به گزارش ایران پژواک، افزایش انتقادهای مردمی از کاهش چندلیتری سهمیههای سوخت، بدون سوختگیری و با ایراد نرمافزاری، موجب شد تا دو روز پیش شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، اطلاعیهای در این خصوص صادر کند.
طبق این اطلاعیه، پیمانه درنظر گرفتهشده در سامانه هوشمند سوخت، ۳.۹۹لیتری است و نحوه نشاندادن باقیمانده سهمیه بنزین در نمایشگر پمپهای بنزین، محاسبه بر اساس مضربی از ۳.۹۹ لیتر است.
در بخشی از اطلاعیه اخیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی آمده است: "طراحی سامانه هوشمند سوخت برای جلوگیری از تخلف حاصل از بیرون کشیدن کارت حین سوختگیری، بدین شکل است که با وارد کردن کارت هوشمند سوخت در کارتخوان و مشخص شدن مقدار سهمیه، با آغاز سوختگیری، ابتدا ۳.۹۹ لیتر از سهمیه کسر میشود و سوختگیری آغاز میشود؛ پس از پایان پیمانه نخست، ۳.۹۹ لیتر دیگر از سهمیه کم میشود و دوباره سوختگیری ادامه مییابد و این فرآیند بهصورت پیمانه پیمانه تا پایان سوختگیری ادامه خواهد داشت.
اگر در حین سوختگیری کارت از کارتخوان بیرون کشیده شود، مقداری که باقیمانده ۳.۹۹ لیتر است از سهمیه آن کارت کسر میشود (برای نمونه اگر فرد ۲ لیتر سوختگیری کرده است و کارت را بیرون بکشد، ۱.۹۹ لیتر بیشتر از سهمیه آن کارت کم میشود) و اگر همان کارت، دوباره وارد همان کارتخوان شود، سهمیهای که بیشتر از لیتراژ برداشتشده از نازل کم شده است، به کارت برگردانده میشود."
انتشار این اطلاعیه، شبهه جدیدی در افکار عمومی ایجاد کرد که برخی از مخاطبان تسنیم، در تماس با این خبرگزاری این سؤال را مطرح کردند: "آیا باید با ماشین حساب به پمپبنزین برویم و مضربی از ۳.۹۹ لیتر را سوختگیری کنیم تا از سهمیه ما کسر نشود؟"
فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پاسخ به این سؤال گفت: "حجم پیمانه تعریفشده در سیستم سامانه هوشمند سوخت، صرفاً در راستای پیشگیری از تخلف حاصل از بیرون کشیدن کارت است و در صورت رعایت روش صحیح سوختگیری نیازی به انجام محاسبات عددی نبوده و به هیچ وجه از سهمیه سوخت افراد کاسته نمیشود".
به گزارش تسنیم، در واقع، کسر عدد از سهمیه بنزین در نمایشگر نازلهای سوخت، بهموجب سوختگیری کمتر از یک مضرب ۳.۹۹لیتری، بهمعنای کسر واقعی از سهمیه بنزین نیست و در نوبت بعدی سوختگیری، میزان کسرشده، در میزان سهمیه بنزین نمایشدادهشده، دوباره اضافه میشود (در واقع هیچگاه بهصورت واقعی کسر نشده بوده و فقط در نمایشگر بر اساس مضربی از ۳.۹۹ لیتر، سهمیهها کسر و نشان داده میشود).
اما در صورتی که قبل از قراردادن نازل بر سر جای خود، و قبل از آنکه پیغام پرداخت با کیف پول و اتمام سوختگیری مشاهده شود، کارت سوخت از دستگاه خارج شود، بهصورت واقعی بین ۲ تا ۵ لیتر از سهمیه بنزین کسر میشود و دیگر باز نخواهد گشت.
در این خصوص نیز شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد :"تأکید میشود در صورت خارج کردن زودهنگام کارت سوخت از کارتخوان جایگاه، سوختگیری قطع میشود و لیتراژ یادشده از سهمیه کسر میشود، بنابراین تنها بهاندازه لیتراژ سوختگیریشده، هزینه محاسبه خواهد شد.
شایان یادآوری است که هموطنان ابتدا کارت سوخت شخصی را داخل کارتخوان قرار دهند، سپس رمـز چهاررقمی آن را وارد کنند، نازل را بردارند و سوختگیری را آغاز کنند، پس از پایان سوختگیری، نازل را بهدرستی سر جای خود قرار دهند و پس از مشاهده پیام «کارت را بردارید» کارت سوخت شخصی خود را از کارتخوان خارج کنند.
هموطنان عزیز توجه کنند که از برداشتن کارت سوخت شخصی خود از کارتخوان جایگاه عرضه سوخت پیش از قرار دادن نازل در جای خود، خودداری کنند."
انتهای پیام
ارسال نظر