ویروس

مطالعات متعدد علل بروز مشکلات ناشی از خارش شدید پوست و بیماری‌های محتمل مرتبط با آن را اثبات کرده اند.

به گزارش ایران پژواک، هپاتیت بیماری است که با درگیر کردن کبد مهمترین و بزرگترین غده‌ بدن مشکلاتی زیاد را ایجاد می‌کند که با شناخت این بیماری می‌توان آن را بهتر کنترل کرد؛ میزان شیوع هپاتیت B و C در کشور طی 25 سال گذشته کاهش پیدا کرده است که واکسیناسیون، غربالگری و شناسایی افراد در درمان بیماری سهم خاصی را به خود اختصاص داده است، هپاتیت B یک عفونت حاد و جدی کبدی است که توسط ویروس هپاتیت B ایجاد می‌شود و سلول‌های کبدی و اختلال آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد به گونه‌ای که برخی افراد مزمن درگیر نارسایی کبدی می‌شوند.

مطالعات متعدد نشان می‌دهد شیوع این بیماری در ایران که غالبا از طریق استفاده از سوزن و سرنگ مشترک در میان معتادان تزریقی است به زیر نیم درصد و کمتر از کشورهای همسایه رسیده است که این مرهون تلاش شبکه بهداشت و درمان و سازمان انتقال خون ایران است.

سید موید علویان استاد و رئیس شبکه هپاتیت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: هفته اطلاع رسانی از اول  تا هفت آبان برای افزایش آگاهی مردم درباره بیماری هپاتیت ویروسی برگزار می‌شود؛ هپاتیت ویروسی دو نوع B و C است، همانطور که مطرح شده است هپاتیت B  رو به کاهش است و واکسن هپاتیت B  در کشور موجود است بیماران می‌توانند از آن استفاده کنند، پیشگیری‌هایی که در طی این چند سال اتفاق افتاده است سبب کاهش هپاتیت B شده است.

علویان بیان کرد: هپاتیت C در حال حاضر بیشتر در افرادی که سابقه اعتیاد دارند یا زندانی هستند، دیده می‌شود؛ برنامه کشوری جهت درمان این بیماران جدی است و افراد مختلفی در این زمینه درگیر هستند تا بتوانند این بیماری را کاهش دهند.

وی ادامه داد: برنامه ریشه کنی هپاتیت‌های ویروسی از جمله هپاتیت C در ایران تا سال 1410 به واسطه بهره‌گیری از داروهای موثر و کارآمد و از سوی دیگر با برنامه‌های جامع واکسیناسیون هپاتیت B در نوزادان و گروه‌های پرخطر شیوع هپاتیت B در کشور رو به کاهش است و کنترل آن جزو اهداف عالی نظام سلامت است.

رئیس شبکه هپاتیت تشریح کرد: شیوع هپاتیت A هرساله همزمان با اربعین حسینی در بین هموطنان عازم به کشور عراق لزوم ارتقا سطح دانش جامعه و ایجاد فرهنگ آگاهی از هپاتیت، آموزش و بیماری‌های فعال در گروه‌های پرخطر را بیش از پیش مستعجل می‌سازد که باید در کنار هم این سطح از اطلاع را ارتقا داد.

علویان با بیان اینکه ایران الگوی سلامت خون در منطقه است، گفت: در طی سال‌های متمادی با اجرای برنامه‌های مناسب پیشگیرانه در کشور توانسته‌ایم تا بار بیماری‌های کبدی ناشی از هپاتیت‌های ویروسی B و C کاهش پیدا کند همچنین به کمک غربالگری خون از نظر هپاتیت، انتخاب مناسب افراد و رعایت استانداردهای لازم در هنگام اهدای خون ایران توانسته تا به الگوی سلامت خون در منطقه تبدیل شود.

وی در پایان برخی علائم و نشانه‌های مهم هپاتیت حاد را برشمرد و گفت: تغییر رنگ پوست و چشم‌ها به زردی، پررنگی ادرار، بی‌رنگ شدن مدفوع، تهوع و استفراغ، بی‌اشتهایی، خارش بدن، خستگی، بی‌حالی و کاهش توانایی در انجام فعالیت‌های روزانه از جمله نشانه‌های این نوع هپاتیت به شمار می‌رود.

هپاتیت چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

زهرا روددهقان دکترای آموزش پرستاری و هیئت علمی گروه داخلی و جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: به التهاب و ورم کبد هپاتیت گفته می‌­شود، عوامل مختلفی منجر به ایجاد التهاب در کبد می­‌شود که یک نوع آن ویروس هپاتیت A است.

علائم ابتلا به هپاتیت

وی درباره علائم هپاتیت، بیان کرد: علائم در تمامی انواع هپاتیت مشابه است؛ به این صورت که اول، علائم عمومی مثل بی‌اشتهایی، ضعف، خستگی، تهوع، استفراغ و درد مبهم در قسمت فوقانی و راست شکم بروز می­‌کند، گاهی در این مرحله تب هم وجود دارد، بعد از این مرحله زردی پیش رونده بروز می­‌کند که ملتحمه، مخاط­‌ها و پوست بدن زرد می­‌شود، این علائم معمولاً حدود 4 تا 6 هفته بعد از ورود ویروس بروز می‌کند.

پیشگیری از هپاتیت A

وی افزود: از آن جا که هپاتیت A از طریق مدفوعی دهانی منتقل می‌شود، بهترین راه برای پیشگیری از آن رعایت نکات بهداشتی  و جدا کردن وسایل شخصی بیمار مبتلا به هپاتیت A در دوران بیماری است؛ این نکته بسیار اهمیت دارد که افراد حتما باید دست‌هایشان را مرتب بشویند و حتما افراد باید ظرف‌های جداگانه داشته باشند تا این بیماری به دیگران منتقل نشود.

انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی