به گزارش ایرانپژواک، عبدالعلی علی عسکری، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، به اهمیت سرمایهگذاری و موفقیتهای این هلدینگ در سال ۲۰۲۳ پرداخت و گفت: این گروه در تازهترین ردهبندی جهانی مؤسسه ICIS، موفق به ثبت سه رکورد مهم شده است.
وی افزود: با توجه به فروش ۱۷ میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار و ۳.۷ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ هلدینگ خلیجفارس توانسته است در تازهترین ردهبندی جهانی مؤسسه ICIS، در میان ۱۰۰ شرکت برتر شیمیایی جهان، رتبه ۱۸ را کسب کند و این نخستینبار است که یک شرکت ایرانی در میان بیست شرکت برتر شیمیایی جهان قرار میگیرد، در سال ۱۴۰۰ این هلدینگ در جایگاه ۳۷ قرار داشت و در ۳ سال گذشته با جهش ۱۹ پلهای بهترین رتبه تاریخ خود را ثبت کرده است.
مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس تصریح کرد: این هلدینگ به ترتیب رتبه سوم جهان در سود خالص و رتبه چهارم جهان در سود عملیاتی را بدست آورده است، و توانسته غول های صنعت شیمیایی را پشت سر بگذارد.
وی ادامه داد: تولید این گروه از ۲۰ میلیون تن در سال ۱۳۹۹ به ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسیده است، فروش این گروه از ۳۰۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۱۷ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، همچنین پیش بینی میشود این افزایش در سال ۱۴۰۳ به ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برسد.
وی در ادامه به چالشهای صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود : با وجود تحریمهای سنگین، تمامی منابع مالی شرکت به سلامت برگشته است و نیروی انسانی متخصص در موفقیتهای این هلدینگ بر نقش بسزایی داشته است. علی عسکری افزود: در سال گذشته مگاپروژه پالایشگاه گازی هویزه، پتروشیمی گچساران را که پاییندستی بیدبلند خلیجفارس است به مرحله راهاندازی رساندیم و ابتدای امسال، فاز نخست پروژه بزرگ پتروشیمی هنگام، واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا و تصفیهخانه بزرگ پتروشیمی بندر امام به بهرهبرداری رسید. امسال برنامه داریم که سه پروژه پتروشیمی آپادانا، پتروشیمی صدف و ارغوان گستر ایلام را به بهرهبرداری برسانیم و بهسوی توسعه پارکهای پتروشیمی که اقدام بزرگ و راهبردی برای حرکت بهسمت پاییندستی پتروشیمی است، پیش برویم.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس خاطرنشان کرد: مقدار سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان و سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۲ هزار میلیارد تومان بود و امسال حجم سرمایهگذاریها از ۵۰ هزار میلیارد تومان عبور خواهد کرد.
وی افزود: همچنین در راستای حمایت از ساخت داخل در این مدت ۶۱۶ قرارداد و تفاهمنامه با ۴۴۰ شرکت دانش بنیان به ارزش ۲۶ هزار میلیارد تومان قرارداد با تولیدکنندگان ایرانی منعقد شده است.
علی عسکری بر لزوم جذب سرمایه خارجی تأکید کرد و گفت: این گروه به دنبال تحقق برنامه توسعه خود و پیشرفت در عرصه پتروشیمی است و در همین راستا مذاکراتی را با چند شرکت چینی برای همکاری در برنامههای توسعهای در دست اجرا است.
انتهای پیام
ارسال نظر