به گزارش ایران پژواک، «کودکمان در یک تاریخ خاص بهدنیا بیاید». ۷ مهر ۹۷ یکی از آن تاریخهای خاص است که باعث شده امروز گروهی از مادران پشت اتاقهای عمل صف بکشند و فرزند خود را در این روز به دنیا بیاورند تا تاریخ تولد کودکان آنها رند شود.
اتفاقی که نمونه آنرا در ششم شهریور ماه سال ۱۳۹۶ نیز شاهد بودیم و علاوه بر تحلیلهای اجتماعی این اصرار عجیب، خطراتی را متوجه سلامت نوزاد داشته باشد.
چرا که تولد زودهنگام یا دیر هنگام کودک یکی از مهمترین مسایلی است که میتواند سلامت مادر و نوزاد را تهدید کند.
در همین زمینه، اعظم السادات موسوی، رئیس انجمن متخصصین زنان درباره خبر ازدحام در برخی بیمارستانها به منظور زایمان زودرس در تاریخ 7/7/1397 گفته است: «متأسفانه در دو سه سال اخیر تغییر فرهنگی در کشور ایجاد شده است که والدین دوست دارند تاریخ تولد نوزادشان در روز ویژهای باشد. این مسئله در سال گذشته بسیار مشاهده شده ما تلاش کردیم فرهنگسازی کنیم و از متخصصان زنان درخواست کردیم که زیر بار فشار خانوادهها برای زایمان زودرس در تاریخ خاص نروند. وقتی زایمان در زمان فیزیولوژیک خود شروع میشود جنین تکامل پیدا کرده است و بر اثر درد مادهای در خون مادر ترشح و موجب تکامل ریه جنین میشود. انقباضات شکمی مادر در زمان زایمان فیزیولوژیکی به تخلیه آب ریه جنین کمک میکند و نوزاد با شرایط بهتری متولد میشود. وقتی اجازه داده نشود که پروسه فیزیولوژیک زایمان اتفاق بیفتد اختلالات تنفسی پس از تولد در نوزاد به وجود میآید و نیاز است که نوزاد را به دلیل نارس بودن در دستگاه قرار داد. از خانوادهها و به ویژه مادران باردار درخواست میکنیم سلامت نوزاد را فدای تولد در تاریخ شیک و قشنگ نکنند.»
همچنین علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت پیش از این با تشریح اقدامات و استراتژیهای وزارت بهداشت در راستای ترویج تغذیه با شیر مادر، گفته است: «متاسفانه مشکلی که در برخی جوامع به ظاهر مترقی میبینیم این است که افراد تمایل دارند تاریخ زایمان نوزادشان را تغییر دهند و مثلا طبق روز ازدواج یا تاریخ دیگری که مد نظرشان است، زایمان را تنظیم کنند. به همین دلیل مثلا اگر قرار است کودکشان در ۹۷.۷.۲۰ متولد شود؛ طوری برنامه ریزی میکنند که به صورت سزارین نوزاد را در ۹۷.۷.۷ به دنیا آورند تا تاریخ تولد جالبی شود؛ اما این کار فاجعه است و واقعا اینطور رفتار کردن با سلامت نوزادان و نسل آینده کشور نگران کننده است. باید توجه کرد که دستکاری در تاریخ زایمانها، میزان بستری نوزاد درانآیسییو و حتی مرگ نوزادان را افزایش میدهد و واقعا باید خانوادهها را از این کار منع کنیم.» او با بیان اینکه یکی از معضلات ما در این حوزه بالا بودن میزان سزارین در کشور است، گفته است: «هر چند که با اقدامات انجام شده در راستای ترویج زایمان طبیعی، شاهد کاهش ۷ تا ۸ درصدی سزارین بودهایم، اما هنوز به نقطه ایدهآل در این زمینه نرسیدهایم. باید بدانیم که زایمان طبیعی منجر به ترشح هورمونهای خاصی میشود که بر میزان، کیفیت و تداوم شیردهی تاثیرگذارند. »
انتهای پیام
ارسال نظر