به گزارش ایران پژواک، خبرگزاری فرانسه در مطلبی فوری اعلام کرد که رهبران جی ۷ توافق کرده اند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه پیامی را از جانب این گروه به ایران برساند.
صبح امروز نیز آسوشیتدپرس به نقل از یک دیپلمات فرانسوی گزارش داده که امانوئل مکرون در دیدار دو ساعتهاش با دونالد ترامپ، جزئیات طرح خود برای تنشزدایی بین ایران و آمریکا به اطلاع او رسانده است.
بنابر همین گزارش، این دیپلمات با تأکید بر اینکه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای جزو منافع مشترک فرانسه و آمریکا محسوب میشود، گفته است پاریس چندین هفته بر روی این طرح کار کرده است.
خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از یک مقام کاخ الیزه گزارش داده است رهبران آمریکا و فرانسه در دیدار روز شنبه خود بر سر مسائلی از جمله برنامه هستهای ایران «نقاط مشترکی یافتهاند».
این مقام دفتر ریاست جمهوری فرانسه گفته است امانوئل مکرون پس از دیدارش با دونالد ترامپ، شرایطی ایجاد کرده است که اعضای گروه ۷ به حد خوبی از همگرایی دست یابند.
گفتنی است رسانههای فرانسوی چون «لو پوان» و «فرانس پرس» به نقل از الیزه میگویند ترامپ در دیدار با مکرون مدعی شده خواهان جنگ با ایران نیست بلکه توافق میخواهد.
این رسانهها همچنین میگویند مکرون به طرف آمریکایی پیشنهاد داده برای مدتی محدود با صادرات بخشی از نفت ایران موافقت کند تا در مقابل، تهران نیز به تعهدات خود مبنی بر غنیسازی اورانیوم طبق محدودیت اعمالشده در برجام بازگردد.
در ماههای اخیر گزارشهایی درباره تلاشهای فرانسه برای نجات برجام، میانجیگری بین ایران و آمریکا، و کاستن از تنشها در خاورمیانه منتشر شده بود.
با این حال این گزارشها ناخرسندی دونالد ترامپ را به دنبال داشت و او در اواسط مرداد در پیامی توئیتری نوشت هیچ کسی نمیتواند به نمایندگی از آمریکا با ایران حرف بزند.
یک روز پیش از آغاز نشست گروه ۷ نیز محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، به پاریس رفته و با امانوئل مکرون گفتگو کرده بود.
از سوی دیگر دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا، در آستانه نشست گروه ۷ از اعضای این گروه خواست که برای رسیدن به زبانی مشترک در قبال ایران تلاش کنند زیرا به گفته او، «اختلافات جهان غرب در این موضوع، بازی کردن در زمین ایران و همچنین روسیه و چین است».
پیش از این شماری از رسانهها طرح پیشنهادی فرانسه را طرح «انجماد در برابر انجماد» نام داده و در توضیح آن گفته بودند که بر اساس این طرح، لازم نیست آمریکا به برجام باز گردد همچنان که ایران نیز لازم نیست از کاهش تعهداتش دست بکشد، بلکه هر دو کشور برای دورهای کوتاه اقدامات خود را متوقف میکنند.
انتهای پیام
ارسال نظر