تحریم های نفتی

پیش‌بینی می‌شود که میزان تقاضای جهانی برای نفت خام در سه‌ماهه پایانی سال جاری کاهش یابد. این در حالی است که کارشناسان از افزایش تولید نفت در عربستان و عراق سخن گفته‌اند. همین موضوع می‌تواند باعث کاهش بهای نفت خام شود.

به گزارش ایران پژواک به نقل از دویچه وله، عربستان اعلام کرده است که بازارهای جهانی نفت خام در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۱۸ به سوی مازاد تولید نفت و عرضه بیش از تقاضای این فرآورده حرکت می‌کنند. موجودی نفت در کشورها در سایه افزایش تولید نفت خام هفته‌های گذشته افزایش یافته و از میزان تقاضا برای نفت کاسته شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از ادیب الاعمی، نماینده عربستان در اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت)، نسبت به افزایش بیش از حد عرضه نفت در بازارهای جهانی در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی خبر داده است.

نماینده عربستان در اوپک به خبرنگار رویترز گفته است که کمیته فنی مشترک کشورهای عضو و غیرعضو اوپک درباره کنترل عرضه نفت برای تثبیت بهای این فرآورده در بازارهای جهانی تصمیم گرفته‌اند. بر اساس اظهارات او، تولید بیشتر نفت خام ظرف هفته‌های گذشته، باعث افزایش میزان موجودی نفت کشورهای مختلف شده و همین موضوع می‌تواند به موازات عوامل فصلی از میزان تقاضا برای نفت خام در واپسین ماه‌های سال جاری میلادی بکاهد.

ادیب الاعمی گفته است که عربستان تصمیم ندارد بی حساب و کتاب نفت روانه بازار کند و این کشور تنها متناسب با نیاز خریداران و تقاضای آن‌ها نفت تولید می‌کند. نماینده عربستان در اوپک گفته است که تقاضا برای نفت عربستان افزایش یافته و همین موضوع باعث افزایش تولید نفت این کشور شده است.

افزایش تولید نفت عراق

خبرگزاری بلومبرگ نیز با انتشار گزارشی خبر از افزایش تولید و صادرات نفت عراق داد. بر اساس این خبر، عراق موفق شده است با رفع نارسایی‌های ناشی از جنگ و تحریم‌ها، زیرساخت‌های تولید و صدور نفت خام خود را ایجاد کرده و همین امر باعث افزایش تولید و متناسب با آن افزایش صادرات نفت این کشور شده است.

پالایشگاه نفتی بیجی در عراق

ثامر الغضبان، وزیر جدید نفت عراق، اعلام کرده است که عراق مایل است نقشی سازنده و موثر در سازمان اوپک ایفا کند. وزیر نفت عراق گفته است که این کشور بر آن است تا بر میزان تولید و صادرات نفت خود بیافزاید.

عراق میزان تولید نفت خام خود را به چهار میلیون و ۷۸۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است. به این ترتیب، این کشور در ماه سپتامبر موفق شده بیش از ۴ میلیون بشکه در روز صادرات نفتی داشته باشد. این بیشترین میزان صادرات نفت عراق در دو سال گذشته بوده است.

کاهش بهای نفت در آستانه شروع تحریم‌ها

بهای نفت خام ظرف روزهای گذشته سیری نزولی داشته است. بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت، پنجاه سنت کاهش یافته و به ۶۶ دلار و ۴۳ سنت رسیده است.

بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز با کاهش ۵۰ سنتی در هر بشکه به کمتر از ۷۶ دلار رسیده است. افزایش تولید نفت، کاهش تقاضا و همچنین کاهش بهای نفت خام در بازارهای جهانی، در آستانه شروع دور جدید تحریم‌های ایران و از جمله تحریم نفتی این کشور، خبر خوبی برای این کشور نیست.

لازم به یادآوری است که خالد فالح، وزیر نفت عربستان، بارها و از جمله روز پنجشنبه سوم آبان در یک مصاحبه تلویزیونی، تاکید کرده است که این کشور ظرفیت افزایش تولید نفت خام خود را دارد و برای جبران کاهش تزریق نفت ایران به بازارهای جهانی می‌تواند یک تا دو میلیون بر عرضه نفت خام خود بیافزاید.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی