرود سالم شد.
۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸: همه F-۳۵ های در خدمت در ارتباط با بررسی علت شکست خط سوخت در پایگاه نیروی هوایی بوفورت در کارولینای جنوبی از پرواز خارج شدند.
۹ آوریل ۲۰۱۹: طی یک پرواز آموزشی در دریا در حدود ۱۳۵ کیلومتری شرق میساوا، بخش هایی از مجموعه دم یک F-۳۵ ژاپنی کشف شد.
۱۹ مه ۲۰۲۰: سقوط F-۳۵ در هنگام فرود به دلیل عدم جهت گیری فضایی خلبان به دلیل خستگی بود.
۲۰ سپتامبر ۲۰۲۰: یک F-۳۵ در پی برخورد در هوا با یک سوخت رسان KC-۱۳۰J در نزدیکی سالتون سی در ناحیه امپریال ایالت کالیفرنیا سقوط کرد و بر روی زمین منفجر شد.
دریاسالار سابق کریس پری، گفت: "به نظر می رسد یک نقص موتور است. با وجود سابقه ایمنی خوب و عملکرد بالای F-۳۵B، برخی از هواپیماها ممکن است در شرایط سخت دریا گم شوند." تحقیقات بر روی یک خطای فنی یا عامل انسانی متمرکز بود، زیرا وزارت دفاع اعلام کرد که "هیچ اقدام خصمانه" در سقوط هواپیما مشاهده نشده است.
F-۳۵Bهای بریتانیایی معمولاً در پایگاه مارکهام در نورفولک مستقر هستند. امروزه نیروی هوایی بریتانیا ۲۴ فروند F-۳۵B دارد. در مجموع، هواپیماها حدود ۲۰۰۰ برخاست و فرود را بدون حادثه انجام دادند. در سال های آینده، بریتانیا قرار است ۱۳۸ جنگنده از لاکهید مارتین را به قیمت ۹.۱ میلیارد پوند خریداری کند که انتظار می رود تا سال ۲۰۲۵، ۴۸ فروند از آن ها وارد انگلیس شود.
در سال ۲۰۲۰، آزمایشهای پنتاگون ۲۷۶ نقص مختلف را در سیستم جنگی هواپیما نشان داد - از جمله لرزش بیش از حد توپ ۲۵ میلیمتری و مشکلات کلاه واقعیت مجازی خلبان. همچنین مشکلاتی با گرمای بیش از حد، سایش زودرس واحد دم عمودی و آسیب پذیری در برابر آتش نشان داد. نیروی هوایی ایالات متحده در حین بررسی مشکل تامین اکسیژن، پرواز دهها جنگنده رادارگریز F-۳۵ را به حالت تعلیق درآورد.
آمریکا با پیشنهاد سرمایه گذاری در تولید، متحدان ناتو و دیگران را متقاعد کرد که در هزینه جنگنده سهیم شوند. ۱۵ درصد قطعات توسط شرکت های انگلیسی تامین می شود و برخی از هواپیماها ساخت ایتالیا هستند.
هزینه واقعی هر یک از هواپیماهای تحویل داده شده به انگلیس در سال جاری ۱۵۰ میلیون پوند، شامل "هزینه های اضافی" مانند به روز رسانی نرم افزار و قطعات یدکی برآورد شده است. علاوه بر این، این خطر وجود دارد که نرم افزار هواپیما در برابر حملات سایبری آسیب پذیر باشد و ممکن نیست در بریتانیا ترمیم شود. ارتباط توسط باند ضعیف در ناو هواپیمابر اصلی نیروی دریایی سلطنتی، "ملکه الیزابت"، نیز توانایی های عملیاتی هواپیما را محدود می کند.
انتهای پیام
ارسال نظر