به گزارش ایرانپژواک، لیگ برتر بیستوسوم روز شنبه با قهرمانی پرسپولیس و سقوط ۲ تیم صنعتنفت آبادان و پیکان به پایان رسید. با وجود اتمام مسابقات لیگ برتر، کار کمیته انضباطی هنوز به پایان نرسیده و این کمیته همچنان احکام مربوط به تخلفات فوتبالیها را صادر میکند. کمیته انضباطی این فصل یکی از شلوغترین سالهای خود را سپری کرد و هر هفته احکام زیادی از سوی این کمیته صادر شد. احکامی که بسیاری از آنها به شدت سنگین بودند و درآمدزایی قابل توجهی برای فدراسیون فوتبال داشتند. یکی از بزرگترین سوالات فوتبالیها هم نحوه استفاده از جرائم انضباطی است که فدراسیون فوتبال مدعی شده صرف برگزاری مسابقات میشود و به نوعی بخشی از بودجه فوتبال ایران از سوی متخلفین تامین شده است.
۵۰ میلیارد برای یک قانون جنجالی
بدون شک سنگینترین احکام مالی تاریخ فوتبال ایران امسال علیه ۲ تیم سپاهان و پرسپولیس صادر شد. این ۲ تیم بهدلیل تخلف در قانون سقف بودجه، بهترتیب ۴۰ و ۱۰ میلیارد تومان جریمه شدند و حتی از آنها امتیاز هم کسر شد. باشگاه سپاهان که تخلفات زیادی در این زمینه داشت ابتدا به پرداخت ۴۰ میلیارد و کسر ۴ امتیاز محکوم شد که در ادامه کمیته استیناف امتیازات این تیم را برگرداند ولی جلوی بازی ۶ بازیکن سپاهان را گرفت که این موضوع در هفتههای پایانی نیمفصل اول آسیب بزرگی به تیم ژوزه مورایس وارد کرد و آغاز خروج این تیم از کورس قهرمانی بود.
پرسپولیس هم بهدلیل تخلف در پرداخت مالیات گیورگی گولسیانی به پرداخت ۱۰ میلیارد جریمه و کسر یک امتیاز محکوم شد که امتیاز این تیم هم مثل سپاهان برگردانده شد ولی سرخپوشان جریمه مالی را پرداخت کردند تا کمیته انضباطی از قانون سقف بودجه مبلغ ۵۰ میلیارد تومان درآمد کسب کند.
مساویهای میلیاردی در دربی
در سالهای اخیر حواشی مربوط به دربی پایتخت از اتفاقات فنی آن به مراتب بیشتر بوده و این موضوع باعث شد جرائم زیادی از این مسابقه به حساب کمیته انضباطی واریز شود. دربی رفت استقلال و پرسپولیس با نتیجه یک - یک به پایان رسید و حواشی زیادی در پی داشت. این موضوع باعث شد یحیی گلمحمدی و علی سامره هر کدام ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شوند و علی شاجانی، ماساژور استقلال هم ۲۶ میلیون تومان جریمه شد. ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس هم بهدلیل رفتار هواداران خود هرکدام ۳۰۰ میلیون جریمه پرداختند تا مجموع جرائم دربی رفت از یک میلیارد هم بیشتر شود.
در دربی برگشت حواشی کمتری بین اعضای ۲ تیم وجود داشت و مصاحبه خاصی هم نبود ولی هرکدام از تیمها بهدلیل رفتار تماشاگران خود ۵۰۰ میلیون تومان جریمه شدند تا این دربی هم یک میلیارد جریمه داشته باشد. کمیته انضباطی در مجموع ۲ دربی رفت و برگشت مبلغ ۲ میلیارد تومان استقلال و پرسپولیس را جریمه کرد.
احکام سنگین در بازی جنجالی آلومینیوم - استقلال
یکی از بازیهای جنجالی نیمفصل دوم لیگ برتر، تقابل آلومینیوم اراک و استقلال بود که حواشی زیادی را در پی داشت. حسین حسینی، کاپیتان استقلال در این بازی با یک جیمیجامپ برخورد داشت که این موضوع برای او گران تمام شد و کمیته انضباطی او را به پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان جریمه و یک جلسه محرومیت تعلیقی محکوم کرد. حکم حسینی پس از مصاحبه هفته بعد او سنگینتر شد و محکومیت او ۳۰ میلیون تومان اافزایش یافت و یک بازی استقلال را هم از دست داد. باشگاههای آلومینوم و استقلال هم بهترتیب ۲۰۰ و ۱۰۰ میلیون جریمه شدند و محمدحسین مرادمند و حامد بصیری، بازیکنان ۲ تیم هم هرکدام ۱۰۰ و ۲۰ میلیون جریمه پرداخت کردند تا در مجموع این بازی ۷۵۰ میلیون جریمه نقدی داشته باشد.
کمیته انضباطی همچنین باشگاه تراکتور را بهدلیل رایگاه اعلام کردن بلیت دیدار با سپاهان ۱۰۰ میلیون تومان جریمه کرد که این هم با واکنشهای زیادی همراه شد.
حکم سنگین علیه نکونام در هفتههای پایانی
با تصمیم سازمان لیگ، جرائم انضباطی تیمها در مقطع پایانی لیگ افزایش یافت و این موضوع باعث شد جواد نکونام بهدلیل صحبتهای تندی که پس از بازی با نساجی علیه فدراسیون فوتبال و مهدی تاج انجام داده بود ۵ میلیارد تومان جریمه شود. مبلغی که البته استقلالیها میگویند اشتباه اعلام شده ولی اصلاحیهای در خصوص آن به چشم نمیخورد. روزبه چشمی و حسین حسینی هم پس از مصاحبه در همان بازی مجموعا ۵۰۰ میلیون جریمه شدند و کمیته انضباطی استقلال و نساجی را هم ۵۰۰ و ۱۰۰ میلیون جریمه کرد تا این بازی ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون جریمه مالی داشته باشد.
کمیته انضباطی دیروز هم احکام جدیدی اعلام کرد که مهرداد محمدی ۵۰۰ میلیون، حمیدرضا رجبی، ساکت الهامی و حسین بادامکی هرکدام ۲ میلیارد جریمه شدند تا مجموعا ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دیگر به حساب فدراسیون فوتبال واریز شود.
درآمدزایی باورنکردنی کمیته انضباطی در یک فصل فوتبالی
مجموع جرائم نقدی مربوط به این احکام کمیته انضباطی به عدد باورنکردنی ۶۶ میلیارد تومان میرسد که تازه بخشی از این جرائم است. کمیته انضباطی در طول فصل احکام زیادی با مبالغ ۱۰۰ میلیون تومان و کمتر از آن هم صادر کرده که میتواند مجموع جرائم نقدی را به بیش از ۷۰ میلیارد تومان برساند. رقمی که در حد کل هزینههای یک فصل فوتبالی یک تیم میانهجدولی است و حالا وارد خزانه فدراسیون فوتبال شده است. مشخص نیست که فدراسیون فوتبال دقیقا این ارقام را صرف چه کارهای میکند ولی با همین پول میتوان بخشی از بودجه خرید VAR را تامین کرد.
انتهای پیام
ارسال نظر