به گزارش ایران پژواک، عبدالحمید خدری در آغاز جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی (چهارشنبه) در تذکری با استناد به ماده ۲۲۳ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: متاسفانه بدعتی در مجلس پایهگذاری میشود که بسیار خطرناک است. اجازه دهید رییس کمیسیون اجتماعی توضیح دهد که آیا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به کمیسیون دعوت کرده یا نه؟ چرا که آییننامه در مورد بررسی استیضاح در کمیسیون تصریح دارد و این اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: به خاطر حرمت و شان و جایگاه مجلس شورای اسلامی نگذارید استیضاح برگزار شود.
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: طبق آییننامه اگر ۱۰ نفر از نمایندگان استیضاح را امضا کنند این استیضاح حتما باید در مجلس شورای اسلامی مطرح شود و وزیر هم طی ۱۰ روز در مجلس شورای اسلامی حاضر شود. در آییننامه هیات رییسه موظف شده استیضاح را به کمیسیون ارجاع دهد و کمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با دعوت از وزیر و استیضاحکنندگان جلسه بررسی را برگزار کنند. اگر بعد از یک هفته استیضاحکنندگان منصرف نشوند استیضاح در اولین جلسه علنی مطرح خواهد شد.
لاریجانی با بیان این که تقاضای استیضاح بیش از یک ماه قبل مطرح شده، گفت: با این وجود کمیسیون جلسهای نگذاشت. معمولا روال ما این است که اگر کمیسیون گزارش نداد و استیضاحکنندگان هم پیگیری نکردند ما این را حمل بر حل مساله و موضوع را دنبال میکنیم. به هر حال کمیسیون اجتماعی در زمان مقرر به ما گزارش نداد و استیضاحکنندگان هم آمدند گفتند کمیسیون موضوع را بررسی نمیکند.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من با رییس کمیسیون اجتماعی صحبت کردم و گفتم فوری جلسه بگذارید و گرنه من موظفم آییننامه را به اجرا بگذارم و آن را در دستور کار بگذارم. اما استیضاحکنندگان گفتند که موضوع در کمیسیون مطرح نشده و ما آییننامه را دقیق اعلام کردیم.
لاریجانی در پایان با بیان اینکه مشابه این اتفاق قبلا هم افتاده است، گفت: استیضاحکنندگان آمدند و جمع شدند و گفتند حق ما ضایع میشود لذا ما استیضاح را اعلام وصول کردیم حتی موردی پیش از آن وجود داشت که موضوع در کمیسیون مطرح شده بود و وزیر به ما نامه نوشت که من همه حرفم را نزدم، اما ما حق را به نمایندگان دادیم.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیات رییسه این موضوع را در جلسه روز گذشته بررسی کرده، اظهار کرد: فقط یک راه وجود دارد و آن اینکه همه متقاضیان امضایشان را پس بگیرند. تنها در این صورت متنفی شدن استیضاح امکانپذیر است.
انتهای پیام
ارسال نظر