پل کریمه پوتین

با حمله اوکراین به پل کریمه و کشته شدن یک زن و شوهر، روسیه اوکراین را متهم به حمله تروریستی کرده است.

به گزارش ایران‌پژواک، پل کریمه که سال ۲۰۱۸ توسط پوتین افتتاح شده بود تا راهی بین کریمه اوکراین به سوی روسیه باشد، مورد حمله اوکراینی‌ها قرار گرفت. صبح روز دوشنبه کسانی که در حوالی این پل ساکن بودند، صدای چند انفجار پیاپی را گزارش کردند. این پل که به کرچ هم مشهور است، سال قبل بر اثر یک انفجار آسیب دیده و بخش‌هایی از آن بسته شده بود. اوکراینی‌ها از این پل که پس از اشغال کریمه ساخته شده، به‌عنوان ساخت‌وسازی غیرقانونی نام می‌برند.

روسیه حمله به پل کریمه را تروریستی نامیده و آن را تقصیر اوکراینی‌ها انداخته است. از آنجایی که دو نفر که یک زن و شوهر بوده‌اند در این حمله کشته شده و دخترشان مجروح شده است، رسانه‌های روسی بر تروریستی بودن این حمله مانور زیادی می‌دهند. اما این درگیری که منجر به بسته شدن بخشی از پل کریمه شد، می‌تواند جهان را با بحرانی تازه رو به رو کند.

خشم روس‌ها از حمله به پل کریمه

روس‌ها حمله به پل کرچ را تبدیل به یک بحران امنیتی برای جهان کرده‌اند.

ولادیمیر کنستانتینف، رئیس پارلمان کریمه درباره حادثه روی داده بر روی پل منطقه گفته رژیم تروریست کی‌یف یک جرم جدید مرتکب شد و آن حمله به پل کریمه بود. این مقام مسئول منطقه کریمه تاکید کرده آنها را می‌توان فقط با محروم کردن از توانایی فیزیکی‌شان برای انجام چنین حملاتی و همچنین با در نظر گرفتن اقدامات تلافی جویانه برای چنین حملاتی متوقف کرد. خط راه آهن پل تخریب نشده، کریمه به وسیله یک کریدور زمینی در شمال به روسیه متصل می‌شود و شبه جزیره کریمه منزوی نیست.

به نوشته ایسنا، کمیته ملی ضد تروریسم روسیه نیز امروز اعلام کرد که حمله تروریستی بر روی پل کریمه صورت گرفته است. براساس اعلام این کمیته، دو وسیله زیرآبی بدون سرنشین اوکراینی در ساعت ۶:۰۵ دقیقه به وقت محلی به پل کریمه حمله کردند. کمیته تحقیق درباره این واقعه هم می‌گوید افرادی را از میان سرویس‌های ویژه اوکراین که در سازمان‌دهی حمله به پل کریمه دخیل بودند، شناسایی می‌کند.

وزارت خارجه روسیه نه تنها اوکراین را متهم کرده بلکه می‌گوید کی‌یف همدستانی هم در این واقعه داشته است. در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است که تصمیم برای حمله به پل کریمه توسط مقامات اوکراینی، ارتش و با مشارکت نیروهای ایالات متحده و انگلیس صورت گرفت. در این بیانیه همچنین آمده است: روسیه امیدوار است که جامعه بین‌المللی ارزیابی مناسبی از جنایت کی‌یف و اقدام تروریستی آن در پل کریمه ارائه دهد. تلاش‌ها برای برهم زدن ارتباطات حمل و نقل زمینی با کریمه و جدا کردن آن از مابقی سرزمین روسیه ذاتا غیرممکن است، اگر تحقیقات در مورد حمله به پل کریمه نشان دهد که زیردریایی‌هایی با منشاء غربی در آن مشارکت داشته‌اند، این همدستی غرب را تایید می‌کند.

پوتین رئیس جمهور روسیه در جریان نشست بررسی عملیات تروریستی به پل کریمه که دوشنبه شب برگزار شد، اعلام کرد، به دلیل حملات تروریستی به پل کریمه یک کودک بی پدر و مادر شد. او در ادامه توضیح داد با توجه به آنکه این دومین حمله تروریستی بر روی پل کریمه بود، من منتظر پیشنهادات برای بهبود امنیت این مرکز حمل و نقلی استراتژیک و مهم هستم. امروز صبح در این مورد مفصل با همکاران صحبت کردیم.

اوکراینی‌ها چه می‌گویند؟

سخنگوی سازمان اطلاعات دفاعی اوکراین در حالی که نتوانسته خوشحالی خود را از این ضربه به روس‌ها پنهان کند، گفته تخریب بخشی از پل کریمه می‌تواند مشکلات لجستیکی برای نیروهای روسیه ایجاد کند. آندری یوسوف توضیح داده که روسیه از این پل به عنوان یک مرکز لجستیکی بزرگ برای انتقال نیروها و منابع به عمق خاک اوکراین استفاده می‌کند و هر گونه مشکل لجستیکی، عوارض دیگری برای اشغالگران است که مزایای بالقوه‌ای برای نیروهای دفاعی اوکراین ایجاد می‌کند. با این حال او از پذیرفتن مسئولیت اوکراین در این حمله خودداری کرد.

"الکساندر سیرسکی"، فرماندهی نیروهای زمینی اوکراین شب قبل از این حمله در رسانه‌های اجتماعی نوشته بود "لالایی برای اشغالگران آماده می‌شود."

خطری که جهان را تهدید می‌کند

همزمان با حمله به پل کریمه روسیه توافق صادرات غلات را که به واسطه ترکیه سال گذشته امضا شده بود،‌ متوقف کرد. مسکو البته اعلام کرده که این تصمیم ربطی اتفاقات مربوط به پل کرچ ندارد. اما تحلیلگران این دو را با یکدیگر مرتبط می‌دانند.

به نوشته نیویورک‌تایمز روسیه پس از حمله به اوکراین، کشتی های جنگی خود را در امتداد سواحل دریای سیاه اوکراین مستقر و اوکراین هم در مقابل این آب ها را برای جلوگیری از حمله دریایی روسیه مین گذاری کرد. نتیجه آن که بنادر مورد استفاده برای صادرات غلات برای حمل و نقل تجاری به کلی مسدود شدند.

اما براساس توافق صورت گرفته مقرر شد ، اوکراینی ها کشتی های حامل غلات را به خارج از بنادر اودسا، یوژنه و چورنومورسک هدایت کنند و یک مرکز فرماندهی مشترک هم فورا با حضور مقامات اوکراین، روسیه، ترکیه و سازمان ملل متحد در استانبول برای نظارت بر حرکت ناوگروه ها ایجاد شده بود.

این کشتی‌ها به سمت آب‌های ترکیه می‌رفتند تا توسط تیم مشترکی از مقامات انکارا ، سازمان ملل، اوکراین و روسیه بازرسی شوند. سپس محموله‌های خود را به مقاصدی در سراسر جهان تحویل می‌دادند.

زلنسکی که اخیرا به آنکارا سفر کرده بود، در دیدار خود با اردوغان در مورد این توافق به بحث و گفتگو نشست. اما ظاهرا همه گفتگوها و برنامه‌ریزی ها حالا با تصمیم روسیه به برهم زدن توافق و عدم تمدید آن برای یک سال دیگر، بهم ریخته است. اتفاقی که می‌تواند بحران غلات را در جهان به وجود اورده و موادغذایی را در بخش‌هایی از دنیا گران کند. البته روس ها یک شرط هم برای غربی ها گذاشته و گفته اند اگر غرب دست از تحریم موادغذایی و کود روسیه بکشد به توافقنامه غلات باز می‌گردد.

آمریکایی ها تصمیم مسکو را در مورد توافق غلات بی‌رحمانه توصیف کرده‌اند و گوترش دبیرکل سازمان ملل گفته این تصمیم ضربه به مردم نیازمند است. از آنجایی که اغلب مشتریان این غلات اوکراین در شمال آفریقا و خاورمیانه قرار دارند، به‌نظر می‌رسد روس‌ها از این کار برای تحت فشار قرار دادن غرب و اوکراین استفاده کرده‌اند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی