به گزارش سایت خبری ایران پژواک، دکتر فرهاد چوبدار با اظهار نگرانی از افزایش موارد ابتلای کودکان به کرونا در ایران، به ایسنا گفت که «برخلاف پیکهای قبلی تعداد کودکانی که به کرونا مبتلا میشوند از بزرگسالان بیشتر است و ظاهرا گروه هدف اومیکرون گروه سنی زیر ۱۲ سال است؛ زیرا حتی نوزاد چند روزه مبتلا به کرونای اومیکرون هم در بین بیمارانمان بستری داریم. با این حال وضعیت عمومی کودکان نسبت به ابتلا به سویه دلتا خیلی بهتر است و نیاز به داروهای قوی مانند رمدسیویر، IVIG، کورتون و... در حد بالایی نیست.»
چوبدار همچنین به فصل آلودگی هوا و شروع فصل آلرژی که ممکن است طول دوره بیماری را افزایش دهد اشاره کرد و گفت: «کودکان گاهی ۲۰ تا ۲۵ روز هم علامتدار هستند که حدس میزنیم علت این اتفاق همراه شدن ابتلا به کرونای اومیکرون با ویروسهایی دیگر مانند آدنوویروسها، رینوویروسها یا کروناهایی با سایر سویهها باشد.»
رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر افزود: «حدود ۶۰ درصد بیمارانی که تست PCR میدهند مثبت میشوند و اگر ۲۰ درصد هم برای منفی کاذب در نظر بگیریم در واقع حدود ۸۰ درصد مراجعین اورژانس ما اکنون مبتلا به کرونا هستند. در مواجهه با پیک پاندمی به سرعت با موضوع کمبود تخت بیمارستانی مواجه میشویم. با ابتلای کادر درمان، آنها نیز به سرعت از چرخه خارج میشوند و ممکن است دچار کمبود نیرو هم بشویم.»
در حال حاضر واکسیناسیون کودکان در بسیاری از کشورهای دنیا در حال انجام است. گزارشهای سازمان بهداشت جهانی نشان داده بهتر است کودکان نیز همانند بزرگسالان واکسن کرونا را تزریق کنند، با این حال تازه از روز نهم بهمن مجوز واکسن کودکان در ایران صادر شده که آن هم شامل گروه سنی زیر ۹ سال نمیشود. برای کودکان ۹ تا ۱۲ سال یکی از دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک در مراکز بهداشتی تزریق میشود. با این حال مسئولان بهداشتی وعده دادهاند که قرار است واکسیناسیون زیر ۹ سال را آغاز کنند اما هنوز تاریخ دقیقی را برای آغاز این کار اعلام نشده است.
واکسینه نبودن کودکان در شرایطی است که مدارس همچنان به فعالیت حضوری خود ادامه میدهند. این در حالی است که رعایت نکردن موازین بهداشتی در مراکز آموزشی با تعداد ۲۱۳ مورد، دومین فراوانی شکایات از فعالیتهای صنفی است که احتمال افزایش ابتلای دانشآموزان به اومیکرون را بالا میبرد.
انتهای پیام
ارسال نظر