پزشکان

معاونت آموزشی وزارت بهداشت در نامه‌ای خواستار افزایش شهریه دانشگاه‌های علوم پزشکی متناسب با افزایش نرخ تربیت دانشجو در کشور شده و تاکید کرده است هزینه آزادسازی مدارک هم باید افزایش یابد.

به گزارش ایران‌پژواک، دکتر ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامه‌ای خطاب به دکتر ابراهیم گلمکانی نماینده وزیر بهداشت و دبیر هیأت‌های امنا، مجامع و شوراهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهادات این معاونت را درباره افزایش شهریه‌های پردیس‌های خودگردان، انتقالی از خارج و هزینه آزاد سازی مدارک دانش آموختگان علوم پزشکی اعلام کرده است.

در این نامه آمده است: «پیرو نامه شماره ۵۰۰/۶۹۶۰/ د مورخ ۲۰ دی ۱۴۰۱ و نامه شماره ۵۰۰/۳۸۸۷/ د مورخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ به استحضار می‌رساند بر اساس قوانین برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵، هدف قانونگذار پیش بینی هزینه لازم برای آموزش نیروی انسانی در هر رشته / مقطع در دانشگاه‌های مختلف و در رشته تحصیلی مورد نظر بوده است که این مبالغ محاسبه و به عنوان شهریه دانشجویان شهریه پرداز در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور تعیین می‌شود.

از سوی دیگر میانگین شهریه‌های فعلی دانشجویان شهریه پرداز دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی با سرانه اختصاص یافته از سوی سازمان برنامه و بودجه نیز فاصله بسیار دارد که با روح قوانین و مقررات مغایرت دارد. در سال‌های اخیر به دلایل متعدد، افزایش هزینه‌های آموزشی و کمک آموزشی بار مالی سنگینی به دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها تحمیل کرده و عملاً امکان ادامه روند آموزش با شهریه‌های فعلی امکان‌پذیر نیست.

پایین بودن میزن شهریه دلیل استنکاف از ایفای تعهدات یا خرید تعهدات آموزش رایگان

با عنایت به اینکه میانگین شهریه‌های دانشجویان شهریه پرداز در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی عملاً مبنای محاسبه هزینه خرید تعهدات آموزش رایگان (برای افرادی که از نظر قانونی امکان خرید دارند)، دریافت خسارت از دانشجویان انصرافی و اخراجی، تعیین خسارت دانشجویان مستنکف قرار می‌گیرد، به دلیل پایین بودن میزان شهریه‌ها و فاصله زیاد با نرخ واقعی، در سال‌های اخیر این موضوع عاملی برای استنکاف از ایفای تعهدات، یا خرید تعهدات آموزش رایگان شده و با روند افزایشی دانش آموختگان رشته‌های علوم پزشکی اقدام به خرید تعهدات و آزادسازی مدارک جهت ترجمه، تسجیل و خروج از کشور می‌کنند.

پیرو گزارش ارسال شده طی نامه شماره ۵۰۰/۳۸۸۷/ د مورخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۱، موضوع ساماندهی ایفای تعهدات مربوط به آموزش رایگان طی بخشنامه محرمانه مورخ ۲۲ آبان ۱۴۰۱ و سپس بخشنامه تکمیلی به شماره ۱۰۰/۱۳۵۵ مورخ ۱۹ دی ۱۴۰۱ توسط وزیر بهداشت به منظور استفاده بهینه از نیروی انسانی مورد نیاز کشور، توزیع عادلانه نیروی انسانی و بهره‌مندی همه آحاد جامعه خصوصاً مناطق کم برخوردار از دانش آموختگان حوزه علوم پزشکی ابلاغ شده است.

از سوی دیگر طی مکاتبه شماره ۵۰۰/۷۶۲/ د مورخ ۱۹ آذر ۱۴۰۱ با سازمان سنجش آموزش کشور، اعلام شده است از سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ به بعد، هزینه خرید تعهدات آموزش رایگان و هزینه‌های ناظر به انصراف و اخراج دانشجویان، مطابق با سرانه اختصاص یافته برای تربیت دانشجوی مورد نیاز کشور که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور تعیین می‌شود، محاسبه خواهد شد.

در حال حاضر میانگین فعلی شهریه دانشجویان شهریه پرداز و میزان سرانه تعیین شده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ به شرح جدول زیر است:

رشته تحصیلی میانگین فعلی شهریه سالانه دانشجویان شهریه پرداز ۱۴۰۲-۱۴۰۱ میزان سرانه سالانه تعیین شده سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۲
کارشناسی ۱۸۰ میلیون ریال ۸۵۲ میلیون ریال
کارشناسی ارشد ۲۲۰ میلیون ریال یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال
دکتری تخصصی (Ph.D) ۳۵۰ میلیون ریال دو میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال
پزشکی (دکتری عمومی) ۳۰۰ میلیون ریال دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال
دندانپزشکی (دکتری عمومی) ۳۴۰ میلیون ریال دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال
داروسازی (دکتری عمومی) ۲۸۰ میلیون ریال دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال

شایان ذکر است مطابق اعلام طی نامه شماره ۵۰۰/۵۶۳۶/ د مورخ ۵ آذر ۱۴۰۱ براساس ابلاغ سیاست‌ها و ضوابط انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی خارج از کشور به دانشگاه‌های داخل توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، میزان شهریه با توجه به نوع رشته و سطح خدمات آموزشی کمک آموزشی و رفاهی ارائه شده و نیز با در نظر گرفتن سرانه سالانه مورد نیاز برای تربیت دانشجو که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام می‌شود، توسط هیئت امنای دانشگاه مقصد تعیین می‌شود.

با عنایت به موارد فوق الذکر بر اساس کارشناسی‌های صورت گرفته، با در نظر گرفتن هزینه‌های مورد نیاز برای آموزش نیروی انسانی و نظرات اخذ شده از معاونین آموزشی دانشگاه‌ها و سایر صاحبنظران متناسب سازی میزان شهریه دانشجویان شهریه پرداز، با هزینه‌های مورد نیاز برای آموزش، پژوهش و امکانات آموزشی و کمک آموزشی ضرورت دارد.

با توجه به این موضوعات پیشنهاد معاونت آموزشی وزارت بهداشت در خصوص شهریه سالانه این دانشجویان در مقاطع مختلف برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به شرح زیر ارسال می‌شود:

۱. میزان شهریه دانشجویان شاغل به تحصیل (ورودی‌های قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲)

به منظور متناسب سازی میزان شهریه دانشجویان شهریه پرداز با سرانه تعیین شده از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به صورت پلکانی، میزان شهریه سالانه دانشجویان شاغل به تحصیل (ورودی‌های قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲) برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ به شرح جدول زیر پیشنهاد می‌شود:

رشته تحصیلی میانگین شهریه سالانه پیشنهادی دانشجویان برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲
کارشناسی ۴۰۰ میلیون ریال
کارشناسی ارشد ۵۰۰ میلیون ریال
دکتری تخصصی (Ph.D) ۸۵۰ میلیون ریال
پزشکی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال
دندانپزشکی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال
داروسازی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال

۲. میزان شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز نو ورود (ورودی سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲)

با توجه به اعلام قبلی و درج در دفترچه آزمون سراسری سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ برای پذیرفته شدگان آزمون‌های سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲، هزینه شهریه تحصیلی، مطابق با سرانه اختصاص یافته برای تربیت دانشجوی مورد نیاز کشور که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور مطابق جدول زیر تعیین و اعمال شود:

رشته تحصیلی میزان سرانه سالانه تعیین شده سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۲
کارشناسی ۸۵۲ میلیون ریال
کارشناسی ارشد یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال
دکتری تخصصی (Ph.D) دو میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال
پزشکی (دکتری عمومی) دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال
دندانپزشکی (دکتری عمومی) دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال
داروسازی (دکتری عمومی) دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال

۳. این شهریه‌ها شامل شهریه ثابت و شهریه متغیر بوده و میزان آنها با نظر دانشگاه / دانشکده برای هر ترم تعریف و تعیین می‌شود.

۴. با توجه به تفاوت امکانات دانشگاه‌ها، تفاوت در میزان شهریه‌ها بر اساس ضرایب اعمال شده در هیأت امنای دانشگاه‌ها تعیین شود.

۵. حداکثر میزان تغییرات در مبالغ شهریه‌های مذکور در هیأت امنای دانشگاه / دانشکده با رعایت ضرایب مورد نظر، تا ۳۰ درصد است.

۶. با استناد به بند ۵ ابلاغیه ساماندهی ایفای تعهدات توسط وزیر بهداشت در آبان ماه ۱۴۰۱، میزان هزینه خرید تعهد، انصراف، اخراج دانشجویان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای حرفه‌ای (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) زیر همان مبالغ شهریه سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به شرح زیر خواهد بود:

رشته تحصیلی میانگین شهریه سالانه پیشنهادی دانشجویان برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲
کارشناسی ۴۰۰ میلیون ریال
کارشناسی ارشد ۵۰۰ میلیون ریال
دکتری تخصصی (Ph.D) ۸۵۰ میلیون ریال
پزشکی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال
دندانپزشکی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال
داروسازی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال

۷. میزان وثیقه گذاری دانشجویان برای امکان خروج دانشجویی، معادل سرانه سالانه اعلام شده از سوی سازمان برنامه بودجه برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در سنوات تحصیل ضرب خواهد شد. برای تعیین میزان وثیقه دانشجویان دارای تعهد بیش از یک برابر، مبالغ مذکور در ضریب تعهدات نیز ضرب می‌شود.

۸. از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ هزینه خرید تعهدات برای افرادی که قانوناً امکان خرید دارند و هزینه انصراف، اخراج و استنکاف دانشجویان تحصیلات تکمیلی (دکتری تخصصی (Ph.D) و دستیاری و فوق تخصص و فلوشیپ)، مطابق با سرانه اختصاص یافته برای تربیت دانشجوی مورد نیاز کشور، که از سوی سازمان برنامه و بودجه سال ۱۴۰۲ به شرح زیر، به اضافه کمک هزینه‌های پرداخت شده و جریمه هزینه - فرصت از دست رفته (جریمه + کمک هزینه + سرانه) تعیین و اعمال شود.

رشته تحصیلی سرانه سالانه سازمان برنامه و بودجه کشور سال ۱۴۰۲
دکتری تخصصی (Ph.D) دو میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال
دستیاران بالینی سه میلیارد و ۱۲۴ میلیون ریال
فوق تخصص و فلوشیپ سه میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال

۹. میزان شهریه‌های تحصیلی پیشنهادی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برای دانشجویان انتقالی از خارج از کشور جهت ورودی‌های قبل از سال ۲۰۱۹ به دانشگاه‌های خارج از کشور، با توجه به نوع رشته و سطح خدمات آموزشی، کمک آموزشی و رفاهی ارائه شده و متناسب با شهریه‌های داخل به شرح جدول زیر تعیین می‌شود:

رشته تحصیلی شهریه دانشجویان انتقالی از خارج از کشور با ورودی قبل از سال ۲۰۱۹ به دانشگاه‌های خارج از کشور
پزشکی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال
دندانپزشکی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال
داروسازی (دکتری عمومی) یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال
کارشناسی ۶۰۰ میلیون ریال
کارشناسی ارشد ۸۰۰ میلیون ریال
دکتری تخصصی (Ph.D) یک میلیارد ریال

۱۰. میزان شهریه‌های تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برای دانشجویان انتقالی از خارج کشور که بعد از آغاز سال ۲۰۱۹ در خارج از کشور شروع به تحصیل کرده و بر اساس آئین نامه انتقال دانشجویان مصوب شورای عالی برنامه ریزی مورخ ۳ مرداد ۱۴۰۱ و براساس آزمون بررسی صلاحیت علمی در دانشگاه‌های داخل پذیرفته می‌شوند، به شرح زیر خواهد بود:

رشته تحصیلی میانگین شهریه سالانه دانشجویان انتقالی از خارج کشور (شروع به تحصیل بعد از آغاز سال ۲۰۱۹)
پزشکی (دکتری عمومی) دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال
دندانپزشکی (دکتری عمومی) دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال
داروسازی (دکتری عمومی) دو میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال
کارشناسی ۸۵۲ میلیون ریال
کارشناسی ارشد یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال
دکتری تخصصی (Ph.D) دو میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال

۱۱. میزان شهریه‌های پیشنهادی برای دوره‌های تکمیلی ارزشیابی دانش آموختگان خارج از کشور در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ معادل شهریه‌های تحصیلی دانشجویان انتقالی از خارج کشور (بند ۹) خواهد بود.

دکتر باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت در این نامه از دبیر هیأت امنای وزارت بهداشت درخواست کرده است این پیشنهادات جهت تصویب در دستور کار جلسه مشترک هیأت امنای دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گیرد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی