به گزارش ایرانپژواک، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی با عنوان ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در دستورکار دارند که بهموجب آن ادامه تحصیل کارکنان رسمی و غیررسمی دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در دورههای روزانه و شبانه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی داخلی و خارجی ممنوع است.
طبق این طرح کارکنان دولتی صرفاً مجاز به ادامه تحصیل در دورههای مجازی و غیرحضوری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در ساعات غیراداری هستند.
طرح مذکور در اکنون در کمیسیونهای آموزش و تحقیقات و شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درحال بررسی است.
در ادامه متن کامل طرح ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی میآید
ماده ـ ادامه تحصیل کارکنان رسمی و غیررسمی دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در دورههای روزانه و شبانه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی داخلی و خارجی ممنوع است و این قبیل کارکنان صرفاً مجاز به ادامه تحصیل در دورههای مجازی و غیرحضوری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در ساعات غیراداری هستند.
تبصره ۱: ادامه تحصیل اعضای رسمی هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و فرهنگیان رسمی در شرایط غیراداری در قالب مأموریت تحصیلی سالیانه در دورههای روزانه، شبانه، حضوری، علاوه بر دورههای غیرحضوری و مجازی بلامانع است.
تبصره ۲: در صورت اخذ مرخصی اداری سالیانه، ادامه تحصیل در دورههای روزانه برای پرسنل اداری دستگاههای اجرایی ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری بلامانع است.
ماده ۲ ـ فعالیت دانشگاه پیام نور در دورههای روزانه، شبانه، حضوری و نیمهحضوری تعطیل و این دانشگاه صرفاً مجاز به برگزاری دورههای مجازی و غیرحضوری به زبان فارسی و زبانهای زنده دنیا میباشد.
تبصره ۱ ـ فعالیت دانشگاه پیام نور صرفاً در مرکز کشور ادامه پیدا میکند.
تبصره ۲ ـ کلیه ساختمانها و امکانات دانشگاه پیام نور بهقیمت کارشناسی روز محاسبه و در مراکز استانها در اختیار دانشگاه فرهنگیان و در شهرستانهای غیر از مرکز استان در اختیار دانشگاه فنی و حرفهای، یا دانشگاه آزاد اسلامی، و یا سایر واحدهای دانشگاهی وابسته به وزارت علوم قرار گرفته و قیمت آن در همان سال و یا سالهای بعدی پس از بهروز شدن به این دانشگاه پرداخت خواهد شد.
تبصره ۳ ـ نیروی انسانی رسمی و غیررسمی دانشگاه پیام نور در شهرستانها اعم از هیئت علمی رسمی و قراردادی و یا نیروی اداری که مازاد بر نیاز این دانشگاه در مرکز کشور است و یا تمایلی به انتقال به پایتخت ندارند باتوجه به تمایل خود افراد با ابلاغ وزارت علوم به یکی از دانشگاههای فنی و حرفهای و یا دانشگاههای فرهنگیان و یا سایر دانشگاههای وابسته به وزارت علوم و یا وزارت آموزش و پرورش منتقل میشوند، دانشگاه مقصد بدون هیچ عذری مکلف به پذیرش این افراد است.
تبصره ۴ ـ دانشگاه پیام نور با استفاده از هیئت علمی کیفی باقیمانده و جذب هیئت علمی جدید و یا اعضای هیئت علمی سایر دانشگاهها، واحد خود در مرکز کشور را به آخرین دستآوردهای فناوری اطلاعات مجهز نموده و اقدام به برگزاری دورههای مجازی و غیرحضوری داخلی و خارجی به زبان فارسی و سایر زبانهای دارای متقاضی مینماید. هیچ دانشگاهی حق ندارد مانع همکاری اعضای هیئت علمی خود در برگزاری دورههای داخلی و خارج از کشور دانشگاه پیام نور شود. واحدهای تدریسشده توسط اعضای هیئت علمی سایر دانشگاهها در دانشگاه پیام نور بهعنوان حقالتدریس در سقف مجاز محسوب شده و هزینه آن با احتساب یک بالاسری ابلاغی وزارت علوم توسط دانشگاه پیام نور به هیئت علمی و دانشگاه مربوطه پرداخت خواهد شد.
تبصره ۵ ـ کلیه واحدهای دانشگاهی وابسته به وزارت علوم از جمله دانشگاه فنی و حرفهای و دانشگاه فرهنگیان مستقر در شهرستانها و خارج از کشور و نیز سفارتخانههای ایران در خارج از کشور مکلفند با تعرفه توافقشده بین دانشگاه پیام نور و این دانشگاهها و سفارتخانهها و یا تعرفه ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در برگزاری آزمون میانترم و پایانترم دانشگاه پیام نور در شهرستانها و خارج از کشور، قرارداد منعقد نموده و با دانشگاه پیام نور همکاری نمایند.
ماده ۳ ـ کلیه مراکز علمی و کاربردی دولتی در داخل و خارج از کشور، تعطیل و امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی این مراکز در شهرستانها بهصورت بلاعوض به دانشگاههای فنی و حرفهای و یا سایر دانشگاههای وابسته به وزارت علوم، در آن شهرستان واگذار میشود.
ماده ۴ ـ دانشگاه آزاد اسلامی مکلف است برای اجتناب از هزینههای اضافی و کاهش هزینه واحدهای زیانده، رشتهمحلهای با داوطلب ناکافی را بهصورت موقت تعطیل و هیئت علمی این رشتهمحلها در شهرستانهای زیانده را به واحدهای دیگر با اولویت واحدهای همجوار مأمور و یا منتقل نمایند.
ماده ۵ ـ پذیرش دانشجو در دورههای فراگیر و مجازی پیام نور در مقاطع مختلف صرفاً بهصورت غیرحضوری و مجازی مجاز بوده و شورای گسترش حق محدودیت پذیرش در این دورهها را ندارد.
ماده ۶ ـ از تاریخ تصویب این قانون، شورای گسترش حق صدور مجوز تأسیس دانشگاه پیام نور و علمی و کاربردی دولتی در هیچ شهرستانی را ندارد. ایجاد مراکز دانشگاه آزاد اسلامی در بخشها نیز ممنوع است. جابهجایی مراکز دانشگاههای غیردولتی از یک شهرستان به شهرستان دیگر بلامانع است. تأسیس مراکز دانشگاهی فنی و حرفهای و فرهنگیان در شهرستانهای واجد شرایط بهروال گذشته منعی ندارد.
ماده ۷ ـ در صورت نرسیدن دانشجو به حدنصاب در کلاسهای حضوری در هرکدام از دانشگاههای مجری دورههای حضوری، با تعریف مجازی درس، کسری دانشجو از سایر دانشگاهها جذب خواهد شد. این دانشگاهها موظفند لیست دانشگاههای قابلقبول خود برای میزبانی دروس و تبادل دانشجو در دروس مجازی را اعلام نمایند.
انتهای پیام
ارسال نظر