آثار تاریخی

کل اخبار:53
  • گزارش تصویری از زیبایی فوق العاده ونیز روسیه

    گزارش تصویری از زیبایی فوق العاده ونیز روسیه

    زیبایی منحصر به فرد و فوق العاده سنت پترزبورگ که به ونیز روسیه مشهور است.

  • درون کاخ‌مرمر چه خبر است؟/ تجمیع همه هنر ایرانی در یک بنا

    درون کاخ‌مرمر چه خبر است؟/ تجمیع همه هنر ایرانی در یک بنا

    کاخ مرمر که امروز برای اولین‌بار به‌روی خبرنگاران باز شد، تلفیقی از هنر ایرانی به کار رفته در یک ساختمان همراه با نمایش آثار هنری گنجینه موزه‌های بنیاد مستضعفان است.

  • گزارش تصویری از بهترین عکس های منظره در سال ۲۰۱۹

    گزارش تصویری از بهترین عکس های منظره در سال ۲۰۱۹

    بهترین عکس های مناظر اسپوتنیک در سال ۲۰۱۹ را در گالری عکس تماشا کنید.

  • گزارش تصویری از فینالیست های کنکور عکس‌های تاریخی 2019

    گزارش تصویری از فینالیست های کنکور عکس‌های تاریخی 2019

    در گزارش تصویری امروز جالب ترین عکس ها از کنکور «عکس های تاریخی 2019» مورد توجه شما قرار داده می‌شوند.

  • گزارش تصویری از ۱۵ محل برای سفر در سال ۲۰۲۰

    گزارش تصویری از ۱۵ محل برای سفر در سال ۲۰۲۰

    National Geographic تصاویری از ۱۵ محل برای سفر در سال ۲۰۲۰ را انتخاب کرده، از شما دعوت می کنیم تا در گالری عکس این تصاویر را ببینید.

  • گزارش تصویری از معروف‌ترین معماری دوره قاجار

    گزارش تصویری از معروف‌ترین معماری دوره قاجار

    تکیه معاون‌الملک معروف‌ترین اثر از دوره قاجاریه در شهر کرمانشاه ‌است که در سال ۱۲۸۲ خورشیدی به بهره‌برداری رسید. کاشی‌های منحصربه‌فرد این تکیه آن را از دیگر تکایا متمایز می‌کند. تصاویری که بر روی کاشی‌های آن حک شده، شامل صحنه‌هایی از غزوات پیامبر اکرم (ص)، نبردهای حضرت علی(ع)، حوادث کربلا، تصاویر سلاطین باستانی ایران از جمله پادشاهان هخامنشی و تصاویری از تخت جمشید است که در نوع خود بی‌نظیر است.

  • گزارش تصویری از خوشگذرانی خارجی‌ها در بهار اصفهان

    گزارش تصویری از خوشگذرانی خارجی‌ها در بهار اصفهان

    اصفهان این روزها میزبان گردشگران خارجی با ملیت‌های مختلف است. این شهر که از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین شهرهای تاریخی دنیاست، دارای مراکز تاریخی و باستانی بسیار زیادی است و آثار تاریخی از اصلی‌ترین جاذبه‌های گردشگری در اصفهان به شمار می‌آید.

  • گزارش تصویری از عمارت آصف وزیری

    گزارش تصویری از عمارت آصف وزیری

    عمارت آصف وزیری معروف به «خانه کرد» یکی از قدیمی‌ترین بناهای شهر سنندج است که در خیابان شاپور، نزدیک مسجد دارالاحسان قرار دارد. این عمارت توسط «آصف اعظم» (میرزا علی نقی خان لشکر نویس) در دوره صفویه احداث شد.

  • گزارش تصویری از جاذبه‌ های گردشگری اصفهان

    گزارش تصویری از جاذبه‌ های گردشگری اصفهان

    حمام تاریخی رهنان که در نزدیکی اصفهان در شهر رهنان توسط حاج آقا محمد در دوره ی صفوی ساخته شده است . حمام دارای دو سالن بزرگ و کوچک با مساحتی بالغ بر هزار و چهارصد متر مربع است.

  • گزارش تصویری از معبد هندوها در بندرعباس

    گزارش تصویری از معبد هندوها در بندرعباس

    معبد هندوها یکی از آثار تاریخی و در عین حال جالب توجه شهر بندرعباس است که در خیابان امام خمینی(ره) و روبروی بازار روز قرار دارد. ساختمان این معبد، در سال ۱۳۱۰ ه. ق. در زمان حکومت محمد حسن خان سعدالملک، حاکم وقت بندرعباس، از محل جمع‌آوری هدایای هندوها، توسط تجار هندی ساخته شده‌ است. اساس ساختمان این معبد عبارت است از یک اتاق چهار گوش میانی که بر روی آن گنبدی قرار گرفته است. سبک معماری این گنبد آن را نه تنها از بناهای کرانه خلیج فارس بلکه از کل ایران متمایز می‌سازد. طرح این بنا کاملاً متأثر از معماری هندی می‌باشد.

  • گزارش تصویری از خانه مشیر الملک

    گزارش تصویری از خانه مشیر الملک

    خانه ی مشیر الملک یا خانه ی چرمی متعلق به دوره ی صفویه بوده و به خاندان مشیر انصاری تعلق دارد که ُ‌پس از درگذشت مشیر این خانه به کنسولگری پادشاهی پروس تبدیل شد. این خانه ی قدیمی زیبا در نزدیکی میدان نقش جهان و در خیابان یخچال قرار دارد. این بنا به عنوان موزه ی گنجینه میرات اسلامی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

  • گزارش تصویری از مدرسه و مسجد «کریم ایشان»

    گزارش تصویری از مدرسه و مسجد «کریم ایشان»

    مدرسه و مسجد کریم ایشان در روستای کریم ایشان و در مسیر جاده کلاله- مراوه تپه شهرستان کلاله واقع شده است و با شهرستان گنبد 79 کیلومتر فاصله دارد. ساختمان مسجد و مدرسه متعلق به دوره قاجاریه می باشد و بر اساس تاریخی که بر سردر ورودی مدرسه کتابت شده، در سال 1289 هجری شمسی ساخته شده است .

  • گزارش تصویری از عمارت و باغ تاریخی سعیدی

    گزارش تصویری از عمارت و باغ تاریخی سعیدی

    عمارت و باغ تاریخی سعیدی در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی ساخته شده است. عبدالله سعیدی نماینده مردم نیشابور در دوره نوزدهم مجلس شورای ملی در این عمارت زندگی می کرده است. وسعت این باغ حدود 4 هکتار و از 2 عمارت در مرکز و انتهای باغ تشکیل شده است. تزئینات و معماری این عمارت ها یادآور دوره گذار معماری قاجاریه به پهلوی اول می باشد.

  • گزارش تصویری از مسجد جامع ارومیه

    گزارش تصویری از مسجد جامع ارومیه

    مسجد جامع ارومیه متعلق به سده هفتم هجری قمری (مربوط به ایلخانان) در مجاورت بازار ارومیه قرار دارد. محراب این مسجد از نظر گچبری یکی از زیباترین آثار هنر معماری دوران مغول می‌باشد. موقعیت این مسجد در بازار طوری قرار دارد که از سه طرف به معابر عمومی متصل می‌شود.

  • گزارش تصویری از مجموعه تاریخی نیاوران

    گزارش تصویری از مجموعه تاریخی نیاوران

    مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در باغی به مساحت حدود 11 هکتار در شمال تهران قرار دارد که بناهای این مجموعه متعلق به دوره های قاجار و پهلوی است. این مجموعه شامل کاخ اختصاصی نیاوران، کاخ صاحبقرانیه و موزه حوضخانه، کوشک احمدشاهی، موزه جهان نما، کتابخانه اختصاصی و باغ کتیبه ها است.

  • گزارش تصویری از دخمه زرتشتیان (برج خاموشان)

    گزارش تصویری از دخمه زرتشتیان (برج خاموشان)

    دخمه زرتشتیان در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی یزد روی یک کوه کم ارتفاع به نام دخمه قرار گرفته‌است. دو عمارت سنگی مدور و برج مانند با فضای میان تهی که برج قدیمی به نام سازنده آن «مانکجی هاتریا» با 15 متر قطر و در سال 1235 هجری شمسی ساخته شده و برج جدید با نام گلستان در سال 1310 هجری شمسی با قطر 25 متر ساخته شده است. در گذشته بدن متوفی را در برج می گذاشتند تا خوراک پرنده ها شوند و بعد استخوانها را داخل چاهی میریختند تا تبدیل به خاک شود. تمام کارهای دفن از گذاشتن جنازه تا تبدیل شدن استخوانها به خاک حدود 6 ماه تا یک سال طول میکشید.

  • گزارش تصویری از موزه سنگ و کاشی «هفت تنان» شیراز

    گزارش تصویری از موزه سنگ و کاشی «هفت تنان» شیراز

    موزه سنگ و کاشی های تاریخی «هفت تنان» از بناهای دوره کریم خان زند (1192-1178) است که در شمال شیراز و در دامنه کوه چهل مقام، در محله ای که امروز آن را «هفت تن» می نامند، واقع شده است.

  • گزارش تصویری از شهر تاریخی «خوسف» در جنوب بیرجند

    گزارش تصویری از شهر تاریخی «خوسف» در جنوب بیرجند

    «خوسف» یکی از کهن ترین شهرهای خراسان جنوبی می باشد که بافت های قدیمی با آثار تاریخی از ویژگی های شاخص این شهر محسوب می شود و به لحاظ موقعیت طبیعی و واقع شدن بر روی هسته مقاوم از زمین لرزه در امان مانده است. مساجد، آب انبارها، مدرسه، قلعه، خانه های علوی و مالکی و آرامگاه ابن حسام از جمله بناهای ارزشمند و تاریخی در شهر خوسف هستند.

  • گزارش تصویری از قلعه پور اشرف در ایلام

    گزارش تصویری از قلعه پور اشرف در ایلام

    قلعه پور اشرف در روستای شیخ مکان در حدود 6 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان دره‌شهر استان ایلام قرار دارد. این قلعه در سال 1335 هجری قمری به دستور «میرسید محمدخان پور اشرف» ساخته شده است. مصالح استفاده شده در ساخت این بنا بیشتر قلوه سنگ و در مواردی نیز آجر جهت تزئین است. این قلعه در 3 طبقه ساخته شده و دارای 5 برج و 30 اتاق بوده و کاربرد نظامی- مسکونی داشته و در نوع خود بی‌نظیر است.

  • گزارش تصویری از یکی از اولین مساجد زیبای ایران

    گزارش تصویری از یکی از اولین مساجد زیبای ایران

    مسجد جامع ساوه از اولین مساجد ساخته شده در ایران است و می‌توان آثاری از سه دوره‌ی تاریخی پیش از اسلام، قرون نخستین اسلام و عصر صفویه را در ساختمان آن مشاهده کرد. این اثر تاریخی علاوه بر اهمیت مذهبی، از لحاظ معماری، نقاشی و تزئینات بسیار ارزشمند است و می‌توان آن را گوهری گرانبها از معماری و تزئینات خاص ایرانی نامید که در صحن، مناره، شبستان‌ها، محراب‌های قدیمی، ایوان‌ها، گنبد و دو محراب آن قابل مشاهده است.

  • اصفهان کوچک در نزدیکی تهران؛ اینجا هم چهلستون و عالی‌قاپو دارد (+عکس)

    اصفهان کوچک در نزدیکی تهران؛ اینجا هم چهلستون و عالی‌قاپو دارد (+عکس)

    قزوین یکی از مقاصد کمتر شناخته شده برای سفر است، شهری که زمانی پایتخت ایران بود اما این روزها کمتر کسی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی آن خبر دارد.

  • روحانی سردیس سرباز هخامنشی را به ایران آورد

    روحانی سردیس سرباز هخامنشی را به ایران آورد

    هم‌زمان با بازگشت رئیس‌جمهوری از مقر سازمان‌ملل در نیویورک، سردیس سرباز هخامنشی به ایران بازگشت.

  • گزارش تصویری از کاروان‌سرای سعدالسلطنه قزوین

    گزارش تصویری از کاروان‌سرای سعدالسلطنه قزوین

    این کاروان‌سرا به دستور «سعدالسلطنه» حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شده‌ای قرار دارد. چهار طرف گنبد را، چهار نیم‌گنبد با رسمی‌بندی و نورگیر فراگرفته‌اند که فضا را بزرگتر نشان می‌دهند. این کاروان سرا هم اکنون بدلیل تغییر کاربری بعنوان کارگاه های تولید صنایع دستی مورد استفاده قرار می گیرد.