به گزارش ایرانپژواک، گزارش تبعیض، نابرابری و خشونت علیه زنان در کانادا از سوی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران منتشر شد. در گزارش ستاد حقوق بشر در خصوص خشونت علیه زنان در کانادا آمده است: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد خشونت علیه زنان از دولت کانادا خواست فوراً تمام مقررات تبعیضآمیز باقی مانده در قانون هند (The Indian Act) و سایر قوانین و اقدامات تبعیضآمیز ملی علیه زنان و دختران بومی را لغو کند.
این کارشناس سازمان ملل گفت: "برای دههها، زنان ملل اول و فرزندان آنها با تبعیض جنسی روبرو بودهاند که توسط این مقررات تداوم یافته است و این امر نقض استانداردهای بینالمللی و ملی برابری جنسیتی است."
کمیته دائمی حقوق بشر کانادا نیز با انتشار گزارشی درباره عقیمسازی اجباری اعلام کرد که رویهای به طور نامتناسبی بر باروری و سلامت روان زنان بومی، دختران تأثیر میگذارد.
از سوی دیگر دادههای جدید توسط اداره آمار کانادا نشان میدهد که بیش از شش زن از هر ۱۰ زن بومی در مقطعی از زندگی خود تجاوز فیزیکی یا جنسی را تجربه کردهاند. این در حالی است که کانادا هنوز یک برنامه اقدام فدرال برای مقابله با خشونت علیه زنان و دختران بومی منتشر نکرده است.
تجاوز جنسی
این گزارش میافزاید: اکثریت قریب به اتفاق ۹۶ درصد از قربانیان کشف شده قاچاق انسان، زنان و دختران در کانادا هستند. در مجموع، یک نفر از هر چهار نفر ۲۵ درصد قربانیان زیر ۱۸ سال سن داشتند.
از هر ۱۰۰ مورد تجاوز جنسی، تنها ۶ مورد و ۲ درصد از "تجاوزات جنسی" به پلیس گزارش میشود. ۱۱درصد از زنان صدمات جسمی ناشی از تجاوز جنسی را تجربه کردند و ۶۰ درصد از قربانیان تجاوز جنسی زیر ۱۷ سال سن دارند.
بیش از ۸۰ درصد قربانیان جنایات جنسی زنان هستند. ۸۰ درصد از حوادث تجاوز جنسی در خانه مسکونی اتفاق میافتد. ۱۷درصد از دختران زیر ۱۶ سال به نوعی رابطه جنسی را تجربه کردهاند. همچنین ۸۳ درصد از زنان معلول در طول زندگی خود مورد تجاوز یا آزار جنسی قرار میگیرند و ۵۷ درصد از زنان بومی مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
بر اساس گزارش جدید در مورد خشونت جنسی در نیروهای مسلح کانادا(CAF) ، قاضی سابق دادگاه عالی در گزارشی به نام Arbor میگوید: "برخی از اعضای ارتش کانادا با آسیب بیشتری از جانب همرزمان خود روبرو هستند تا از جانب دشمن". این سند ۴۰۴ صفحهای به ناکامیهای نیروهای مسلح کانادا در طول سالها در رسیدگی به زنستیزی، تبعیض، خشونت جنسی و آسیبهایی که عمدتاً توسط اعضای زن ارتش تجربه شده است، اشاره میکند.
بین اکتبر ۲۰۲۰ و آوریل ۲۰۲۱، نزدیک به ۴۹۰۰ کارگر در سراسر کانادا (در یک نظرسنجی سراسری) در مورد تجربیات خود در مورد آزار و اذیت و خشونت جنسی گزارش دادند: ۴۳.۹ درصد گفتند حداقل یک شکل از آزار و اذیت جنسی و خشونت را در حین کار تجربه کردهاند.
تقریباً یک نفر از هر ۲ نفر ۴۳ درصد از کارگرانی که خشونت جنسی را تجربه کردهاند، گفتهاند دچار ناراحتی روحی و اختلال ذهنی شدهاند. همچنین ۷۰ درصد از کارگرانی که آزار و اذیت جنسی و خشونت را تجربه کردهاند، به دلیل تأثیرات منفی آزار و اذیت و خشونت، کار خود را ترک کردهاند.
زنان بومی کانادا
کانادا همواره از سوی برخی جوامع مدافع حقوق بومیان به دلیل فراهم کردن امکان نقض مداوم حقوق زنان بومی برای زندگی، آزادی و امنیت مورد انتقاد قرار گرفته است. زنان ملل اول، اینوئیت و متیس در سراسر کانادا نسبت به زنان غیربومی، میزان خشونت و تجاوز جنسی بالاتری را تجربه میکنند. بیش از ۶ نفر از هر ۱۰ زن بومی (۶۳ درصد) در طول زندگی خود تجاوز فیزیکی یا جنسی را تجربه کردهاند. تقریباً از هر ۱۰ زن (۵۶ درصد)، شش زن بومی تجاوز فیزیکی را تجربه کردهاند.
بیش از ۳۴۲۰۰ گزارش تجاوز جنسی در سراسر کشور در سال ۲۰۲۱ گزارش شده است که ۱۸ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۰ را نشان میدهد.
۶۴ درصد از زنان بومی در آتلانتیک کانادا از سن ۱۵ سالگی خشونت، اعم از تجاوز فیزیکی یا جنسی را در طول زندگی خود تجربه کردهاند. ۶۴ درصد زنان بومی در مقابل ۴۵ درصد زنان غیربومی در استانهای اقیانوس اطلس، ۶۲ درصد در مقابل ۴۳ درصد در مرکز کانادا، ۶۱ درصد در مقابل ۴۸ درصد در پریری، و ۶۵ درصد در مقابل ۵۰ درصد در بریتیش کلمبیا با نوعی خشونت و تجاوز جنسی مواجه بودهاند.
گزارش جدید از سوی اداره آمار کانادا میگوید که زنان ملل اول، اینوئیت و متیس در سراسر کانادا هنوز هم نسبت به زنان غیربومی، میزان خشونت و تجاوز جنسی بالاتری را تجربه میکنند. بر اساس این گزارش، زنان "ملت اول"، "اینوئیت" و "متیس" در چندین نوع رفتار خشونتآمیز روانی بیش از حد حضور دارند و از هر ۱۰ نفر که تحت مسئولیت قانونی دولت بودهاند، هشت نفر در حین مراقبت از خشونت فیزیکی یا جنسی رنج میبرند.
تقریباً دو سوم از زنان ملل اول (۶۴ درصد) و متیس (۶۵ درصد) خشونت را در طول زندگی خود تجربه کردند، در حالی که این نسبت در میان زنان اینوئیت (۴۵درصد) با نسبت زنان غیر بومی (۴۵درصد) یکسان بود.
تقریباً از هر ۱۰ زن بومی، ۶ نفر (۵۶ درصد) در طول زندگی خود تجاوز فیزیکی را تجربه کردهاند و ۶ نفر از ۱۰ نفر ملل اول (۵۸ درصد) و متیس (۵۷ درصد) زن در طول زندگی خود تجاوز فیزیکی را تجربه کردهاند. از هر ۱۰ زن بومی، ۱ نفر (۱۱درصد) در دوران کودکی تحت مسئولیت قانونی دولت بوده است، در حالی که این میزان در زنان غیربومی ۲.۳ درصد است.
بخش بزرگی (۸۱ درصد) از زنان بومی که در دوران کودکی تحت مسئولیت و نظارت قانونی دولت بودهاند، در طول زندگی خود قربانی خشونت شدهاند. در میان زنان بومی، افراد دارای معلولیت (۷۴ درصد) بیشتر از افراد بدون معلولیت (۵۰ درصد) در طول زندگی خود خشونت را تجربه کردند.
در میان زنان دارای معلولیت، زنان بومی (۷۴ درصد) بیشتر از زنان غیر بومی (۵۷ درصد) در طول زندگی خود قربانی خشونت را تجربه کردند.
زنان در زندانهای کانادا
تعداد افراد محبوس در زندانهای فدرال برای زنان در سه دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است. از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶، تعداد زنان غیر بومی در بازداشت ۴۴ درصد افزایش یافته است (وزارت دادگستری، ۲۰۱۸). اکنون، نزدیک به ۵۰ درصد از زنان در زندانهای فدرال بومی هستند.
زنان بومی زمان بیشتری را در سلول انفرادی میگذرانند و برای آزادی شرایط سختتری دارند.
در یک روز (۲۰۲۲ ماه می) زندانهای فدرال ۲۹۸ زن غیر بومی و ۲۹۸ زن بومی را در خود جای داده بودند و نسبت زنان بومی و غیر بومی در زندان به ۵۰ به ۵۰ رسید. از هر ۲۰ زن در کانادا، فقط یک نفر بومی است.
زنان بیخانمان
زنان ۲۷.۳ درصد از کل جمعیت بیخانمان در کانادا را تشکیل میدهند. در هر شب در کانادا، ۶۰۰۰ زن (اغلب با کودکان) به پناهگاههای اضطراری پناه میبرند.
حدود ۹۶ درصد از زنان بیخانمان نوعی تجاوز جنسی، سرقت، توهین و تهدید را تجربه کردهاند. حدود ۷۵ درصد از زنان بیخانمان با اختلالاتی مانند اضطراب، افسردگی و اسکیزوفرنی دست و پنجه نرم میکنند.
به گفته کمیسیون حقوق بشر کانادا و تأیید بنیاد زنان کانادا، زنان معمولاً به دلیل فقر، دستمزدهای پایین، خشونت شریک صمیمی، سوء استفاده جنسی، مسائل اعتیاد، چالشهای سلامت روانی و جسمی و مسائل مربوط به مراقبت از کودکان در برابر بیخانمانی آسیبپذیر میشوند.
در سال ۲۰۲۱، بیش از ۲۳۵۰۰۰ نفر بیخانمانی را تجربه کردند و ۲۵۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰ نفر ممکن است در هر شب بیخانمانی را تجربه کنند.
در سال ۲۰۲۱، تقریباً ۷۳۴۷ نفر هر شب در تورنتو بیخانمانی را تجربه میکنند. بیش از نیمی از کسانی که به نظرسنجی اخیر از افراد بیخانمان در همیلتون پاسخ دادند، زن بودند. پاسخدهندگانی که به عنوان بومی معرفی شدهاند، ۲۳ درصد بودند. ۱۳درصد از افراد بیخانمان در کانادا کودکان و جوانان بدون همراه هستند. درصد ۱۴اکثر ساکنان پناهگاه بین ۲۵ تا ۴۹ سال سن دارند. بیش از ۶۲ درصد از این بیخانمانها مرد و حدود ۳۶ درصد زن بودند.
خشونت خانگی
بر اساس مرکز کانادایی آمارهای عدالت و ایمنی جامعه، در سال ۲۰۱۹، ۳۵۸، ۲۴۴ قربانی خشونت توسط پلیس در این کشور گزارش شده است. زنان ۳.۵ برابر بیشتر از مردان در معرض خشونت قرار دارند یعنی ۵۳۶ زن در مقابل ۱۴۹ مرد در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر در معرض خشونت هستند. با این حال، میزان خشونت خانگی در مردان بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ به طور قابل توجهی در حال افزایش است.
در سال ۲۰۲۱، ۱۲۷۰۸۲ نفر قربانی خشونت خانوادگی گزارش شده توسط پلیس (خشونت مرتکب شده توسط همسران، والدین، فرزندان، خواهران و برادران و اعضای خانواده گسترده) بوده است که این میزان برابر با ۳۳۶ قربانی در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر است. این وضعیت پنجمین سال متوالیِ افزایش را رقم زد. زنان و دختران دو سوم (۶۹ درصد) قربانیان خشونت خانوادگی را تشکیل میدادند. میزان خشونت خانوادگی برای زنان و دختران بیش از دو برابر بیشتر از مردان و پسران بود (۴۵۷ قربانی در مقابل ۲۱۲ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر جمعیت).
شدیدترین شکل خشونت خانوادگی، قتل است. از ۷۸۸ قربانی قتل گزارش شده در سال ۲۰۲۱، ۱۵۴ نفر توسط یکی از اعضای خانواده کشته شدهاند.
در سال ۲۰۲۱، پلیس ۱۱۴۱۳۲ قربانی خشونت شریک صمیمی در سن ۱۲ سال و بالاتر (۳۴۴ قربانی در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر) را گزارش کرد. از هر ده قربانی، سه نفر یا ۳۰ درصد توسط یک شریک جنسی قربانی شدهاند - در مجموع ۱۰۷،۸۱۰ گزارش خشونت در خانواده ثبت شده است.
زن کُشی
در ادامه این گزارش آمده است: در سال ۲۰۲۱، پلیس ۷۸۸ قتل را گزارش کرد که ۲۹ مورد بیشتر از سال ۲۰۲۰ بود که نشان دهنده افزایش سه درصدی در سراسر کشور است.
میزان خودکشی در بین زنان در سال ۲۰۲۰ در بین ۲۰ تا ۲۴ سال و ۳۰ تا ۳۴ سال بالاترین میزان خودکشی بود. حدود ۷.۲ مرگ خودکشی در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر در میان زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله وجود داشت.
سالانه (۲۰۲۱) تقریباً ۴۵۰۰ نفر در کانادا بر اثر خودکشی جان خود را از دست می دهند که معادل ۱۲ نفر در روز است. زنان میزان بیشتری از خودآزاری دارند. میزان خودکشی در زنان ۱۰ تا ۱۹ ساله و ۲۰ تا ۲۹ ساله بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ در حال افزایش بوده است.
زنان بومی نسبت به زنان غیربومی خطر بیشتری برای تجربه خشونت دارند و بیش از حد به عنوان قربانیان زن کُشی خشونتآمیز حضور دارند. زنان بومی که کمتر از ۵ درصد از جمعیت کانادا را تشکیل می دهند، ۱۶ درصد از قربانیان زن کُشی را تشکیل می دهند. از نوامبر ۲۰۲۰ تا نوامبر ۲۰۲۱، ۵۸ زن و دختر کشته شدند.
تقریباً هر شش روز یک شریک صمیمی، یک زن را در کانادا میکُشد. در سال ۲۰۲۰، ۱۶۰ زن و دختر بر اثر خشونت کشته شدند. در سال ۲۰۲۱، ۱۷۳ نفر بر اثر خشونت کشته شدند.
اشتغال و فقر زنان
کانادا از نظر شکاف دستمزد جنسیتی از بین ۱۵۶ کشور در رتبه ۲۴ قرار دارد. در کانادا، زنان به طور متوسط ۸۹ سنت به ازای هر دلاری که یک مرد به دست میآورد، درآمد دارند. توجه به این نکته مهم است که تفاوت جنسیتی بر اساس نژاد، سن، هویت جنسیتی و ناتوانی بر زنان تأثیر متفاوتی دارد.
زنان در سال ۲۰۲۱ پس از کنترل نژاد و قومیت، تحصیلات، سن و ... به طور متوسط ۲۲.۱ درصد کمتر از مردان دستمزد دریافت کردند. حتی با وجود این پیشرفتها در پیشرفت تحصیلی، زنان همچنان با شکاف شدید دستمزد مواجه هستند. زنان دارای مدرک پیشرفته به طور متوسط کمتر از مردان دارای مدرک لیسانس حقوق دریافت میکنند.
طبق معیار درآمد پایین،۱۰ درصد از زنان در کانادا با درآمد پایین زندگی میکنند (آمار کانادا، ۲۰۲۲). کسانی که با موانع متعددی روبرو هستند، از جمله زنان نژادپرستانه، زنان دارای معلولیت و مادران مجرد در معرض خطر بیشتری از فقر هستند.
شکاف جهانی دستمزد جنسیتی حدود ۲۰ درصد تخمین زده میشود، به این معنی که زنان به ازای هر دلاری که مردان در ازای کار برابر می کنند، ۷۷ سنت درآمد دارند.
زنانی که دارای معلولیت هستند، میانگین درآمد سالانه ۳۶۳۰ دلار کمتر از زنان بدون معلولیت دارند.
انتهای پیام
ارسال نظر