به گزارش ایران پژواک، مراکز دولتی بابت همین معاینه، ۳۴هزار تومان از شما طلب میکنند. هزینه ویزیت نزد پزشکان متخصص بین ۱۳۰ تا ۱۵۸هزار تومان است و اگر به مراکز دولتی سر بزنید، بابت ویزیت شدن توسط فوقتخصصها باید بین ۳۵ تا ۴۲هزار و ۵۰۰تومان پول بدهید. آزمایش و چکاپ هم بسته به مشکلی که دارید، از ۲۰۰هزار تومان شروع میشود و انواع تخصصی آن ممکن است تا یک میلیون و ۵۰۰هزار تومان هم بالا برود.
برای درمان سرماخوردگی و خرید قرص ادالتکلد، باید حدود ۱۶هزار تومان هزینه کنید و یک شربت دیفنهیدرامین مختص سرفه را ۱۲هزار تومان بخرید. در کل یک سرماخوردگی ساده، بدون دفترچه بیمه، بالای ۱۰۰هزار تومان خرج روی دستتان میگذارد. هزینههای دندانپزشکی از ۶۰۰هزار تومان برای کشیدن دندان شروع میشود و در مواردی که نیاز به عصبکشی وجود دارد باید بین ۸۰۰هزار تومان تا ۱٫۳میلیون تومان پول پرداخت کنید.
هزینههای ویزیت عمومی و تخصصی
سرماخوردگی، دلدرد ساده و… ازجمله بیماریهایی است که میتوانند شما را روانه مطلب پزشک عمومی کنند. اگر درمانگاه دولتی دوروبرتان باشد، هزینه ویزیت شما ۲۳هزار و ۳۰۰ تومان میشود. اما در بخش خصوصی باید ۶۹هزار تومان بپردازید. وضعیت برای مراجعه به دندانپزشکان عمومی همینطور است و ویزیت آنها در بخش دولتی و خصوصی مشابه ویزیت پزشکان دیگری است که در حوزه عمومی فعالیت میکنند. اگر مشکل شما کمی پیچیدهتر باشد، احتمالا پزشک متخصص را ترجیح میدهید.
در اینجور مواقع اگر گذرتان به مراکز دولتی بیفتد، باید ۲۹هزار تومان بابت ویزیت هزینه کنید. این مبلغ برای مراکز خصوصی و وقتی که از بیمه استفاده نمیکنید، ۱۰۴هزار تومان است. اغلب خانوادهها ترجیح میدهند کودک یا نوجوان خود را به متخصص اطفال نشان دهند، هزینه ویزیت پزشک اطفال در مراکز دولتی ۳۴هزار تومان و در مراکز خصوصی، ۱۲۵هزار تومان است. البته اگر خدای نکرده کودک شما مشکل جدیتری از سرماخوردگیهایی که ممکن است از مهدکودک یا مدرسه گرفته باشد دارد، باید فوقتخصص کودکان و نوزادان را ببینید.
پزشکان فوقتخصص فلوشیپ در درمانگاهها و مطبهای خصوصی از شما ۱۳۲هزار تا ۱۵۸هزار تومان حق ویزیت دریافت میکنند. اگر به درمانگاههای دولتی بروید، این هزینه ۳۵هزار و ۲۰۰ تا ۴۲هزار تومان است. در حقیقت فرقی نمیکند که شما بهخاطر چکاپ قلب به فوقتخصص قلب مراجعه کنید یا برای زخم معده خود راهی مطب فوقتخصص گوارش بشوید. در هر صورت اگر دکتر شما در مطب یا درمانگاه خصوصی مریض میبیند باید بین ۱۳۲ تا ۱۵۸هزار تومان هزینه کنید و اگر بهصورت دولتی بیمار ویزیت میکند، باید ۲۵ تا ۴۲هزار تومان هزینه کنید.
اگر سروکارتان به پزشکان متخصص روانپزشک بیفتد که با دفترچه کار میکنند و نرخ دولتی را از شما میگیرند، باید بابت زمانی که در مطب آنها میگذرانید، ۳۶هزار و ۸۰۰ تومان بدهید. فوقتخصص روانپزشکی در مراکز دولتی، بابت ویزیت از مراجعان ۴۳هزار و ۸۰۰ تومان پول دریافت میکند. پزشکان متخصص روانپزشک، در مطبهای خصوصی، بابت ویزیت مراجعان ۱۳۸هزار تومان دریافت میکنند. اگر کسی بخواهد فوقتخصص در حوزه روانپزشکی را ببیند، باید ۱۵۷هزار تومان پول بپردازد.
اگر کسی کارش به بستری شدن در بیمارستان بیفتد، در بخش دولتی بابت هر شب حضور در اتاق یک تخته، باید ۶۸۰هزار تومان پرداخت کند. البته در صورتی که اتاق درجه یک باشد. حضور در اتاق درجه چهار، ۲۷۲هزار تومان پول میخواهد. اتاق درجه یک بخش خصوصی، سه میلیون برای هر شب قیمت داشته و درجه چهارش یک میلیون و ۲۱۷هزار تومان است.
هزینه انواع آزمایش تشخیصی و تصویربرداری
ممکن است بهعنوان بیمار، پزشک از شما بخواهد تا یک آزمایش خون بدهید تا کار تشخیص را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهد. بسیاری از افراد سعی میکنند تا برای چکاپ هم که شده، سالی یکبار سری به آزمایشگاه بزنند و قند و خون و چربی و… را چک کنند. آزمایش چکاپ برای مردان و زنان با توجه به شرایط فیزیولوژیک بدن و هورمونها و تاثیراتی که در بدن انسان دارند، ممکن است در برخی موارد کمی متفاوت باشد.
چکاپ آقایان زیر ۶۰سال چیزی بین ۴۰۰ تا ۷۰۰هزار تومان تمام میشود و برای زنان هم بین ۵۰۰ تا ۷۰۰هزار تومان است. اگر کسی به چکاپهای تخصصی نیاز داشته باشد، باید بین یک میلیون تومان تا یک میلیون و ۴۰۰هزار تومان هزینه کند. برخی آزمایشها مثل آزمایش هورمون برای زنان ممکن است نزدیک به دو میلیون تومان تمام شود. اگر نگران وضعیت کبد خود هستید، آزمایش خون برای این عضو حساس بدن، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار تومان هزینه دارد و چکاپ تیروئید هم قیمتی در همین حدود دارد. زنان بالای ۶۰سال برای چکاپ کامل خود بین ۳۰۰ تا ۶۰۰هزار تومان پول نیاز دارند. این رقم برای مردان ۴۰۰ تا ۸۰۰هزار تومان است.
البته ناگفته پیداست که این رقمها بدون احتساب بیمه است و شما بسته به نوع بیمهای که دارید، میزانی از این مبالغ کم میشود. گاهی بیمههای تکمیلی ممکن است کل هزینه آزمایش را به شما پس بدهند. اگر بخواهید از کبد خود امآرآی بگیرید، هزینه آن با بیمه ۳۴۰ و بدون بیمه ۴۴۰هزار تومان تمام میشود. هزینه نوار قلب چندان بالا نیست و بسیاری از پزشکان آن را در همان مطب از شما میگیرند. در مراکز دولتی، هزینه نوار قلب ۲۱هزار تومان و در خصوصیها ۳۶هزار تومان است.
هزینه اکو قلب، در دولتیها ۲۶۰هزار تومان و در مراکز خصوصی، حدود ۵۰۰هزار تومان است. تست ورزش بین ۱۰۰ تا ۲۰۰هزار تومان هزینه برمیدارد. برای گرفتن نوار مغزی، به ۱۶۰ تا ۳۰۰هزار تومان پول نیاز دارید. هزینه پاپاسمیر در مراکز دولتی ۲۳هزار تومان و در خصوصیها یا مطب پزشکان، ۵۰هزار تومان است. البته توجه کنید که این مبالغ، جدای از پولی است که بابت ویزیت پزشک میپردازید.
هزینه خرید داروهای ساده
بسیاری از بیماریها نیاز به داروهای حرفهای دارند که با نسخه ارائه میشوند. نمونههای ایرانی طبعا ارزانتر هستند و گاهیاوقات پیدا کردن داروی خارجی که در داخل هم مشابه آن تولید شده، کار آسانی نیست. اما برخی از داروها بهراحتی بدون نسخه در دسترس قرار دارند. کافی است سری به داروخانه بزنید یا حتی از استارتاپهایی که برای شما دارو تهیه کرده و به در خانه میفرستند استفاده کنید. اگر سرفه امانتان را بریده است، برای خرید یک بطری شربت دیفنهیدرامین، به ۱۲هزار تومان پول نیاز دارید.
این یک بطری عموما نیاز شما در طول یک بیماری را رفع میکند و نیازی نیست دو تا بخرید. شربت برومهگزین، خلطآور بوده و اگر آسم داشته باشید هم کمکتان میکند. هر بطری از این شربت ۱۰هزار تومان قیمت دارد. در بین ضددردها، قرص مفنامیکاسید، هر برگ ۱۰هزار تومان قیمت دارد و اگر دنبال ایبوپروفن باشید، باید هشتهزار تومان هزینه کنید. هر برگ قرص سرماخوردگی هشتهزار تومان است که شامل ۱۰عدد قرص میشود و در واقع کسی که باید این قرص را صبح و شب بخورد، باید حداقل دو بسته از آن را تهیه کند.
سلکسیب هشتهزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارد که بنا به تشخیص پزشک، باید ببینید که روزی چند عدد از آن کافی است و چند بسته باید بخرید. کول پرمین دارویی است که میتواند به داد مبتلایان به نفخ یا سندرم روده تحریکپذیر برسد. این دارو ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارد. دایمتیکون هم خاصیت مشابهی دارد و قرصها باید جویده شوند. یک جعبه دایمتیکون ۳۱هزار و ۵۰۰ تومان است. لاکسیژل میتواند بیماران را از درد معده خلاص کند.
و شربتش را میشود با ۲۵هزار تومان از داروخانه بدون نیاز به نسخه تهیه کرد. شربت دایجستیو، به درد کسانی میخورد که ترش میکنند. یک بطری آن این روزها ۱۲هزار تومان قیمت دارد. داروهای ضدآلرژی کم نیستند. آنتیهیستامین که برگی سههزار تومان است، بیشتر به درد کسانی میخورد که نمیخواهند رانندگی کنند. چرا که در برخی از افراد میتواند باعث خوابآلودگی شود. لوراتادین این مشکل را ندارد و قیمت یک برگ از این قرص دوهزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است. اگر بخواهید برای گلوی چرک کرده خود آنتیبیوتیک بخرید، هر ورق از آن ۱۳هزار و ۸۰۰ تومان قیمت دارد.
هزینههای دندانپزشکی
هزینههای دندانپزشکی نسبتا بالا هستند و معمولا هم بیمه بسیاری از آنها را قبول نمیکند. البته مراجعه به درمانگاهها همیشه راه بهصرفهتری برای نجات از دنداندرد است. در حال حاضر اگر درد دندان امان شما را بریده باشد و از دست دندانپزشک کاری برای نگه داشتن آن برنیاید، باید ۶۰۰هزار تومان برای کشیدن یک دندان هزینه کنید. البته اگر بخواهید این کار را روی دندان شیری انجام دهید، هزینهاش ۳۵۰هزار تومان است.
درصورتیکه مجبور باشید دندان عقل خود را جراحی کنید، باید ۹۵۰هزار تومان هزینه کنید. هزینه جرمگیری که کمی دردناک است اما در نهایت ظاهر زیباتری به لبخند افراد میدهد، ۶۰۰هزار تومان تعیین شده. برای عصبکشی تککاناله دندان، به ۷۰۰ تا ۸۰۰هزار تومان پول نیاز است. هزینه عصبکشی دوکاناله ۸۰۰ تا ۸۵۰هزار تومان تعیین شده و اگر سمت دندان شش بروید، باید ۹۰۰ تا یک میلیون و ۱۰۰هزار تومان بابت این کار بپردازید. برای دندان هفت که آن آخرها قرار گرفته، هزینه عصبکشی یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰هزار تومان تعیین شده است.
انتهای پیام
ارسال نظر