• ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۷
  • کد خبر: 14159
سبزیجات

رییس گروه تغذیه واحد مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: با مصرف منابع غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین و روی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید.

به گزارش ایران پژواک، رییس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: با مصرف منابع غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین و روی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید.

نسرین یادگاری چهارشنبه ۱۴ اسفندماه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ویروس ها بدون همکاری و مشارکت بدن میزبان امکان تکثیر و بیماری زایی ندارند، افزود: افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی، به میزان بیشتری در معرض ابتلا به عفونت های ویروسی و تشدید بیماری پس از ابتلا به آن قرار دارند، به همین دلیل بررسی وضعیت تغذیه ای و برطرف کردن کمبودها جهت پیشگیری از ابتلا به عفونت های ویروسی و درمان آنها ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه مواد مغذی بسیاری در عملکرد مناسب و تقویت سیستم ایمنی نقش دارند، افزود: افزایش پروتئین دریافتی به میزان ۱۰ درصد(در صورت عدم وجود سایر مشکلات مانند اختلالات کلیوی) جهت تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت های ویروسی اهمیت دارد و این نیاز را می توان از منابع غنی پروتئین مانند منابع حیوانی(گوشت قرمز، ماکیان مانند مرغ، غذاهای دریایی مانند ماهی) و حبوبات مانند عدس، نخود و لوبیا تامین کرد.

یادگاری تصریح کرد: آرژنین یک اسیدآمینه است که فعالیت سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و مغزها، حبوبات و منابع پروتئین حیوانی منابعی غنی از آرژنین هستند که مصرف آنها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

وی گروهی از اسیدهای چرب غیر اشباع(امگا ۳) و انواع ویتامین ها را از عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: ویتامین A یکی از ویتامین های محلول در چربی است که کمبود آن زمینه را برای بروز عفونت فراهم می کند. این ویتامین یک عنصر ضد التهاب است که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و یکپارچگی مخاط نقش دارد و آن را می توان از منابعی چون زرده تخم مرغ، میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی تامین کرد.

رییس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به اینکه ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ از منابع غنی ویتامین D هستند که مصرف آنها به تامین این ویتامین در بدن و جلوگیری از ابتلا به عفونت های تنفسی بویژه عفونت های ویروسی کمک می کند، گفت: ویتامین E از جمله ویتامین های محلول در چربی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و باعث تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا مانند باکتری و ویروس ها می شود و نیاز بدن به این ویتامین را می توان از منابعی چون، مغزها(بادام، بادام زمینی، فندق، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، ذرت و سویا) تامین کرد.

وی با اشاره به ویتامین های خانوادهB  بیان کرد: ویتامین  B۶ (پیریدوکسین) در تولید سلول های سفید خون نقش دارند و منابع پروتئین حیوانی، سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی، میوه ها(غیر از مرکبات) مثل سیب و موز حاوی ویتامین B۶ هستند، همچنین ویتامین B۱۲ که کمبود آن باعث پیشرفت سریع عفونت های ویروسی می شود و نقش بسیاری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد را می توان از طریق گوشت قرمز، ماهی ها، مرغ، لبنیات و تخم مرغ تامین کرد.

یادگاری، اسکوربیک اسید یا ویتامین C را ویتامین محلول در آب عنوان کرد که از طریق تجمع در سلول ها سبب بهبود وضعیت ایمنی بدن و از بین بردن باکتری ها و ویروس ها می شود و افزود: منابع غنی این ویتامین میوه هایی چون پرتقال، لیمو، کیوی، گریپ فورت و ... و سبزیجاتی مانند گل کلم و فلفل دلمه ای است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

وی با بیان اینکه کمبود روی(زینک) از طریق کاهش تعداد ماکروفاژها و منوسیت ها و همچنین، افزایش استرس باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، گفت: غلات کامل مانند نان سبوس‌دار، لبنیات و پروتئین های حیوانی مانند گوشت و تخم مرغ را منابع غنی روی دانست که به تقویت سیستم ایمنی کمک شایانی می کند.

وی تاکید کرد: اگر چه برخی موادغذایی گیاهی مانند سیر حاوی ترکیبات و فیتوکمیکال هایی هستند که می توانند تقویت سیستم ایمنی را به دنبال داشته باشند ولی بزرگنمایی اثرات مفید آنها و مصرف بی رویه این مواد می تواند اثرات سوئی در متابولیسم بدن داشته باشد و ممکن است با اثرات سایر مواد غذایی و مکمل ها و داروهای تجویز شده تداخل ایجاد کند.

رییس گروه تغذیه واحد مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به اینکه مصرف کافی سلنیوم سبب کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی شده و منابع پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ و برنج قهوه ای منبع غنی سلنیوم هستند، تصریح کرد: مصرف دوزهای بالای ویتامین ها و مواد معدنی خصوصا به شکل مکمل های دارویی اثر محفاظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارد بنابراین نیازی نیست از مکمل های دارویی استفاده شود.

یادگاری با تاکید بر اینکه تاکنون انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی گزارش نشده است ولی بهتر است برخی موارد احتیاطی در زمینه بهداشت مواد غذایی رعایت شود، گفت: غذاها بویژه منابع غذایی حیوانی باید خوب پخته شود چراکه حرارت موجب از بین رفتن میکروب های بیماری زا می شود و آلودگی احتمالی با پخت کامل مواد غذایی از بین می رود. غذای کودکان باید تازه تهیه شود چراکه در غذای مانده احتمال تکثیر میکروب ها وجود دارد.

یادگاری افزود: مواد غذایی همچون شیر، ماست، کشک، بستنی به صورت پاستوریزه مصرف شود و در هنگامی که به مواد پاستوریزه دسترسی نیست قبل از مصرف شیر و کشک حتما جوشانده شود.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی