به گزارش ایران پژواک از تسنیم، چهار فصل از تولد "دورهمی" مهران مدیری میگذرد و در کنار نقدهای متعدد به کپی بودن این برنامه، ضعف و قوتهای گفتوگوها و استندآپهای مدیری، حالا به نظر میرسد رفتهرفته به بلوغ در برنامهسازی رسیده است. چرا که بعد از سؤالهای کلیشهای کارگردان و مجری برنامه از سن و سال و ازدواج کردن یا نکردنِ مهمانان حالا به گفتوگوهای سازندهای رسیده که ناگفتههایی از مهمانان را برای اولین بار میشنویم.
بعد از گفتوگوی جذاب و دلچسبِ یلدایی مدیری با بهروز رضوی گوینده با سابقه رادیو و دوبلور پیشکسوت و سیدمحمود انوشه روانشناس اجتماعی، صحبتهای مسعود فروتن کارگردان قدیمی تلویزیون و گوینده با سابقه رادیو و بازیگر این روزهای سریالهای تلویزیون، بسیار مخاطب را تحت تأثیر قرار داد. وقتی او برای اولین بار درباره ماجرای خصوصی جداییاش صحبت کرد و گفت:
«۲۵ ساله بودم و در تلویزیون تبریز کار میکردم. نیاز به گوینده داشتیم و دختر جوانی برای تست آمد و از او تست گرفته شد. بعد از مدتی باهم ازدواج کردیم و حاصل آن دختری است که الان پزشک شده است. بعد از چند سال ما از هم جدا شدیم، البته اگر عقل حالا را داشتم و اتفاقات بعدی را پیشبینی میکردم، فکر نمیکردم باید جدا شوم، بعد فهمیدم که با همین تحملها زندگی فرم میگیرد.»
فروتن در بخش دیگری خطاب به جوانانی که دچار تنش در زندگی میشوند، خاطرنشان کرد: «جدایی من ریسک و شکست کامل بود. همیشه فکر میکنم اگر اطرافیانم بیشتر مواظبم بودند در سن ۳۰ سالگی که تجربه آنچنانی نداشتم، طلاق نمیگرفتم. حتی خواهر بزرگتم میگفت مادر ترجیح میدهد ما بمیریم اما طلاق نگیریم. از آن روز، با خودم عهد کردم ببینم دو نفر در تنش برای طلاقاند واسطه میشوم تا مشکلاتشان حل شود. چرا که نمیخواهم مثل من حسرت بخورند و پشیمان بشوند که چرا آن اتفاق روزی برایشان افتاده است؟»
به نظر میرسد مهران مدیری راهِ ساخت برنامه برای خانوادههای ایرانی را یاد گرفته و احتمالاً در کارهای آتی و حتی ساخت فصل پنجم این نکته را در نظر داشته باشد مخاطب ایرانی به دنبال حرفهای جدید و موقعیتهای بکر و خلاقانه است نه کارهای تکراری و کلیشهای! همان اتفاقی که مدیری بعد از ۴ فصل تجربه، متوجه شده برای ماندگاری نیازمند مسیری تازه است.
احتمالاً دیگر سراغِ سلبریتیهایی که حرفهای تازه و گفتنی برای مخاطب ندارند یا به گونهای بعد از آمدنشان به تلویزیون، منت سر تلویزیون میگذارند، نرود! اتفاقی که به روال و رویکردی از طرف برخی از سلبریتیها تبدیل شده که در برنامههای تلویزیونی خصوصاً برنامه دورهمی در شبکه نسیم حضور پیدا میکنند، بعد اعلام میکنند نه میخواهیم در تلویزیون سریال بازی کنیم و نه مهمان شویم!
بنابراین برای برنامهسازی میتوان به سراغ فرهیختگی رفت اگر برنامهساز بخواهد با اندیشه، تأمل و خلاقیت وارد عمل شود. وقتی میتوان روی صندلی برنامه "دورهمی" کارشناسان، اساتید، روانشناسان، اهالی فن و حتی نخبگان فرهنگی، هنری و فرزندان قهرمانان ملّی، میهنی و شهدای این مرز و بوم را نشاند و مخاطب را به شنیدنِ حرفهای با اندیشه و فرهنگساز دعوت کرد. با این رویکرد حتماً آن انگشتشمار بازیگران، خوانندگان و هنرمندانی که برای آمدن و نشستن روی آن صندلی، دستمزدهای نجومی را طلب میکنند، متوجه میشوند باید برای ماندگاری در این عرصه به سراغ پژوهش، ایدهپردازی و خلاقیت بروند.
انتهای پیام
ارسال نظر