به گزارش ایران پژواک، الکساندر نواک بازگشت سطح تولید نفت به اکتبر ۲۰۱۶، پیش از اجراییشدن توافق کاهش تولید اوپک و کشورهای تولیدکننده نفت غیراوپک را یکی از راههای کاهش محدودیتهای مورد توافق دانست.
کشورهای عضو اوپک ۱۰ دسامبر ۲۰۱۶ /۲۰ آذر ۹۵ در وین توافق کرده بودند که برای افزایش قیمت نفت، تولید روزانه اوپک را به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند. با پیوستن کشورهای غیراوپک به توافق کاهش تولید به یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید. این توافق در نشست آخر اعضای اوپک بار دیگر تا مارس ۲۰۱۸ تمدید شد.
روسیه در اکتبر ۲۰۱۶، ۱۱ میلیون و ۲۴۷ هزار بشکه نفت در روز تولید میکرد؛ بالاترین میزان تولید در ۳۰ سال اخیر. مسکو قول داد که ۳۰۰ هزار بشکه از تولیدش بکاهد.
خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع ناشناس گزارش داده که هفته گذشته عربستان سعودی و روسیه برای افزایش تولید نفت اوپک و غیراوپک پس از ۱۷ ماه کاهش تولید به رایزنی پرداختهاند. آنها نگران افزایش بیش از حد قیمت نفت هستند.
قیمت نفت به بالاترین حد از نوامبر ۲۰۱۴ تا کنون رسیده. هر بشکه نفت اکنون حدود ۸۰ دلار معامله میشود. روسیه گفته که قیمت ۶۰ دلار برای هر بشکه برای این کشور مناسب است.
نواک تأکید کرد که هر گونه تصمیمی درباره افزایش تولید نفت به اجلاس بعدی تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک بستگی خواهد داشت. نشست بعدی وزرای اوپک و غیراوپک ۲۲ و ۲۳ ژوئن امسال در وین اتریش برگزار خواهد شد.
روسیه اما در ماههای مارس و آوریل پیشاپیش از حدود توافق تجاوز کرده و ۵۰ هزار بشکه بیشتر تولید کرده است.
نواک درباره تأثیر احتمالی بازگشت تحریمهای ایالات متحده علیه ایران بر فروش نفت این کشور گفت که تحریمها تنها ۱۰ درصد از تولید نفت ایران خواهند کاست.
او به این سوال که آیا با ارزیابیهای صورتگرفته درباره احتمال کاهش ۸۰۰ هزار بشکه در روز بر اثر بازگشت تحریمها علیه ایران موافق است یا خیر، چنین پاسخ داد: «فکر نمیکنم کاهش تولید ایران بر اثر تحریمها بر خلاف عقیده بسیاری آن چنان قابل توجه باشد».
او میزان افزایش قیمت نفت بر اثر تحریمها را چیزی در حدود پنج تا هفت دلار در هر بشکه تخمین زد.
انتهای پیام
ارسال نظر