• ۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
  • کد خبر: 39807
تب دنگی

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور از دنیا گرفتار تب دنگی هستند. از تاریخچه این بیماری چه می‌دانید؟

به گزارش ایران‌پژواک، از سال ۲۰۲۳میلادی، دنیا با موج شدیدی از گسترش تب دنگی مواجه شد. ویروس تب دنگی که از پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود، هر چند سال یک‌بار خودی نشان می‌دهد و برخی از کشورهای دنیا را گرفتار می‌کند. این بار این بیماری ۱۰۰ کشور دنیا، از جمله مناطقی از آفریقا، منطقه PAHO دربرگیرنده ۳۵ کشور آمریکایی، مدیترانه شرقی، اروپا، آسیای جنوب شرقی وکشورهای غرب اقیانوس آرام را دربرگرفته است.

در اینفوگرافیک زیر تاریخچه‌ای مختصر از شروع تب دنگی تا شیوع آن در سال ۲۰۱۸ میلادی آورده شده است:

تب دنگی تاکنون در دنیا چقدر کشته داده؟

تب دنگی از سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴

تب دنگی همچنان تا سال ۲۰۱۹ میلادی به بیماری‌زایی خود ادامه داد و در سراسر جهان حداقل ۵.۸ میلیون نفر به آن مبتلا شدند. درواقع ابتلا به تب دنگی در این سال ۱۰برابر از گذشته شده بود و ۱۲۹ کشور را درنوردید.

ابتلا و مرگ‌ومیر این بیماری تا سال ۲۰۲۲ ادامه داشت و فقط در سال ۲۰۲۳ که ویروس کرونا عالم‌گیر شده بود، از ابتلای افراد به ویروس تب دنگی مختصری کمتر شد.

با شروع سال میلادی ۲۰۲۴، حدود ۱۰ میلیون فرد مبتلا شناسایی شد و بیش از ۵ هزار نفر در ۸۰ کشور دنیا جان خود را از دست دادند. بیشتر این افراد در کشورهای منطقه PHAO زندگی می‌کردند. چندین کشور اروپایی مانند آلمان، ایتالیا و فرانسه هم درگیر بیماری تب دنگی شدند.

درحال حاضر بیش از نیمی از جمعیت جهان در خطر ابتلا به عفونت دنگی هستند. هر سال در جهان تقریبا ۳۹۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که از این میان حدود ۳۶هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی