به گزارش ایران پژواک، برانکو اعتقاد دارد مربیای که «قهرمانی» ندارد، نباید در مورد یک مربی که در دو فصل گذشته، در لیگ ایران قهرمان بوده و در کشورهای دیگر نیز قهرمانیهایی به دست آورده، صحبت کند.
البته اینکه درگیری بین کیروش و برانکو نباید ادامه یابد و اصولاً این درگیری، هیچ منفعت و سودی برای فوتبال ایران ندارد، موضوعی است که همه ما به آن اذعان داریم ولی این ادعای برانکو، قابل بررسی است.
اصولاً تعداد قهرمانیهای کیروش زیاد نیست و دلیل آن نیز مشخص است؛ کیروش علاقه زیادی به کار در باشگاهها نداشته و از ۲۷ سال فعالیت خود، ۱۷ سال را در تیمهای ملی مختلف از جمله تیم ملی پرتغال، آفریقای جنوبی، امارات و ایران سپری کرد و باقی دوران کاری این مربی نیز صرف کار در باشگاههای اسپورتینگ لیسبون، منچستریونایتد و رئالمادرید و... شد. به این آمار توجه کنید.
تیمهای ملی تحت هدایت کیروش
تیم زیر ۲۰ سال پرتغال: ۳ سال
تیم ملی پرتغال: ۲ سال
تیم ملی امارات: یک سال
تیم ملی آفریقای جنوبی: ۲ سال
تیم ملی پرتغال: ۲ سال
تیم ملی ایران: ۷ سال (ادامه فعالیت)
تیمهای باشگاهی تحت هدایت کیروش
اسپورتینگ لیسبون: ۲ سال
نیویورک ردبولز آمریکا: یک سال
ناگویا گرامپوس: یک سال
منچستریونایتد (مربی و دستیار فرگوسن): یک سال
رئالمادرید: یک سال
منچستریونایتد (مربی و دستیار فرگوسن): ۴ سال
وضعیت جامهایی که کیروش به دستآورده نیز در نوع خود جالب است:
جامحذفی و جام خیریه پرتغال (اسپورتینگ)، جامحذفی ژاپن (ناگویا)، لیگ قهرمانان اروپا، جام قهرمانان باشگاههای جهان، سوپرکاپ اروپا، قهرمانی لیگ برتر انگلیس، ۲ قهرمانی جام خیریه انگلیس، یک قهرمانی جامحذفی و ۲ قهرمانی سوپرکاپ انگلیس (منچستریونایتد- مربی و دستیار فرگوسن)، قهرمانی سوپرکاپ اسپانیا (رئالمادرید) و مهمتر از همه اینها، دو قهرمانی زیر ۲۱ سالههای جهان با پرتغال. برای کیروش در رئالمادرید اتفاق عجیبی رخ داد؛ او تا هفتههای پایانی صدرنشین بلامنازع لیگ اسپانیا بود و میتوانست قهرمان شود، اما در آن هفتهها، اتحاد تیم با شروع مسائل پشت پرده از بین رفت و رئال، بازی قهرمانی را واگذار کرد. کیروش تنها مربی دنیاست که ۴ تیم یعنی ایران (۲ بار)، پرتغال و آفریقای جنوبی را به جام جهانی برده است.
برانکو از ۲۳ سالی که مربیگری میکند تنها ۵ سال در تیمهای ملی (فقط کرواسی و ایران) آن هم به عنوان مربی و دستیار بلاژویچ و سه سال به عنوان سرمربی (ایران) فعالیت کرد. البته از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ در دو مقطع به عنوان سرمربی تیم ملی فعالیت کرد و توانست ایران را به جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان ببرد. ۱۸ سال نیز در باشگاهها کار کرده که کارنامه برانکو را میبینید:
تیمهای ملی تحت هدایت برانکو
تیم ملی کرواسی (دستیار بلاژویچ): یک سال
تیم ملی ایران (دستیار بلاژویچ): یک سال
تیم زیر ۲۳ سال ایران: یک سال
تیم ملی ایران: ۲ سال
تیمهای باشگاهی تحت هدایت برانکو
وارتکس: ۴ سال
سگستا: یک سال
ریکا: دو سال
هانوفر آلمان: یک سال
دیناموزاگرب کرواسی: دو سال
شاندونگ لونینگ چین: دو سال
الاتفاق عربستان: یک سال
الوحده امارات: یک سال
دیناموزاگرب کرواسی: یک سال
پرسپولیس: ۳ سال
قهرمانیهای برانکو، اما قابل توجه است؛ قهرمانی لیگ، جامحذفی و سوپرلیگ کرواسی (دیناموزاگرب)، قهرمانی سوپرلیگ چین (شاندونگ) و دو قهرمانی لیگ برتر ایران و یک سوپرکاپ (پرسپولیس).
از آنجا که شرایط کاری دو مربی با هم کاملاً متفاوت است، مقایسه عملکرد آن هم براساس شمردن تعداد قهرمانیهای این دو واقعاً سخت میشود. نه از یک سو میتوان ادعای برانکو در خصوص اینکه قهرمانیهایش بیشتر از کیروش است را پذیرفت و نه از طرف دیگر میتوانیم بپذیریم که برانکو مربی کوچکی است و کیروش میتواند به راحتی او را دستکم بگیرد. با این حال، دعوای طرفین، همچنان ادامه خواهد داشت گرچه از چپ و راست به برانکو و کیروش توصیه میشود کاری به یکدیگر نداشته باشند!
انتهای پیام
ارسال نظر