• ۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۸
  • کد خبر: 35181
احمد مسعود

احمد مسعود گفت، با طالبان درباره سازش، گفت‌وگویی نداریم و به جنگ چریکی برای آوردن این گروه بر سر میز مذاکره ادامه می‌دهیم.

به گزارش ایران‌پژواک، احمد مسعود، رهبر در تبعید جبهه مقاومت ملی افغانستان در مصاحبه‌ای در پاریس گفت، تنها راه برای طالبان به منظور دستیابی به مشروعیت این است که انتخابات برگزار کند اما درحال حاضر دورنمایی برای چنین اقدامی دیده نمی‌شود.

وی ادامه داد: طالبان از هرگونه مذاکره برای گفت‌وگو امتناع می‌کند و فقط از جهان و مردم افغانستان می‌خواهد تا بپذیرند این تنها روش رو به جلوست.

گروه‌های مقاومت ملی افغانستان وفادار به مسعود و مخالف به قدرت رسیدن مجدد طالبان هستند و درگیری‌هایی هم از اوت ۲۰۲۱ بین دو طرف در پنجشیر رخ داده است.

احمد مسعود که از خارج از کشور بر این گروه‌ها نظارت دارد گفته که جبهه مقاومت افغانستان مجبور شده تا تاکتیک‌هایش را تغییر دهد چون نمی‌تواند با طالبان که به شدت مجهز است، مبارزه کند.

وی با اشاره به رشد تعداد نیروهای جبهه مقاومت ملی افغانستان از ۱۲۰۰ به ۴۰۰۰ نفر گفت: ما سال گذشته میلادی یک رویکرد عملی‌تر را انتخاب کردیم که همان جنگ چریکی است. برای همین است که می‌بینید با این تعداد کم تاثیر بیشتری داشته‌ایم.

احمد مسعود ۳۴ ساله که برای رونمایی از یک کتاب جدید در پاریس بود، همچنین گفت: نیروهای جبهه مقاومت ملی افغانستان هیچ کمک نظامی دریافت نمی‌کنند و به انبارهای تسلیحاتی مربوط به چندین دهه جنگ در افغانستان وابسته هستند. آنها به مهمات نیاز دارند.

مسعود خاطرنشان کرد: این به قدر کافی مایه دردسر طالبان است البته نه آنقدری که باعث سرنگونی آنها شود یا باعث شود تا بر سر میز مذاکره بنشینند. این چیزی است که جهان باید درکش کند.

رهبر در تبعید جبهه مقاومت ملی افغانستان هرگونه پیشنهاد برای بازگشت به افغانستان را به عنوان بخشی از طرح الحاق مجدد مقام‌های سابق افغانستان که از سوی طالبان مطرح شده، ‌رد کرد و افزود: این افرادی که افغانستان را ترک کرده به دنبال دلایل جدی هستند. آنها برای اصولی افغانستان را ترک کرده‌اند. اگر طالبان اعلام کرد که انتخابات را می‌پذیرد آنوقت همگی ما می‌توانیم به خاطر آن چیزی که می‌خواهیم، به افغانستان برگردیم.

وی گفت: ما تلاش می‌کنیم تا به غربی‌ها بگوییم که شاید شما به مساله اوکراین مشغول و سرگرم هستید اما ما هم بابت اوضاع در افغانستان به توجه نیاز داریم چون اوضاع در کشور مثل بمب ساعتی است.

انتخابات آخری که در افغانستان برگزار شد به دست دولت مورد حمایت آمریکا بود که طالبان در اوت ۲۰۲۱ آن را با بازگشت مجددش به افغانستان سرنگون کرد. طالبان کمیسیون انتخابات این کشور را در دسامبر ۲۰۲۱ منحل کرد.

بسیاری از کشورهای غربی دولت طالبان در افغانستان را به صورت رسمی به رسمیت نمی‌شناسند و یکی از دلایل آنها رفتار درباره زنان در افغانستان است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی