• ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۶
  • کد خبر: 24783
بویایی

افراد مبتلا به کووید طولانی، ماه‌ها پس از بهبودی عارضه‌های این ویروس را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایران پژواک، از دست دادن بویایی طولانی مدت به دنبال ابتلا به بیماری کووید، بخشی از پدیده‌ای است که به عنوان "کووید طولانی" توصیف می‌شود. افراد مبتلا به کووید طولانی، ماه‌ها پس از بهبودی عارضه‌های این ویروس را تجربه می‌کنند و کارشناسان دلیل دقیق آن را نمی‌دانند.

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد بیش از ۱.۶ میلیون آمریکایی حس بویایی خود را در نتیجه عفونت کووید۱۹ از دست داده‌اند و کارشناسان مطمئن نیستند که حس بوایی از دست رفته این افراد باز خواهد گشت. محققان بر این باورند که بین ۱۷۰ هزار تا ۱.۶ میلیون هنوز حس بویایی ندارند و میانگین آن حدود ۷۰۰ هزار نفر است.

کووید طولانی مدت می تواند به طرق مختلف بر روی یک فرد تأثیر بگذارد و کارشناسان دقیقاً مطمئن نیستند که چگونه یا چرا. یکی از متخصصان معتقد است که برخی از عوارض بیماری مربوط به سیستم عصبی می‌تواند ناشی از التهاب مغز باشد.

ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی در چین شروع شد، علاوه بر۳۰ استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها نیز سرایت کرد. در ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۹، مقامات چینی از شیوع ذات الریه پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. کارشناسان عامل ایجاد کننده بیماری را شناسایی کرده اند، این یک ویروس جدید است.

این ویروس می‌تواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.حدس زده می‌شود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.

دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود ۷ روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر می‌شود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال می‌شوند. آنچه باعث نگرانی می‌شود این است که فرد دچار ذات الریه شود.

سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را فوریتی با اهمیت بین المللی تشخیص داد و نام رسمی آن را بیماری COVID-۱۹ گذاشت.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی