به گزارش ایران پژواک، زمینشناسان ثبوت «پرسه زدن قطب های زمین» را کشف کردند که نشان می دهد، هشتاد میلیون سال پیش سیاره زمین به پهلو تکیه داده بود.
دانشمندان تحت رهبری راس میچل از انستیتوی زمین شناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین نمونه های سنگ آهک Scaglia را مورد آنالیز قرار دادند. در آن مقدار زیادی بلورهای میکروسکوپی ریز «مگنتیت» یافت شد که در باقیمانده های میدان «مگنتیتی» دوران قدیم حفظ شده بود که با کمک آن می توان به وضعیت قطب های مگنتیت زمین پی برد.
مطالعات نشان داد که تقریبا ۸۰ میلیون سال قبل، باصطلاح «پرسه زدن قطب ها» رخ داده است یعنی پوسته زمین نسبت به محور چرخش سیاره جابجا شده است.
محققان در توضیح گفتند: زمین را در فضا تصور کنید، جابجایی واقعی قطب ها به این شکل نمایان می شود که گویا زمین به «پهلو تکیه داده است»، اما در واقع اینطور نیست. فقط وضعیت غشاء سخت خارجی تغییر کرده است.
روی هم رفته قطب ها تقریبا ۱۲ درجه جابجا شدند و تقریبا بعد از ۵ میلیون سال دوباره به وضعیت قبلی برگشتند. با توجه به اطلاعات مربوط به حرکت صفحات لیتوسفر، می توان به این نتیجه رسید که حدود ۸۰-۹۰ میلیون سال پیش، کل پوسته زمین باید جابجا می شد.
انتهای پیام
ارسال نظر