سقوط

یکی از مسافران وحشت زده هواپیمای «سی ۲۲۱۶۷» درست قبل از ساعت ۹ صبح به وقت محلی کره جنوبی در روز یکشنبه ۲۹ دسامبر (نهم دی ۱۴۰۳) پیامی برای یکی از نزدیکانش با این مضمون ارسال کرد که «یک پرنده به بال هواپیما برخورد کرده و ما نمی‌توانیم فرود بیاییم. شاید باید آخرین حرف‌هایم را برایت بنویسم.»

به گزارش ایران‌پژواک، یکی از مسافران وحشت زده هواپیمای «سی ۲۲۱۶۷» درست قبل از ساعت ۹ صبح به وقت محلی کره جنوبی در روز یکشنبه ۲۹ دسامبر (نهم دی ۱۴۰۳) پیامی برای یکی از نزدیکانش با این مضمون ارسال کرد که «یک پرنده به بال هواپیما برخورد کرده و ما نمی‌توانیم فرود بیاییم. شاید باید آخرین حرف‌هایم را برایت بنویسم.»

دقایقی بعد، این هواپیمای «بوئینگ ۷۳۷» با ۱۸۱ سرنشین از باند فرودگاه منحرف شد و در شعله‌های آتش سوخت.

این پرواز از مبدا «بانکوک» در تایلند به مقصد «موآن» در جنوب غربی کره جنوبی به پرواز در آمد و مملو از کسانی بود که برای تعطیلات کریسمس به سفر رفته بودند.

در ادامه به صورت دقیقه به دقیقه آنچه که برای این هواپیما پیش آمده است را روایت خواهیم کرد.

کنترل ترافیک فرودگاه موآن در ساعت ۸:۵۴ صبح به هواپیما اجازه فرود در باند شماره «۰۱» در ۱۰ درجه شمال ‌شرقی را داد.

همه چیز تا ساعت ۸:۵۷ صبح به آرامی پیش می‌رفت، تا اینکه کنترل‌کننده‌های ترافیک هوایی در فرودگاه بین‌المللی موآن متوجه علامتی نگران‌کننده شدند و هشدار «احتیاط در مورد فعالیت پرندگان» را به خلبانان صادر می‌کنند.

خلبان در ساعت ۸:۵۹ صبح به برج مراقبت پیام می‌دهند: «برخورد پرنده، برخورد پرنده» و چند ثانیه بعد، خلبانان کُدواژه «مِی‌دِی، مِی‌دِی، مِی‌دِی» را به نشانه وضعیت اضطراری اعلام می‌کنند و می‌گویند می‌خواهند «دور بزنند.»

یکی از شاهدان عینی که در حال ماهیگیری در ساحلی در همان نزدیکی بود، آخرین لحظات این هواپیما را مشاهده کرد. او تعریف می‌کند که شاهد برخورد دسته‌ای از پرندگان به موتور سمت راست هواپیما، شنیدن دو یا سه صدای بلند و سپس شعله‌های آتش بوده است.

در ساعت ۹:۰۰ صبح، هواپیما شروع به دور زدن می‌کند و اجازه فرود در باند شماره ۱۹ را می‌خواهد که تنها باند فرودگاه در جهت مخالف هواپیما بود.

کنترل ترافیک هوایی در ساعت ۹:۰۱ صبح - اجازه فرود در باند شماره ۱۹ را می‌دهد.

این هواپیما در ساعت ۹:۰۲ صبح ‌در ۱۲۰۰ مترِ انتهایی این باندِ ۲۸۰۰ متری برخورد می‌کند.

کنترل ترافیک هوایی هم در ساعت ۹:۰۲:۳۴ صبح هشدار «زنگ سقوط» را به صدا در می‌آورد تا به تیم امداد آتش‌نشانی فرودگاه پیام دهد.

واحد امداد و نجات آتش‌نشانی فرودگاه بلافاصله در ساعت ۹:۰۲:۵۵ صبح استقرار تجهیزات نجات آتش‌نشانی را به سرانجام می‌رساند.

در ساعت ۹:۰۳ صبح و در حالی که چرخ‌های فرود باز نشده بودند، این هواپیما در امتداد باند کشیده می‌شود و سپس با یک سازه بتونی و خاکریز پیرامونی آن برخورد می‌کند و شعله‌های آتش و آوار آن را در بر می‌گیرد.

لحظات پر استرس در ترمینال فرودگاه

مقامات فرودگاه در ساعت ۹:۱۰ صبح گزارش این سانحه را به وزارت حمل و نقل گزارش می‌دهند.

در ساعت ۹:۲۳ صبح یک مرد نجات یافت و به مرکز پزشکی منتقل شد.

فرودگاه موآن در ساعت ۹:۳۸ صبح بسته شد.

۸۰ آتش نشان، ۳۲ ماشین آتش نشانی و تیم های نجات از سراسر منطقه به مدت ۴۳ دقیقه پرالتهاب، در نهایت موفق شدند در ساعت ۹:۴۶ صبح آتش را مهار کنند.

در ساعت ۹:۵۰ صبح نیز بازمانده دوم از قسمت دم هواپیما نجات می‌یابد.

در ترمینال فرودگاه، خانواده‌هایی که مشتاقانه منتظر تجدید دیدار شادمانه با عزیزانشان بودند، در عوض با وحشت مواجه شدند، و همزمان اخبار نشان می‌داد که هواپیمای حامل عزیزانشان در آتش می‌سوزد.

در ساعت ۱۲:۵۵ ظهر، چوی سانگ موک، رئیس جمهور موقت کره جنوبی به صحنه رسید.

سن قربانیان از سه تا ۷۸ سال متغیر بود.

هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت «ججو ایر» کره جنوبی روز یکشنبه ۲۹ دسامبر (نهم دیماه ۱۴۰۳) هنگام فرود در فرودگاه بین‌المللی موآن سقوط کرد. این سانحه منجر به مرگ ۱۷۹ نفر شد و مرگبارترین سانحه هوایی تاریخ این کشور را رقم زد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی