به گزارش ایرانپژواک، بنابر بررسیهای روانشناسی، بزرگترین فرزند دختر در خانواده رفتار و منشی بسیار متفاوت از فرزندان بعد از خودش دارد. در این بررسیها مشخص شده که بزرگترین دختر خانواده از همان اوایل زندگی، چگونگی مراقبت از کودکان را میآموزد. بدین معناکه در مراقبت از فرزندان پس از خود احساس مسئولیت بالایی دارند. این فرزندان معمولا الگوی فرزندان کوچکتر میشوند.
روانشناسان به این دلیل که این دختران خیلی زودتر از موعد به بلوغ فکری و جسمی میرسند و تحت تاثیر عوارض منفی آن قرار میگیرند، این وضعیت را سندرم دختر ارشد خانواده نامیدهاند.
بنابه گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، دخترانی که اولین فرزند هستند زودتر از خواهر و برادرهای خود بالغ میشوند. درواقع این فرزندان وقتی شروع به مراقبت از کودکان کوچکتر از خود میکنند، غدد آدرنال یا فوقکلیوی در بدن آنها زودتر از موعد، هورمونهای بلوغ ترشح میکنند و علایم بلوغ مانند جوشهای غرور، موی بدن و همینطور بلوغ عاطفی نمایان میشوند.
البته در بررسی دیگر هم مشخص شده، زنانی که اولین فرزندشان دختر است و دوباره باردار شدهاند و در این دوران دچار اضطراب میشوند، دخترشان نقش حامی به خود گرفته و با مراقبت از مادر و فرزندان کوچکتر دیگر، زودتر از موعد در مسیر بلوغ فکری و جسمی قرار میگیرد. این دختران بدون اینکه خودشان فرزندی داشته باشند به خوبی والدینشان از خواهر و برادرهای کوچکتر خود مراقبت میکنند.
سندرم دختر ارشد پیامدهای زیادی برای این دختران دارد، چراکه کودکی آنها را نابود میکند وآنها بهجای اینکه به مهارتهای خود (تحصیلی یا اجتماعی ) بیفزایند، بهترین روزهای زندگیشان صرف مراقبت از دیگران میشود و بار سنگینی روی شانههای کوچک آنها قرار میگیرد.
انتهای پیام
ارسال نظر