چین

شهری در چین به زوج‌هایی که در آن عروس ۲۵ ساله یا کمتر باشد، «پاداش» هزار یوانی (۱۳۷ دلاری) می‌دهد. این پاداش، آخرین اقدام برای تشویق جوانان به ازدواج و بچه‌دار شدن در چین است. این کشور با مشکلات و نگرانی‌های فزاینده در مورد کاهش نرخ زاد و ولد روبه‌رو است.

به گزارش ایران‌پژواک، این خبر هفته گذشته از سوی مقامات شهر چانگشان در یک حساب رسمی در وی‌چت اعلام شد. در این پیام آمده است که هدف از اعطای این جایزه، ترویج «ازدواج متناسب با سن و فرزندآوری» برای اولین ازدواج است.

علاوه بر این، مجموعه‌ای از یارانه‌های مراقبت از کودک، باروری و تحصیل برای زوج‌هایی که دارای فرزند هستند هم شامل این بسته تشویقی می‌شود.

جمعیت چین در سال گذشته برای اولین بار در شش دهه گذشته کاهش یافت و سرعت پیری جمعیت هم مساله‌ساز شده است. از این رو، مقامات این کشور مجوعه‌ای از اقدامات برای افزایش نرخ زاد و ولد از جمله مشوق‌های مالی و بهبود تسهیلات مراقبت از کودکان را در نظر گرفته‌اند.

محدودیت سنی قانونی چین برای ازدواج، حداقل ۲۲ سال برای مردان و ۲۰ سال برای زنان است. اما تعداد ازدواج‌ها در چین هم رو به کاهش است. از طرفی به دلیل سیاست‌های رسمی که بچه‌دار شدن را برای زنان مجرد دشوارتر می‌کند، میزان نرخ زاد و ولد کاهش یافته است.

براساس داده‌های دولتی منتشر شده در ماه ژوئن، نرخ ازدواج در سال ۲۰۲۲ میلادی با ۶.۸ میلیون نفر، پایین‌ترین رقم از سال ۱۹۸۶ تاکنون بوده است. این در حالی است که سال گذشته هم ۸۰۰ هزار ازدواج کمتر از سال ۲۰۲۱ ثبت شده است.

رسانه‌های دولتی گزارش داده‌اند که نرخ باروری در چین که در حال حاضر یکی از پایین‌ترین نرخ‌های باروری در جهان را دارد، در سال ۲۰۲۲ به پایین‌ترین سطح یعنی ۱.۵۹ کاهش یافته است.

هزینه‌های بالای مراقبت از کودک و اجبار برای ترک کار، بسیاری از زنان را از داشتن فرزند بیشتر یا به طور کلی داشتن فرزند منصرف کرده است و تبعیض جنسیتی و کلیشه‌های سنتی درباره ضرورت مراقبت زنان از فرزندانشان نیز هنوز در سراسر این کشور رواج دارد.

اعتماد پایین مصرف کننده و نگرانی‌های فزاینده در مورد سلامت اقتصاد چین هم از عوامل کلیدی است که توسط جوانان چینی برای عدم تمایل به ازدواج و بچه‌دار شدن ذکر شده است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی