بوئینگ

استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا گفته است که مجوزهای دو شرکت بوئینگ و ایرباس برای فروش هواپیمای مسافربری به ایران لغو خواهد شد.

به گزارش سرویس بین الملل ایران پژواک به نقل از بی بی سی، ترامپ سه شنبه بعد از ظهر در واشنگتن گفت که تحریم های اقتصادی ایران را که براساس برجام تعلق شده بود دوباره اعمال خواهد کرد.

شرکت هوایی ایران ایر پس از اجرای برجام در سال ۲۰۱۵ صد هواپیمای ایرباس و ۸۰ بوئینگ سفارش داده بود.

اما همه این قراردادها به مجوزهای دولت آمریکا بستگی دارد چون ساخت هواپیماهای مسافربری به شدت به قطعات آمریکایی وابسته است.

به گزارش رویترزT وزارت خزانه داری آمریکا، که مجوز صادرات را کنترل می کند، گفت: آمریکا پس از یک دوره ۹۰ روزه دیگر نمی تواند اجازه صدور هواپیمای مسافربری، قطعات و خدمات آن به ایران را بدهد.

شرکت اروپایی ایرباس پیش از کنفرانس خبری منوچین گفته بود که تصمیم ترامپ برای خروج از برجام را بررسی خواهد کرد.

گوردون جاندرو سخنگوی بوئینگ هم پس از اظهارات منوچین گفته بود: "همانطور که از ابتدای این فرآیند گفته ایم، همچنان مقررات دولت آمریکا را دنبال می کنیم."

به گزارش آسوشیتدپرس تحریم های تازه اجازه مذاکره برای گرفتن معافیت هایی برای صادرات به ایران را خواهد داد اما منوچین نگفت این معافیت ها می تواند شامل چه محصولاتی باشد.

او همچنین گفت که تحریم های تازه صادرات نفت ایران را به شدت محدود خواهد کرد.

او گفت انتظار ندارد بهای نفت به شدت افزایش یابد چون پیش بینی کرد سایر تولیدکنندگان تولید خود را افزایش خواهند داد.

رویترز در گزارشی می نویسد که اگر آمریکا بتواند دوباره "شدیدترین" تحریم های اقتصادی مورد نظر ترامپ را اعمال کند صادرات نفت ایران به چین، اروپا و سایر کشور از اواخر سال جاری روندی نزولی را شروع خواهد کرد.

منابع مطلع در صنایع پالایش به این خبرگزاری گفتند که پالایشگاه های نفت در آسیا با پیش بینی تصمیم ترامپ به خرید بیشتر از سایر تولیدکنندگان نفت روی آورده اند.

بر اساس این گزارشT ایران در حال حاضر روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت صادر می کند. چین، هند و سایر کشورهای آسیایی مشتریان اصلی ایران هستند.

رویترز پیش بینی می کند که ممکن است اتفاقات سال ۲۰۱۲ که تحریم های شدید غرب علیه ایران اعمال شده بود تکرار شود. در آن سال فروش خارجی نفت ایران به کمی بیش از یک میلیون بشکه در روز افت کرد.

با این حال رویترز نوشت که آمریکا شاید برای اعمال همان سطح از تحریم ها دچار مشکل شود چون دیگر از حمایت اتحادیه اروپا برخوردار نیست.

کریس لافاکیس اقتصاددان ارشد موسسه مودی گفت: "چیزی که تحریم های چندجانبه را در دوران اوباما بسیار موثر می کرد دقیقا همین چندجانبه بودن آن بود، درحالی که تحریم های پرزیدنت ترامپ چنین نخواهد بود."

بهای نفت این هفته به بالاترین حد در حدود ۴ سال گذشته رسید که به نگرانی از بازگشت تحریم ها و کاهش عرضه مربوط می شد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی