سد ترکیه

بحران آب در کلانشهر استانبول ترکیه این روزها با کاهش ذخایر سه سد مهم تامین کننده آب آن به زیر پنج درصد تشدید شده است و این شهر فقط برای ۷۰ روز دیگر آب دارد.

به گزارش ایران‌پژواک، شبکه تلویزیونی ان.تی.وی، هم اکنون ذخایر سه سد پوبوچ‌دره، کازان‌دره و بویوک‌چکمجه که تامین کننده آب کلانشهر استانبول است، از سطح بحرانی فراتر رفته و در آستانه خشک شدن کامل قرار دارد.

بنا به این گزارش، ترکیه یکی از خشک ترین دوره های تاریخ خود را تجربه می کند، به طوری که دمای هوا در ماه جای میلادی که در آخرین روزهای خود قرار دارد، بالاتر از استانداردهای فصلی بوده و همین امر موجب کاهش بارندگی، افزایش مصرف آب و تبخیر ذخایر آب در سدهای تامین کننده آب استانبول شده است.

بنا به این گزارش، ذخایر ۱۰ سد تامین کننده آب استانبول هم اکنون به زیر ۲۳ درصد کاهش یافته و در واقع به علت افزایش مصرف آب و تشدید تبخیر ناشی از خشکسالی، این سدها به سطح آستانه بحرانی رسیده اند.

ان.تی.وی همچنین گزارش داد که به اعتقاد کارشناسان، در صورت نبود بارندگی در روزهای آینده، بسیاری از سدها در خطر خشک شدن قرار خواهند گرفت و در تامین آب شهر استانبول مشکل جدی بروز خواهد کرد.

بحران خشکسالی در ترکیه از چند سال قبل آغاز و در سال جاری تشدید شده، به طوری که هم‌اکنون علاوه بر بروز کمبود آب جدی در کلانشهر استانبول، سدها و دریاچه‌های این کشور پرآب نیز در معرض خشکی قرار گرفته و نگرانی عمیقی در زمینه تامین آب شهری در روزهای آینده در این شهر ایجاد شده است.

کاهش حدود یک سوم برابر با ۱۱۰ میلیمتری میانگین بارندگی و بروز خشکسالی از فصل پاییز و زمستان سال گذشته در مناطق مختلف ترکیه آغاز شده و این روند در پی گرمای کم سابقه تابستان امسال، بر ذخایر سدهای تامین کننده آب تاثیر گذاشته و حال این کشور پرآب منطقه غرب آسیا نیز همچون سایر کشورهای این منطقه درگیر بحران خشکسالی شده است.

شبکه خبری تی.آر.تی ترکیه، اواخر سال میلادی گذشته در پی کاهش میزان بارندگی هشدار داد که کلانشهر استانبول در پی بروز خشکسالی با کمبود جدی تامین آب مواجه شده و ذخایر سدهای تامین کننده آب شهر استانبول به پایین ترین سطح خود در دو دهه اخیر رسیده است.

با تداوم خشکسالی کم سابقه در غرب ترکیه، اداره آب و فاضلاب کلانشهر استانبول از ساکنان این شهر خواست تا برای جلوگیری از قطع آب، از طریق تعمیر سامانه لوله کشی و نصب کاهش دهنده‌های آب بر سر شیرها، صرفه جویی کنند تا دوره خشکی امسال پایان یابد.

طی تابستان امسال در پی افزایش دمای هوا و شدت خشکسالی، آتش سوزی‌های گسترده ای در مناطق جنگلی و مرتع جنوب و غرب ترکیه به خصوص در ۶ استان موغلا، چاناک‌قعله، مانیسا، بالیک‌اسیر، ازمیر و کوتاهیه رخ داده و بسیاری از تالاب ها و سدهای کوچک و بزرگ در مناطق مختلف به خصوص در غرب این کشور خشک شد.

شبکه تلویزیونی تی.آر.تی خبر طی گزارشی از افزایش کم سابقه دمای هوا در همه استان‌های ترکیه در سال جاری خبر داد و اعلام کرد که امسال دمای هوا در ۳۶ استان ترکیه به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد رسید و برای نخستین بار دمای بالای ۴۶ درجه سانتیگراد در ترکیه ثبت شد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی