صادرات نفت ایران

وزیر علوم تحقیقات و فناوری در پی جلسه مشترکی که با وزیر نفت در خصوص بررسی راهکارهای همکاری مشترک برای اجرای طرح‌های کلان صنعت نفت داشت، در یادداشت کوتاهی از دغدغه‌مندی خود برای جلوگیری از خام‌سوزی و خام‌فروشی نفت نوشت.

به گزارش ایران پژواک، دکتر محمد علی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نوشت:

خام‌سوزی و خام‌فروشی چرا؟! اشکال کار کجاست؟ چه رشته‌هایی مرتبط با صنعت نفت هستند؟

رشته‌های متعددی از جمله شیمی، مهندسی شیمی، مهندسی مواد، مهندسی پلیمر، مهندسی نفت، مهندسی مکانیک، و.... مستقیم یا غیر مستقیم با صنعت نفت و گاز مرتبط هستند.

اگر صنعت نفت و گاز با تخصیص درصد کمی از درآمدهایشان، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های مرتبط با نیازهای خود را در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها تجهیز و از پایان نامه‌ها، رساله‌ها، طرح‌های تحقیقاتی و محققان علاقه‌مند به پژوهش در این صنعت حمایت جدی کند، یقیناً به مرور به موفقیت‌های علمی دست خواهیم یافت که گاز همان طلای ناب را به صورت خام نمی‌سوزانیم و نفت این طلای سیاه را هرگز خام نخواهیم فروخت.

 باید بر پایه دانش از خام‌سوزی و خام‌فروشی نفت که مهم‌ترین صنعت اقتصادی کشور است، جلوگیری کرد تا اقتصاد کشور را در مسیر شکوفایی قرار دهیم.

بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی ما دلیل بر نیاز به راهبردها، سیاست‌ها و مدیریت نوین و استفاده از تجربه‌های موفق جهانی در عرصه‌های مختلف از جمله دانشگاه و در صنعت نفت و گاز دارد. حالا که سهم نفت و گاز در بودجه عمومی دولت کاهش جدی یافته است، شرایط برای بازنگری و بازتعریف راهکارها و راهبردهای صنایع مختلف که خام‌سوزی و خام‌فروشی می‌کنند از جمله صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مهیاست.

 این تهدید را می‌توان با درایت مسئولان و حمایت از دانشگاهیان تبدیل به فرصت کرد. فرصت‌سازی هنر عالمان و عاقلان است. نفت و گاز مزیت نسبی کشورمان است. اما تبدیل آنها به مواد ارزشمند و جدید مزیت مضاعفی ایجاد می‌کند. ملتی سرافراز است و سرفراز باقی خواهد ماند، که دائماً مزیت‌ساز باشد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی