به گزارش ایران پژواک، سیده فاطمه حسینی رئیس شورای اجرایی ایران در اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) و عضو کمیسیون اقتصادی که به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی در این اجلاس حضور داشت، در تشریح این نشست، با یادآوری اینکه در چند دوره نشست وزیران سازمان تجارت جهانی، توفیقی در رسیدن به توافق بر سر موضوعات مختلف حاصل نشده است، گفت: باید در اصلاحات مد نظر سازمان تجارت جهانی، مکانیزمی طراحی شود که کشورها امکان رسیدن به توافق و جمع بندی درباره موضوعات را داشته باشند.
حسینی با اشاره به اینکه مکانیزم WTO بر مبنای اجماع طراحی شده است، به سخنرانی خود در اجلاس پارلمانی اخیر این سازمان اشاره کرد و گفت: در یکی از محورهای سخنرانی خود در این نشست، به عنوان نماینده پارلمان جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد تغییر این مکانیزم را مطرح کردم به نحوی که بتوان از یکی از اشکال رای گیری که امکان حصول توافق را به وجود میآورد، استفاده کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اعلام اینکه ایران هجدهمین اقتصاد دنیا است، اما هنوز به عنوان عضو سازمان تجارت جهانی به این سازمان بینالمللی نپیوسته است، گفت: در اجلاس اخیر بر تلاشهای چندین ساله ایران برای پیوستن به این سازمان تاکید کردم. این پروسه از آن منظر طولانی شده است که همچنان چند کشور امکان آن را دارند که در تصمیم سازمان تجارت جهانی برای پیوستن ایران به این سازمان ایجاد مزاحمت کنند.
نماینده تهران در مجلس با تاکید بر این نکته که در سخنرانی خود در اجلاس اخیر، یک بار دیگر موضع انتقادی ایران نسبت به این روند را اعلام کردیم، گفت: ایران بزرگترین اقتصاد نپیوسته به سازمان تجارت جهانی است.
به گفته حسینی، پروسه الحاق به سازمان تجارت جهانی باید به نحوی باشد که از وضعیت اجماع خارج شود زیرا مواضع سیاسی کشورها منجر به تصمیم گیری آنها علیه ورود یک عضو جدید به این سازمان میشود.
نماینده ایران در اجلاس پارلمانی سازمان تجارت جهانی در ژنو در ادامه سخنرانی خود با طرح این سوال که آیا اصلاحات مد نظر WTO قرار است از طریق مکانیزم اجماع اجرایی شود، گفت: هر توفیقی در پارادایم اصلاحات سازمان تجارت جهانی باید بر اساس نگاهی توسعه محور به حوزه تجارت بین المللی باشد.
حسینی با تاکید بر اینکه باید یکجانبه گرایی در این سازمان محکوم شود، به موضوع برجام اشاره کرد و گفت: خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال تحریم یکجانبه اقتصادی علیه ایران و کشورهای درحال تجارت با جمهوری اسلامی ایران می تواند یکی از موضوعاتی باشد که در اصلاحات مدنظر سازمان تجارت جهانی، به پیش بینی فرآیندی که اعمال چنین تحریم هایی را محکوم و از تکرار آن جلوگیری می کند، منجر شود.
اجلاس پارلمانی سازمان تجارت جهانی (WTO) ۱۵ و ۱۶ آذرماه با حضور نمایندگان مجالس ٥٢ کشور جهان و همچنین پارلمان اتحادیه اروپا و نیز نمایندگانی از چند سازمان بین الملل، در مقر این سازمان در ژنو برگزار شد.
انتهای پیام
ارسال نظر