به گزارش ایران پژواک، هتلها یکی از اصلیترین تاسیسات گردشگری هستند که همواره ارزشافزودهای برای مقصدهای سفر به شمار میآیند. بر همین اساس هرکدام از تاسیسات گردشگری همچون هتلها قبل از اینکه بخواهند در مکانی ساخته شوند نیاز به اخذ مجوز از سازمانهای مختلفی همچون میراث فرهنگی و شهرداری دارند. یعنی سازمانهای زیرربط باید همه مسائل مربوط به سرمایهگذار و مکان مربوطه را در نظر بگیرند تا بعد از ساخت هتل، مشکلی ایجاد نشود.
اما چند سال قبل هتلی با نام آسمان در شیراز احداث شد که با وجود اخذ مجوز از سازمانهای مختلف، حریم ارگ کریمخانی و محور زندیه را با مشکل مواجه کرده است. اینکه چطور کارشناسان میراث و شهرداری، حریم ارگ کریم خانی را نادیده گرفته و مجوز ساخت این هتل را دادهاند، هنوز مشخص نیست. اما اکنون با وجود اینکه گفته میشود یک طبقه از این هتل تخریب شده است، برای اینکه حریم ارگ همچون گذشته شود، هتل آسمان حداقل باید قید دو طبقه دیگر خود را بزند. البته مالک این هتل تاکنون راضی به این کار نشده و میگوید که برای ساخت از همه مراجع مجوزهای لازم را اخذ کرده است. حال چند مقصر و یک سرمایهگذار، ارگ کریمخانی را با چند علامت سوال تنها گذاشتهاند.
جمشید حمزه زاده (رئیس جامعه هتلداران کشور) درباره آخرین وضعیت هتل آسمان به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه افرادی که در کشور ما مجوزها را صادر میکنند، بعد از مدتی میروند و به شکلی در جایی پناه میگیرند. به این صورت سرمایهگذاری که با هزار بدبختی سرمایه خود را فراهم کرده، تنها میماند. زمانی که مجوز میدهند و پذیرش را امضا میکنند باید همه موارد را در نظر بگیرند تا چنین مشکلاتی ایجاد نشود.
وی افزود: این هتل قبل از ساخت خود، تمام مجوزهای لازم را دریافت کرده است. بر همین اساس اگر در حال حاضر دوستان به این نتیجه رسیدهاند که اشتباهی در کار بوده است، مراجع ذیصلاحی که مجوز دادهاند باید تاوان آن را پس دهند نه سرمایهگذار.
حمزه زاده در پاسخ به اینکه در نهایت سرنوشت هتل چه میشود، گفت: نمیدانم نتیجه این موضوع چه میشود اما از نظر بنده وقتی سرمایهگذاری مجوزها را گرفته است، باید امنیت سرمایه او حفظ شود. به شخصه معتقدم که اگر سرمایهگذاری در هر جای ایران مجوزی گرفته و کاری را انجام داده است، نباید او را از کارش پشیمان کنیم. متولیانی که مجوز میدهند باید در این موارد دقت لازم را داشته باشند. در واقع در چنین مواردی که تشخیص میدهند کار درستی صورت نگرفته باید کسانی که مجوز دادند را مجازات کنند.
وی در ادامه بیان کرد: حق با سرمایهگذار است و اگر هم کسی خلاف این موضوع را میگوید، زور میگوید. فرقی نمیکند چه کسی مجوز گرفته است. وقتی شما مجوزی دارید که پای آن را تمام سازمانهای مرتبط امضا کردهاند، این کار درست است. بر همین اساس اگر بعدا مشکلی پیش آمده همانها که امضا کردهاند باید بیایند و جبران ضرر کنند.
رئیس جامعه هتلداران در پایان گفت: اگر مسئولان قبول میکردند که ضرر هتل مربوطه را جبران کنند، سرمایهگذار با این موضوع کنار میآمد. مسئله این است که آنها میخواهند از جیب سرمایهگذار هزینه کنند. در حالی که در این مواقع همه باید بیایند و سهمی را در جبران ضرر داشته باشند. مطمئنا اگر همین حالا هم ضرر سرمایهگذار را جبران کنند، او با این موضوع کنار میآید و طبقات خود را کم خواهد کرد. اکنون شرایطی ایجاد شده که سرمایهگذار هم میگوید من مجوز گرفتم و اگر این مجوز به هر دلیلی اشتباه بوده است، ضرر آن را چرا من بدهم؟ همه کسانی که در این موضوع دخیل بودهاند، باید ضرر آن را بپردازند.
علیاصغر مونسان (رئیس سازمان میراث فرهنگی) نیز درباره آخرین وضعیت هتل آسمان به خبرنگار ایلنا چندی پیش گفت: اگر یک ساختمان شخصی حریم ارگ را با مشکل مواجه کرده بود، قطعا شدت عمل ما خیلی بیشتر بود. ولی با توجه به اینکه این موضوع مربوط به یک هتل است که به هر حال عامه مردم از آن استفاده میکنند و به این ترتیب به گردشگری کمک میشود، حداکثر تلاش خود را میکنیم که سختگیریهایمان را تا جایی که به اصل موضوع آسیب نزند، کاهش دهیم.
وی در پایان اضافه کرد: به هر حال در گذشته مجوزهای لازم را به این هتل داده بودند و تمام تلاش ما این است که این مشکل را دوستانه حل کنیم. بر همین اساس صحبتهایی با معاون استاندار و شهردار شده که بتوان هم مسئله میراث و هم هتل که سالها از احداث آن میگذرد را حل کرد.
انتهای پیام
ارسال نظر