به گزارش ایران پژواک از وزارت صنعت، معدن و تجارت، فرشته دستپاک با بیان اینکه در سال رونق تولید، مرکز ملی فرش ایران با همکاری صندوق کارآفرینی امید، وام ۳۰۰ میلیون ریالی با کارمزد ۴% و بازپرداخت ۳ یا ۴ ساله به خریداران فرش دستباف میدهد، افزود: از این طریق به چرخه تولید این محصول کاملاً ایرانی کمک شایانی میشود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: ظرف دهههای گذشته مردم به راحتی میتوانستند فرش دستباف خود را به عنوان وثیقه در بانکها قرار دهند و وام بگیرند ولی عملاً طی سالهای گذشته فرش به عنوان یک کالای سرمایهای مورد استفاده قرار نمیگیرد و ما به دنبال این هستیم که این روند را اصلاح کنیم و این ارزش را به فرش دستباف ایرانی بازگردانیم.
دستپاک در برنامه "روی خط خبر" صداوسیما در پاسخ به چگونگی راهکار نظارتی این طرح افزود: این تسهیلات با نظارت صندوق کارآفرینی امید، معاونت تولید مرکز ملی فرش ایران و همراهی اتحادیه تولیدکنندگان و اتحادیههای صنفی فرش دستباف به سرانجام میرسد.
وی گفت: افرادی که مایل به استفاده از این تسهیلات هستند در سه ماهه دوم سال ۹۸ با مراجعه به ادارات فرش در سازمانهای صنعت، معدن و تجارت هر استان و دریافت معرفینامه میتوانند با دریافت کارتهای اعتباری در فروشگاههای تعیین شده فرش دستباف مورد نظر خود را خریداری کنند.
شناسنامهدار کردن فرش دستباف ایران در دستور کار است
همچنین رئیس مرکز ملی فرش ایران در کارگاه فرش دستباف خراسان شمالی گفت: شناسنامهدار کردن فرش دستباف ایران در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: با ثبت جهانی فرش دستباف خراسان شمالی، ارتقای کیفیت و بازاریابی مناسب آن میتوان شرایط حضور آن در بازارهای جهانی را مهیا کرد.
او از صادرات ۸۰ درصد فرش تولیدی در کشور خبر داد و اظهار کرد: در سال جاری به دنبال شناسنامهدار کردن فرش کشور در جهان هستیم تا بتوانیم مشکل اساسی صادرات فرش را با این اقدام حل کنیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰ هزار نفر بافنده بیمهشده در کشور داریم، افزود: خراسان شمالی، ظرفیت راهاندازی کارگاههای تولیدی فرش را دارد.
شورای حقوق و دستمزد برای قالیبافان تشکیل میشود
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به عدم کفاف دستمزد قالیبافان برای امرار معاش گفت: شورای حقوق و دستمزد برای قالیبافان بهصورت منطقهای و کشوری امسال تشکیل میشود.
دستپاک جمعیت درگیر فرشبافی در کشور را بالغبر ۲ میلیون نفر اعلام کرد و افزود: فرش دستبافت بهعنوان تنها هنر و صنعتی است که نسبت به کالاهای استراتژیک دیگر همچون زعفران و پسته برتریهای فراوانی دارد.
وی با اشاره به تأمین اعتبار ۱۹ هزار میلیارد ریالی برای بیمه قالیبافان کشور گفت: این اعتبارات از سرفصل هدفمندسازی یارانهها در نظر گرفته شده و هیچ قالیبافی در سال ۹۸ بدون بیمه نخواهد ماند.
انتهای پیام
ارسال نظر